Какво знаят чужденците за България? (тема за смях и сълзи)

• 47 277
  • 486
  •   1
Отговори
# 405
  • забравих си мисълта...
Това, което много ме изненада и смути в Австрия е, че независимо от категорията на заведението, независимо от интелекта, възпитанието, манталитета на посетителите, ако някой трябва да си издуха носа, го прави силно, шумно. Започва се едно духане, бучене, подсмърчане, направо масите наоколо се тресат. То и до сега ме смущава подобно нещо, но ако искам... това е.

# 406
  • Countryside
Повярвай ми има нужда! Такова чудо невиждано е! И всички средно по 10-12 човека на една маса мляскат, чак ритмично го докарват. За плюенето и фасовете съм съгласна с Василена. За другото нямам наблюдения. Но това са си културни особености.

# 407
Повярвай ми има нужда! Такова чудо невиждано е! И всички средно по 10-12 човека на една маса мляскат, чак ритмично го докарват. За плюенето и фасовете съм съгласна с Василена. За другото нямам наблюдения. Но това са си културни особености.

Това ли било причината за мляскането, Аз пък се чудех защо го правят. В нета има клипчета на една китайка, която яде всякакви гадости сурови. Тя така мляска и си мислех, че е защото яде такива лигави неща, да ги предъвква по-лесно Joy

# 408
Моя приятелка молдованка буквално потреперва от отвращение само като чуе боза.
Италианците харесват кухнята ни с изключение на краставиците. Един кебапче и две кюфте и ракията ни харесват, но за виното ни дават хвалба само от куртоазия.
Мои приятелки чужденки, от години живеещи тук, са споделяли учудване от злобата, която се лее из българските форуми и страници във фейсбук. Това във връзка с хоби-страниците, където един показва нещо сътворено и веднага го изяждат с парцалите.
Албанците не разбират защо сервитьорките се втрещяват като ги слушат как обсъждат поръчката си, преди да я преведат на английски - вода на албански звучи като "уй" Joy  и казват, че България е ужасно студена страна.

# 409
   Японци работещи с фирмата, в която работи мъжът ми, като дошли за първи път, опитали суджук, ракия  и други неща. Оттогава като дойдат, винаги си търсят сийджука и рАкията.

# 410
Китай явно не е моето място. Simple Smile Аз ненавиждам мляскане, сърбане, цвъркане и всякакви нелицеприятни звуци по време на хранене. Родителите ми са от село, учили средно образование в града, но майка ми ни изяждаше с парцалите за културно хранене на масата. Дъвче се само със затворена уста, супа не се сърба, зъби не тракат по лъжицата, с пръсти в чинията не се бърка.  Дори резенчето лимон се изцежда върху пържолата чрез потриване с приборния нож. /Не се сещам обаче как се правеше това упражнение върху риба Simple Smile Simple Smile Simple Smile/
По отношение на българските продукти - много много отдавна и тук в БГ вкуса не е същия, а по "специализираните" магазини в странство няма от къде да дойдат по-хубави. Всички колбаси /луканки, суджуци и пр./ са направени без да е загинало нито едно животно, а лютениците - без да е пострадал и един домат.
Особено лютеницата около 50% е картофено пюре и/или нишесте (и си го пише на етикета) 40% доматено пюре /сигурно внос от Китай/ и другото са разни Е-та. Отдавна съм престанала да ги купувам.
Не знам как е по големите градове, но поради недостига на работна ръка в по-малките сервитьорите вече не са сърдити, ами по-лошо - тотално неразбиращи къде са попаднали и какво има да правят. Simple Smile

# 411
Китай явно не е моето място. Simple Smile Аз ненавиждам мляскане, сърбане, цвъркане и всякакви нелицеприятни звуци по време на хранене. Родителите ми са от село, учили средно образование в града, но майка ми ни изяждаше с парцалите за културно хранене на масата. Дъвче се само със затворена уста, супа не се сърба, зъби не тракат по лъжицата, с пръсти в чинията не се бърка.  Дори резенчето лимон се изцежда върху пържолата чрез потриване с приборния нож. /Не се сещам обаче как се правеше това упражнение върху риба Simple Smile Simple Smile Simple Smile/
По отношение на българските продукти - много много отдавна и тук в БГ вкуса не е същия, а по "специализираните" магазини в странство няма от къде да дойдат по-хубави. Всички колбаси /луканки, суджуци и пр./ са направени без да е загинало нито едно животно, а лютениците - без да е пострадал и един домат.
Особено лютеницата около 50% е картофено пюре и/или нишесте (и си го пише на етикета) 40% доматено пюре /сигурно внос от Китай/ и другото са разни Е-та. Отдавна съм престанала да ги купувам.
Не знам как е по големите градове, но поради недостига на работна ръка в по-малките сервитьорите вече не са сърдити, ами по-лошо - тотално неразбиращи къде са попаднали и какво има да правят. Simple Smile
Да се забранява на някого да мляска когато яде е перверзия! Аз също мляскам по време на ядене. Това е инстинктивна и естествена реакция на удоволствие от храненето. Като дете един мой братовчед от време на време ме кореше по церберски за този навик и тогава се чувствах гадно.
На пазарите за селскостопанска продукция се продават домашно приготвени суджуци,луканки,месо в буркани,лютеница,домашно сирене,ябълки,круши и т.н. Отделно има в хипер-маркетите храна произведена по БДС. Между другото,в оригиналната лютеница са слага и картофено пюре.

