Какво знаят чужденците за България? (тема за смях и сълзи)

• 47 643
  • 486
  •   1
Отговори
# 345
Аржентина, на югозапад от Рио гранде, огнена земя.

Там научих и едно от значенията на думата Кончита.

# 346
Значи японците са добре в това отношение. Мият се с душ извън ваната, след което се потапят чисти във водата и релаксират Grinning
Нещо такова: https://www.kanpai-japan.com/sites/default/files/uploads/2019/07 … e-bathroom-10.jpg
Да, точна така изглеждат японските бани, но няма как да се измиеш извън ваната, защото единственият сифон е този във ваната.
Японските тоалетни са нещо такова
Скрит текст:
а обикновени western style често имат чешмичка отгоре на тоалетното казанче. Хем си измиваш ръцете (друга чешма няма) хем пълниш казанчето. Икономия!
Скрит текст:
Разбира се масово има и от модерните с пул за управление. Има и едно бутонче, което като го натиснеш и се чува шум на течаща вода, само шум. Идеята е, когато пръднеш, да не те чуват навън. Това, за което може да им се завиди е, че навсякъде има тоалетни - спирките на метрото, гарите, магазините, детските площадки и пр. и всички са много чисти заредени с тоалетна хартия. Безплатно!
За разлика от тука, там оригването не е признак на лошо възпитение, а израз на задоволство от храната.
Сещам се, че когато една приятелка германка дойде за първи път в къщи, майка ми съответно беше наготвила много. Сипваме й в чиния и тя всичко си изяде. Спогледахме се учудено, защото яденето не беше малко, а тя беше слабичка, и съответно досипваме още. Тогава тя все още не знаеше български, а и не бяхме още достатъчно близки. Започва тя да яде, пъшка, пъшка, но се пребори. Беше й твърде много. Съжалихме я и оставихме ядене на масата, ако иска още. Не поиска. Години по-късно ми каза, че е възпитана да не оставя нищо в чинията, за да не обиди домакините. Ние пък сме на принципа, че не е стигнало докато не остане.

# 347
Приятел грък пътува за първи път в България с кола. По пътя масово му святкат с фаровете, а той си мисли - Я какви дружелюбни, хубави хора. Как ми се радват и ме поздравяват с фарове. ... И това цели -15-20 мин.
Докато не го спряла пътна полиция.Joy

# 348
Но във Виена все още има жилища където банята и тоалетната са общи за всички жилища на етажа. Аз лично не съм ги виждала, но съпругът ми, ми е разказвал, че има такива и това вече ме ужаси.

Да, моя роднина беше отседнала на квартира на такова място и беше ужасена. Не знаела, че квартирата няма баня и тоалетна, а са тип общежитие с общи за етажа. Изнесе се набързо, а после каза, че е бил подозрително нисък наема и е бил някакъв стар блок. Би трябвало да се усети, че има нещо гнило в цялата работа.

Разговор от днес:

- Вие в България имате ли този нов вирус ковид19?
- Да, имаме.
- Леле, чак и до Африка ли е стигнал?

ThinkingThinkingThinking

# 349
Може заради мургавите ни малцинства да мислят че сме някъде по Африка Joy
На обществени места винаги съм предпочитала клечащия тип тоалетна. На тоалетна чиния не бих седнала колкото и чиста да изглежда визуално. Все имам едно съмнение че е покрита с милиони микроби. И на гости като ходя също не сядам. В къщи след гости мия с белина и така. Не че ме е гнус нещо от хората. Предполагам че във детска възраст ми е внушено да внимавам с тези неща...

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 22:42 от geizer

# 350
  • Norge
...И в София и извън нея училищата и болниците вече са осъвременени.
Аз съм с други впечатления, като в един от случаите дори спорих по въпроса с персонала на училището.
Знам със сигурност за четири учебни заведения (София и Варна), в които тоалетните, скоро ремонтирани, са като от минали векове. Казват, че се прави по санитарни съображения, каквото и да влагат в това. Neutral Face

# 351
  • София
Някой писа, че преди 20 години в България били масово срещани клечащите тоалетни. Няма да се съглася. Къде това? В някое кърджалийско село ли?
Хм, ти не се съгласявай колкото си искаш, твое право. Заповядай в училището на дъщеря ми, едно от приличните и желани столични такива, за да видиш на живо клечащи тоалетни. Както се казва - уелкъм ту 21 век! Grin

# 352
Моето училище си беше с клечащи тоалетни, още когато бях в първи клас. Скоро бях в изборна комисия в същото училище - тоалетните си стояха без промяна. Може и да е същото, за което пише Тонка

# 353
Ами има си някой основателни причини. Например че една приятелка така се сдоби с генитален херпес на кълката...

# 354
Аз също мисля, че особено за деца са по-хигиенични клечащите тоалетни. В Бг нямаме необходимата хигиена и техника, за да поддържаме чисти седящите тоалетни.

# 355
  • Mediterraneo
Въпреки всички фобии и мании, които предизвикват клечащите тоалетни, за обществени ги предпочитам в пъти. Никога не сядам в обществена тоалетна, няма по- гнусно нещо от това, дори и да блести от чистота.

# 356
  • Sydney
М да, това с алкохола е вярно... отказвали са ни бира преди десет сутринта...

Също в заведения, като те видят, че си пил повече и те молят да си тръгнеш...

На почивка някъде из близкият изток, в затворен комплекс ни гледаха като извънземни като си поръчахме алкохол, било много, пък то като е с нисък процент няма как да се напиеш...

На рд на моя приятелка в Бг, която учеше в Шефилд, беше поканила англичанин. За него най-хубавата песен беше две праскови и две череши, Нз къде я беше чул. Казах му какво се е пее - two peaches and two cherries, и се оцъкли...

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 04:06 от benitabeni

# 357
  • София
Завърлила съм френска гимназия и преди години имаше - пиши на френското другарче. След вдна година писма, целият клас заминава за Франция на гости. Уви, "моята" французойка се оказа голямо дърво и имахме доста комични ситуации. Но след известно време французите ни връщат визитата. Французойката влачеше ръло с тоалетна хартия, което за нейн ужас, защото в България нямало. За нейн ужас котката ми тогава се беше вмъкнала в стаята и беше раздрала цялото й руло.
На 3-4 ден ние като ученици решаваме да покажем какво значи купон в България и се събираме в един празен апартамент на родителите на есна съученичка. И музика, танци, пиене, китари, песни, както симму е редът. Французите изтрещяха. Напиха се до един брутално и се опитаха поне 5 човека да пикаят през балкона, защото у нас било развешено. Тогава ми стана много гадно от тяхната визита, защото нямаше един който да не се държи все едно ние сме втора категория хора

# 358
  • Пловдив
На рд на моя приятелка в Бг, която учеше в Шефилд, беше поканила англичанин. За него най-хубавата песен беше две праскови и две череши, Нз къде я беше чул. Казах му какво се е пее - two peaches and two cherries, и се оцъкли...
Песента всъщност се казва "Наследство" и черешите и прасковите са метафора.

# 359
Песента е култова. Стига да вникнеш в смисъла.

Общи условия

Активация на акаунт