Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 18 990
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ежко беше пускал навремето някакви примерни. Не видях нещо притеснително (с уговорката, че не съм запозната добре са материала, който трябва да се усвои до 7-ми клас). Да, точно логически имаше, като една-две съм виждала подобни за приема в НУКК за първи клас Joy Други имаше като тип като на някои математически състезания. Имаше и някакви "традиционни", поне на мен така ми се сториха, де.  Та не е учудващо, че децата от СМГ се справят обичайно доста добре на този изпит. Не знам, традиционно заложени ли са такъв тип задачи в МОНската програма?

# 556
Ежко беше пускал навремето някакви примерни. Не видях нещо притеснително (с уговорката, че не съм запозната добре са материала, който трябва да се усвои до 7-ми клас). Да, точно логически имаше, като една-две съм виждала подобни за приема в НУКК за първи клас Joy Други имаше като тип като на някои математически състезания. Имаше и някакви "традиционни", поне на мен така ми се сториха, де.  Та не е учудващо, че децата от СМГ се справят обичайно доста добре на този изпит. Не знам, традиционно заложени ли са такъв тип задачи в МОНската програма?
Е отде да знаем какви са и имат ли общо с МОН 😁

# 557
  • София
хората и за АК се готвят, а логическите задачи пак са типове, които се учат.
Частните заведения ако искат ще показват, ако не искат - няма. Никой не може да ги задължи. МОН трябва да показват, защото е национално оценяване.
Я, кажете, дали някое от трите момчета с пълните шестици по двата предмета от 119-то са форумски деца?

# 558
  • София
По бел не е есе, а съчинение на тема по зададени опорни точки.
Изключително важно пояснение относно изпита в АК, изтъкващо всички предимства на формата НВО Joy

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 20:28 от Аш

# 559
  • софия
Уор, защо е тази загриженост към контингента на АК?
Нещо те притеснява, но не мога да разбера защо. На прицел ли ти е? ще учи дете твое там? съмняваш се в честността ли? Или птк се съмняваш за качеството на подбора? В смисъл притеснява те колко ще са качествени бъдещите ученици на училището? Или нещо в неравностойно положение спрямо другите умилища ти се струват?
Откъде идва тази грижа? Нали техния си изпит не е приложен върху нито едно дете насила поради липса на избор?
Защото за кандидатстване в което и да е ДУ след свдми клас нямаш избор. Задължително трябва да се явиш на матура?
Та къде е връзката между единия изпит и другия?

# 560
По бел не е есе, а съчинение на тема по зададени опорни точки.
Изключително важно пояснение, изтъкващо всички предимства на формата НВО Joy
Бъркаш, на НВО е преразказ на непознат текст. Няма общо.

# 561
  • софия
Но тази година, за поредна година "малка" грешка на МОН, се оказа, че непознатият за преразказ текст не е непознат и е в учебна тетрадка на Просвета. Че има и деца, които са правили същия преразказ със същата задача малко преди НВО. И за това разбрахме само хората, които имат пряк интерес към НВО. Тихомълком се замете.
Не чух и за училище, в което на дъската са написани имената на героите и непознатите думи, както е по правилата на МОН. И това тихомълком е подминато.
Всичко е точно, всичко е коректно от страна на МОН.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 20:30 от zvаnchе

# 562
  • София
Уор, иронията не е покана за фактологичен анализ. Тя е забавление за разбиращите от .... ирония.

# 563
Разбираме. Добре, че го има АК, представяте ли си още едно училище като, извинете, СМГ или НЕГ. Ми то няма смисъл просто..

СМГ, исках да кажа, разбира се.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 20:43 от Notaris

# 564
Разбираме. Добре, че го има АК, представяте ли си още едно училище като, извинете, СНГ или НЕГ. Ми то няма смисъл просто..
Има, не е като да няма - 73-то, испанската и ТУЕС им дишат във врата.

# 565
Уор, със симпатия, ама ти инженер ли си😀

# 566
Не съм. Но обичам точността 😉

# 567
  • в страната на чудесата
Твърдо

# 568
  • София
Залагам на програмист. А това не е задължително да е инженер.

# 569
  • София
Аз пък не мога да разбера защо НЕГ винаги я слагат пред Испанската. НЕГ и СМГ са ми като някакво клише вече (с цялото ми уважение към тези 2 училища). Как пък никой не каза, че НЕГ диша във врата на Испанската. Все е обратното Joy И винаги в името на точността има първо училище и после второ Thinking

Общи условия

Активация на акаунт