Какво знаят чужденците за България? (тема за смях и сълзи)

• 47 639
  • 486
  •   1
Отговори
# 390
  • забравих си мисълта...
Понякога, когато съм изнервена си купувам слънчоглед, продават го в турските магазини, сега вече и в Billa. Първият път мъжът ми като ме видя остана много учуден и ме попита, защо ям храна за птици. Не можеше да повярва, че и хората ядат слънчоглед по този начин. Опита го, на вкус му допадна, но чопленето го изнервяло.

В далечната 1993 моя състудентка ме кани на гости. Врата се отваря от симпатичен на около 40-45 години  мъж. Както се казва, добре е, че са ми предните зъби, че езикът ми да си стои зад тях. Blush За малко да изкажа възхищението си, че тя има млад и симпатичен баща. Оказа се, че това е съпругът ѝ, 22 години по-възрастен. И явно това трябва да е било голяма любов, защото той не беше никак богат. Та седнахме на кафе и той започна да разказва как в младежките си години бил добър спортист и по тази линия бил в България някъде на морето. Макар че бях изминали малко повече от 20 години, той не можеше да забрави неповторимият, истински аромат и вкус на българските домати, краставици и изобщо зеленчуци и плодове. Разказваше за пълните чинии с неустоима и невероятно вкусна храна. Не пропусна да спомене, как нежният бриз е галил лицето му, мирисът на море и жаркото слънце, богато озеленените улици. Беше много приятно да чуя всичко това.

# 391
  • София
Чист французин, роден в Монмартр, яде белени слънчогледови семки. В разните му там ядкови смески. Не съм го виждала да плюе печен слънчоглед от фунийки от вестник. Grinning

# 392
  • тук и там
Белен има - да, небелен -в турските магазини само съм виждала.Сигурно има и  в магазините за храна за птици..

# 393
Белени тиквени и слънчогледови семки има на много места в магазините здравословно хранене на запад. Предимно ги слагат на хляб и на салата.

# 394
  • забравих си мисълта...
В Billa продават точно като нашия слънчоглед на щанда за чужди хранителни продукти, но е турски. Има още суджук, локум, тиквени семки, кори за баница 500гр и още много други продукти, които са турски, босненски, македонски или типични за балканските страни.

Скрит текст:

# 395
  • Deutschland/HE
Мъжа ми си купува небелен слънчоглед от руските магазини, там избор между няколко вида. А дъщеря ми учи една от приятелките си да си бели слънчогледовите семки с уста, забавно им беше Simple Smile

# 396
  • тук и там
Да-намират се слънчигледови семки,въпросът е че западняците не чоплят слънчоглед.Ръсят на салати-белен, върху хляб има ,във някакви веган смески и т.н .

# 397
  • Mediterraneo
Ако изключим испанците от западняците, ще се съглася. Тук чоплят семки като стой, та гледай.

# 398
Намирам чопленето на семки, особено с уста, за много грозен навик, винаги ме е дразнел.

# 399
Зад океана даже чоплят с различни добавени вкусове като кисела краставичка, ренч и всякакви други. По бейзболни мачове си е направо традиция.

# 400
  • Пловдив
Мен звукът от чопленето ме дразни, не че го намирам визуално грозно.

# 401
  • забравих си мисълта...
Когато човек гледа как някой чопли семки и не дай си Боже пък да плюе люспите на земята, да, ужасно грозно е. Звукът от чопленето също не е приятен, но когато човек сам чопли, тогава нещата изглеждат по друг начин, особено ако си ги чопли вкъщи без присъствието на чужди хора.
Между другото има доста грозни хранителни навици на различните нации. Индийците и арабите например, се хранят с ръце, мляскат, оригват се, облизват си пръстите. Не всички, но по принцип и не всички чоплят семки.

# 402
  • Countryside
Нямате представа как мляскат на изток. В Япония и Китай така показват, че харесват храната. Чак е странно, докарани хора, сигурно с ролекс на ръката, а мляскат като бай Ганьо. И децата мляскат. И изобщо едно дружно мляскане се почва. А и времето за обяд им е страшно важно, сигурно и линейка няма да извикат в обедната си почивка.

# 403
Това за мляскането е напълно вярно. Живяла съм година в Китай. Децата от малки се учат, че ТРЯБВА да мляскат, за да покажат, че им е вкусно. Мнозинството плюят по улиците, оригват се, отделят газове и по друг начин, говорят на много висок тон и т.н.

# 404
То няма нужда да се ходи и до Китай, достатъчно е да погледнете едни гърци, или пък чехи Simple Smile
Да добавя нещо което си припомних - където и да съм бил ми направи впечатление че българските храни (най-вече напитки) са много тегаво представени, слабо, с малко разнообразие, скъпи и лоши, същото се отнася и до така наречените ,,български магазини" в чужбина, случвало се е да поискам да се докарам и да представя някой български деликатес или типична храна ( като луканка, сирене, лютеница ), без да ме интересува цената, а то ги има от някакви неизвестни фирми с лошо качество...мани, изложихме се пред чужденците Smile... ( а и тези магазини ги държат турци (български ) че и хора от някакви други малцинства...и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт