Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 33 023
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
И на мен ми се струва невероятно, че някой се е вързал на горното, но сигурно има и такива хора...

Харесва ми апартамента от обявата, и ако не лъжат много за растоянието до Южния парк, ми се струва на добро място.

# 496
Вече не знам дали близостта до парк е плюс или минус. Лудницата, която настава е невъобразима лятото и уикендите.

# 497
6000лв някой плаща ей така?! Абстрахирайки се от измамата, дори и да идва от самите собствените като искане, защо да наемателят да плаща наем само защото наемодателите имат неразбирателства. Да се оправят, по договор наемът се плаща на месечна база. Учудвам се хората как се вързват....

А тази обява: 1-стаен в Гоце Делчев за 300 евро.... някой твърдеше в съседната тема, че наемите падали и за 600лв вече можели и тристайни да се вземат. Simple Smile

# 498
  • София
Има някаква корекция нагоре. Може би около 100% за средната цена едностаен (500) и 90% за по-високите цени на едностаен (550 вместо 600) (% ги закръглям, не се заяждайте, че 50 от 600 не е 10%).
Не съм 100% убеден в това, и също, до колко с лекота се дават, както друга година по това време.
Но определено, няма нищо общо с април и юни.
Ще се радвам на всякаква нова информация по въпроса.

# 499
Разгледах обявата от линка. Има достатъчно снимки от спалнята, но ми прави впечатление, че във втората стая има само снимки на бокса. Това е панелна гарсониера. Няма снимка от дневната/хола. Няма снимки и от банята. 47 кв.м... пък споменават училище и детски градини. Не виждам семейство с дете/деца в такова жилище.

# 500
  • София
Аз нямам наблюдения сега, защото ние отдадохме още май-юни. Но е логично да има корекция нагоре, август , септември са най-силните месеци за наеми, независимо от криза и т.н.пак ще е така и тази година.

# 501
6000лв някой плаща ей така?! Абстрахирайки се от измамата, дори и да идва от самите собствените като искане, защо да наемателят да плаща наем само защото наемодателите имат неразбирателства. Да се оправят, по договор наемът се плаща на месечна база. Учудвам се хората как се вързват....

А тази обява: 1-стаен в Гоце Делчев за 300 евро.... някой твърдеше в съседната тема, че наемите падали и за 600лв вече можели и тристайни да се вземат. Simple Smile

Аз го твърдях и не беше 600, а 900 Simple Smile Искате ли да ви отдам идеален 3-стаен за 900?

# 502
Може би в крайни квартали да има тристайни за 600 лв. В една от групите във Фейсбук усилено се търсят едностайни/двустайни до 450-500 лв, но не знам дали имат успех с търсенето. Там се обявяват доста стаи на цени от 250 до 400 лв.

ПС: Сега погледнах - последно ми се появи обявена стая в Надежда 3 за 300 лв.

# 503
Разгледах обявата от линка. Има достатъчно снимки от спалнята, но ми прави впечатление, че във втората стая има само снимки на бокса. Това е панелна гарсониера. Няма снимка от дневната/хола. Няма снимки и от банята. 47 кв.м... пък споменават училище и детски градини. Не виждам семейство с дете/деца в такова жилище.
Гарсониерите нямат хол. Имат спалня и кухня. При преустройство кухнята става спалничка и ако има врата към балкона, тя се затваря. Балконът се усвоява към бившата спалня и става бокс, а самата бивша спалня - хололухня. Това е обичайно, де, в обявата гледам са оставили спалнята - спалня и терасата е трапезария. Притеснява ме, че няма снимки на банята. Не качват, когато изглежда зле. Цената добре, но ако и банята е добре.
Аз съм във филм с Топлофикация, сигурно разбрахте. Дистанционни топломери, платени 400 и кусур лв, а сега излиза изравнителна с 'реално' потребление за 900 лв. На Техем съм.
Имате ли такъв случай? Писах жалба, ама титулярът (ясно, че не съм аз, но) се оказа филанкишията.

# 504

Аз го твърдях и не беше 600, а 900 Simple Smile Искате ли да ви отдам идеален 3-стаен за 900?

По спомени постът беше 3-стаен с уреди Бош в Младост 4 и то точно за 600лв. Сега, не искам да споря, а да се връщам мнооого ме мързи точно в този момент. Аз също съм много скептична за уж падането на наемите. В случая малко го играех адвокат на дявола Simple Smile

# 505
Мислите ли, че ще се намери кандидат наемател за самостоятелна стая + с ползване на хол и кухня в Надежда за 400-450 лв. приличен, чист, етаж 5, ЕПК.

# 506
  • София
По-скоро не. Много ми е вижда.

# 507
  • София
Скъпа ми се вижда цената на стаята в Надежда.
В другите стаи живее ли някой?
Ако да - нека живеещия  да си търси съквартирант. Така ще прецени  дали  ще се разбират,  как ще ползват и чистят общите части, как ще си делят режийните.
Галинор, ако много хора във входа не са ползвали парно загубите се разпределят на ползващите.  Може и крадци да си имате ...
Била ли си на годишното отчитане? Моя квартирант имаше ангажимент извън София и ме помоли да отида аз. Жената от Техем записа данните и ми даде индигиран лист с показанията. Каза, че ако не и отворят се начислява максимално ползване. Има 2 безпратни отчитания и 3то - платено, май 30 лв.  Да не би и при тебе да е станало така? И как титуляра е Филанкишията? Кажи му, че  спираш да плащаш наем докато не видиш, че е пуснал жалба.

# 508
Айша, само на топлата вода показанията записаха. Точни са те.
Топломерите на радиаторите са с дистанционно отчитане. Е как дистанционно, бе, джанъм, а 3 месеца след края на отоплителен сезон ми казват, че имам двойна сметка на вече фактурираното и платено?
Някой от вас с дистанционно отчитане има ли, това практика ли е?

# 509
А общия топломер дистанционно ли се отчита? За сградна инсталация сиреч, колко пари ти пише във фактурата и топлата вода отговаря ли на прогнозите? Парите само за отопление от радиаторите отговарят ли ИЛИ като ги сборуваш и там има големи разминавания?

Общи условия

Активация на акаунт