Какво знаят чужденците за България? (тема за смях и сълзи)

• 47 288
  • 486
  •   1
Отговори
# 240
За моят личен опит мога да кажа, че си зависи от нивото на човека, с който общуваш. Ако е възпитан и образован, няма глупави въпроси и предразсъдъци. След 17 години в чужбина, съм разбрала, че има една категория, с която просто не си струва да общуваш. Или да е само на ниво "здравей-здрасти".
Че то не само в чужбина е така Simple Smile

# 241

Най-идиотският въпрос, който съм чувала беше отправен от американец към немец, питаше го дали имат автомобили. Няма да казвам каква беше реакцията на немеца.Laughing

Това е култово.... все едно да питаш английската кралица дали знае английски.

# 242
Преди години съученик на моя син в 10 или 11 клас ходи на някакъв обмен в Америка. Известно време / 3 - 5 месеца / учиха в тяхно училище. Момчето едвам вързваше тройките по математика тук. Там обаче явно са били още по-зле защото като решил някакво просто квадратно уравнение на дъската целия клас му ръкопляскали. Та нашия герой казваше, че се почувствал за пръв път в живота си като велик математик Simple Smile
В Германия 80 годишен бивш професор в икономически университет /унгарски емигрант по произход/ през 2013 г беше супер изненадан, че България е в ЕС. Нямаше и бегла идея къде на картата се намираме. Стана му интересно, че Дунав е северната ни граница.

# 243
  • Пловдив
Случката е от туристическа дестинация в трета страна.Американецът беше от този тип туристи дето ги стоварват от самолета директно на плажа и нямат никакъв интерес да разберат нещо повече за мястото където се намират. Има такива хора от всякакви националности. Според мен той нямаше представа дори къде е Германия. Немецът първо тръгна да се обяснява, после се отказа, но много възмутено след това коментираше с приятелката си.

# 244
Нормално е. За американците БМВ е американска кола, т.к. се происвежда тук. Фолксваген се произвежда в Мексико. Много японски коли се произвеждат в САЩ.

# 245
  • Sofia
Спомних си днес как поляците ни знаят и с волейболния ни отбор, който ги е побеждавал доста пъти.

# 246
В съвсем в резон с темата, това, което знам аз за американците е, че си мислят, че са център на вселената и извън САЩ няма нищо, освен лошите Мексико, Китай и Русия. Та, въобще неме учудва, че мислят Мерцедес за американска кола Joy

# 247
  • София
Мой приятел си беше хванал италианка за гадже, една лелка с 16 години по-голяма от него и я беше довел на гости в родния му град в България. Тази жена като видя панелния ни блок в първия момент отказа да влезе в "тая грозотия".
Иначе изкупи от магазините всички роклички от по 30 лева. Joy На тях не намери кусур.

# 248
За панелния блок- един път бях гледала и то на кинофестивал един много претенциозен филм, но психарски.До степен, че в определен момент цялата публика викна от ужас. Филмът беше продукция на Франция-Германия и още една държава, не помня коя.

Пиша го, защото в един момент показаха абсолютно същите като нашите панелени блокове ,действието се развива във Франция, наши дни и спомени от 50-те. В този блок живееха опасни хора, отхвърлени от обществото, с престъпни прояви.

Затова може и италианката да я дострашало просто, ако асоциира панелите с нещо подобно.
Иначе, доколкото имам познати в Германия и Сащ, дори за местните е много ценно да си намериш нещо за никакви пари, независимо от доходите им.

# 249
Преди много години леля ми беше женена за германец. Той упорито отказваше да се качи на асаньора като ни идваха на гости в панелния блок. Вървеше пеша до 6 етаж, страх го беше да не падне асаньора. 😁

# 250
  • MI
Панелните блокове не са измислени в бившия източен блок. Точно Франция е един от пионерите всъщност.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D1% … D0%BD%D0%B8%D0%B5
Само че на запад те са използвани да се направят социални жилища, ясно е защо им е такава славата. Лошото е, че въпреки това, те и в момента изглеждат в по-голямата си част по-добре от повечето наши панелки. Това съм получавала като коментар и аз, че си личи че не живеят опасни хора вътре, няма усещане за опасност, но изглеждат адски зле, по-зле от всяко средностатистическо социално жилище на запад. Това от интелигентни хора, които веднага питат какъв е законът уреждащ грижите за общите части. Ясно е че голяма част от хората ще останат на ниво о, Боже, това изглежда опасно.

# 251
  • София
По стечение на обстоятелствата единствените американци, които познавам са тексасци. Всяка година идват в България като доброволци. Харесват природата и танците. Много са мили и дружелюбни.

# 252
Като казахте тексасци, мъжът ми и негов колега отиват на обучение. Там имало и един американец от клона на фирмата в Щатите. Питали го те от къде точно е от Америка, той казал от Далас, Тексас. И колегата го застрелял: "А гледал ли си сериала "Далас"? Че баба ми го гледаше едно време?". Онзи се задавил с бирата си от смях 😂😂😂

# 253
Не точно за България.
Преди време бях на семинар, тъкмо бяха въвели кодексите за етично поведение в различни сфери. Имаше лектор една американка с научна титла, а освен това говореше много увлекателно. Обясняваше, как американските магистрати са гледани "под лупа" за недостойни и неетични постъпки. Например, ако един съдия бъде поконен на благотворително или др културно събитие, би трябвало да поиска списъка с гости и да види дали не е поканен някой престъпен елемент и тогава да приеме покана. Дотук добре.
Обаче след това ни разказва как един съдия спрял колата си  на паркинг пред китайското посолство. И ние се блещим какво нарушение на етиката е допуснал.Заел място ли, не си е платил плотен паркинг ли, запушил някого ли... НЕ. Нищо такова. Оказа се, че въобще спиране до китайското посолство е неетично, защото... посолството е на Китай.
Това по повод на поста за "лошия Китай", ами наистина са малко вманиачини по темата. Там са "лошите", щом си съдия не можеш да даваш "негативен" пример и толкова. Няма значение, че просто е имало паркинг, не стана ясно платин или не, не ти е мястото там.

# 254
Всъщност със спирането си на паркинга на китайското посолство е нарушил  FCPA.  А за това гледат много.

Общи условия

Активация на акаунт