# 412
  • Швейцария
ММ днес се заговорил с швейцарски клиент. Питал го човекът откъде е. ММ казал от България. Той питал а къде е България? ММ казал на Черно море. Клиентът мигал...ММ казал Турция, Румъния, Македония, Гърция, в този регион. Клиентът казал не знам, трябва да погледна на картата, в Европа ли е това?

# 413
Интересно име на фирмата произвела или опаковала семките.Stuck Out TongueНа български как звучи.
Скрит текст:
Sera
Тарталета ме подсети за семкочопленето на испанците.Имах един колега обожаваше ги и консумираше много шумно и неприятно.Много ми беше жал за него.Трябвало да изпратят човек в Б-я.Никой не искал.Той нов,неориентиран,наговорили му колко е хубаво,чудесна храна,страхотни жени и в този дух.Чувстваше се нещастен и излъган.След 1г.си би камшика обратно.Преди това го увещаваха да си стои тук.Малко след като се е прибрал,е напуснал фирмата.Много е гадно да се преувеличава действителноста.Никога не съм изсипвала нереални хвалебствия за страната ми.

# 414
Една французойка усилено ми обяснява как в детството си е била на почивка в България. Прекрасно било, с палми... И ми вика, помогнете да се сетя къде съм била като малка. Как да й помогна, като по това време права под масата съм ходела? Но, за да й доставя удоволствие, викам й уверено: сто процента Златни пясъци! Просто само този курорт си харесвам в България.
Друга пък французойка издебна момент да ми каже: чувала съм, че българите сте много трудни хора. Да, викам й възпитано и с меден глас, не можеш да си представиш даже колко сме трудни. А самочувствието ни е невъзможно просто! Ние сме много горд народ, да знаеш. Ето така елегантно я предупредих, един вид- казвам ти, дъще-сещай се, снахо. Да няма изненади. Или, както казваме ние, българите, да няма: ти ли ме бутна или аз сам паднах.
Много, много рядко се е случвало някой да се опита да ме засегне на нация. Може би само този и още един път! Но, направо настръхвам и ставам отвратителна. В чужбина страшно ми се активизира родолюбието.

# 415
Неее,  никакви преувеличавания. Само дето като ме хване носталгията и България ми става най хубавата, с най хубавите хора, с най вкусната храна, с най невероятните плажове и природа... Ами как да не им кажа на невежите че е най най най Heart Eyes Blush

# 416
  • Euskal Herria
Интересно име на фирмата произвела или опаковала семките.Stuck Out TongueНа български как звучи.
Скрит текст:
Sera
Тарталета ме подсети за семкочопленето на испанците.Имах един колега обожаваше ги и консумираше много шумно и неприятно.Много ми беше жал за него.Трябвало да изпратят човек в Б-я.Никой не искал.Той нов,неориентиран,наговорили му колко е хубаво,чудесна храна,страхотни жени и в този дух.Чувстваше се нещастен и излъган.След 1г.си би камшика обратно.Преди това го увещаваха да си стои тук.Малко след като се е прибрал,е напуснал фирмата.Много е гадно да се преувеличава действителноста.Никога не съм изсипвала нереални хвалебствия за страната ми.
Стана ми интересно. Какво толкова са го омайвали, че да има нереално високи очаквания, та чак нещастен да е бил?

# 417
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Sera

От турски на немски google превежда Sera = Gewächshaus или на българки това означава оранжерия.

# 418
Цитат
Какво толкова са го омайвали, че да има нереално високи очаквания, та чак нещастен да е бил?
Това сподели един път,което писах по-горе.Не хареса София и нямаше желание да ходи никъде.Освен кюфтета на скара,друга храна не харесваше.Не одобри хората,манталитета.Климата,беше му много студено зимата.От много известен град е,но в момента не мога да се сетя името му.

# 419
ММ е ходил в Китай преди много години. Казваше, че там пръцкането минава за нещо естествено и никой не се въздържа. Описваше какъв ужас е било да пътува със самолет, пълен с преяли китайци (сервирали са много обилна храна в самолета)

Общи условия

Активация на акаунт