Какво знаят чужденците за България? (тема за смях и сълзи)

• 47 650
  • 486
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
SmileySweat SmileSweat SmileSweat SmileSweat SmileЕто затова е тоя форум! За да отваря очите по най-неподозиран начин!

# 376
  • Пловдив
Добре, че не са две кайсии и две сливи. Flushed

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 18:07 от Магдена

# 377
Еее, убихте всичко детско в мен Joy и аз цял живот се кефя на аграрните желания на РиЛическия герой

# 378
E как така деца Joy И аз мислех, че дървета посадил. И все ми изникваше онова какво трябвало да направи един мъж в живота си, да направи къща, да посади дърво и т.н.

# 379
Разбира се, че за дървета става въпрос. Авторът не е виновен за нечие мръсно подсъзнание.

# 380
Така и така сме офтопик и стана дума за мръсно подсъзнание, имаше в бг списание, егоист ли да беше, разбор на текстове на песни, които намираха глупави, запомнила съм  'капката любов', че била от венерическо заболяване, а 'ако ти си заминеш за миг, ще заровя главата си в облак' облакът е коктейла мента+мастика.

# 381
  • София
Разбира се, че за дървета става въпрос. Авторът не е виновен за нечие мръсно подсъзнание.
Нали беше метафора? Значи все пак прасковите са си праскови, а черешите - череши. Голямо наследство, голямо чудо. Моят мъж посади орех, две борчета и японска вишна до блока ни. Мисля дори, че е по-оригинално като текст на песен. Grin
Така или иначе си стоя твърдо на мнението, че това е една рядко тъпа песен.

# 382
  • Пловдив
Моят мъж посади орех, две борчета и японска вишна до блока ни. Мисля дори, че е по-оригинално като текст на песен. Grin
Тия много трудно се римуват.

# 383
Защо да е тъпо. Ето че съпругът на Тонка е направил нещо смислено не за собствена изгода, а за всички. Не е задължително да са дървета. На времето чешми са строили по пътищата. За да може жадния абсолютно непознат и чужд пътник да утоли жаждата си. Това е да се дистанцираш от собственото си ЕГО и да направиш нещо със собствени средства и усилия за всички останали. Без да търсиш изгода и подобни. Това придава едно по различно себеосещане и осмисляне на живота. Че си направил нещо стойностно за всички.
Един известен философ, ама не го помня кой беше Blush , беше казал че човек не може да бъде щастлив, ако всички около него са нещастни. За мене това е факт.  
Ако всички правехме по нещо малко и за другите, животът щеше да е друг.
Пред много блокови пространства има сяти и череши и сливи... Цветя също садят. Едни ги сеят, други ги крадат да си ги насеят на лозето...Angry
Баба ми пося пък орех пред новопостроен жилищен блок в който си купих апартамент. Видя че майчетата с малките се събират на определено място пред блока, а там пече та се къса. И каза - ще им посея орех там, да им пази сянка. И това за абсолютно непознати хора. Даже не знаят кой го е посял този орех.
Ей това е българщината, която сме загубили някъде по пътя. И това трябва да научат чужденците за България.

# 384
  • На остров
Понеже темата прави завои и след поста на geizer давам пример с така обсъжданата в последно време Швеция.
В Швеция има много дейности, които се извършват доброволно без заплащане - различни видове детски треньори- футбол, хокей, ски и т.н. всички работят доброволно без заплащане. Спасителни организации по вода също доброволно без заплащане работят и още има.
Хубаво е когато човек прави нещо за другите без да търси изгода, независимо под каква форма ще е( дърво, работа, дарение и т.н.)

# 385
  • Mediterraneo
Наши познати французи бяха много учудени, че ядем храна за папагали.Smile Става въпрос за слънчогледовите семки:smiles:

Наистина ли във Франция не ги ядат? Аз друго знам.

# 386
Наши познати французи бяха много учудени, че ядем храна за папагали.Smile Става въпрос за слънчогледовите семки:smiles:

Наистина ли във Франция не ги ядат? Аз друго знам.
Ами доколкото знам не, поне не и по начина, по който ние ги ядем:smiles:  не съв виждала и по магазините да се продават.  Мисля, че се продават белени слънчогледови семки, а от другите- само в зоомагазините.

# 387
  • тук и там
To зависи и за кои французи става въпрос..Новите"французи" си ги чоплят сигурно ,ама те са "французи" , па макар и родени там- колкото аз белгийка..

# 388
  • Пловдив
Метафора е песента явно, но не е нужно да се отнася непременно за дъщеря му и сина му. Че и конкретно да се знае кое дърво кое от децата му е. Затова и анализът звучи смешно; а като нищо може и да е написан на шега - имитация на ученическите.

# 389
Песента не я оценявах когато бях малка, когато излезе, възрастните коментираха "ама то голям текст, две праскови и две череши...". Сега ми е любима, има наистина дълбок смисъл ако се постараеш да вникнеш в него.
Сетих се приятелят на дъщеря ми как откраднал без да иска кутия с лукчета от аптеката. Тъкмо се бяха преместили в България, дъщеря ми го пратила със списък до аптеката, на касата имало отворена кутия с лукчета, от която явно връщат вместо ресто. Аптекарката го подканила да си вземе, нашият си взел кутията и се прибрал с нея вкъщи. Дъщеря ми му казала, че я е откраднал и го пратила да ходи да я връща. Жената казала "Пък аз се чудех къде отиде и се убих да я търся", подканила го да си вземе лукче, а той казал "Вече си имам", междувременно се бил почерпил с едно. Много се смяхме на тази случка.

Общи условия

Активация на акаунт