Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 32 585
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
За дрехите е до възпитание донякъде, да, както и до непрофесионализъм. Но непознаването на кварталите, незачитането на клиентските изисквания и губенето на тяхното време по излишни огледи, както и съзнателно укриване на информация, не е до възпитание а до неквалифицираност или умишлено заблуждаване с цел печалба.

# 31
Законите, които и да са те ги спазват съвестните хора, другите пак минават през закона.
Минават, ама друг път.
Законът предполага, че можеш да си потърсиш правата.
Пример от малко друга сфера - един от бившите ми работодатели има издънка с 'пробни' дни на нова продавачка. Както си му е ред при тарикатите - без договор. Да, ама девойчето решава да пусне сигнал и работодателят олеква с една 5цифрена глоба. Оттогава пуска договори от първия ден. Жалко, че още на никого (вкл.на мен) не му се е занимавало да пусне сигнал за отпуски, преправени на ваучери, и начина на начисляване за глобите и липсите. Ама той и шефът първо вече затъна сериозно, второ служителите се разбягаха, и няма много смисъл.

# 32
  • София, Bulgaria
Законите, които и да са те ги спазват съвестните хора, другите пак минават през закона.
Минават, ама друг път.
Законът предполага, че можеш да си потърсиш правата.
Пример от малко друга сфера - един от бившите ми работодатели има издънка с 'пробни' дни на нова продавачка. Както си му е ред при тарикатите - без договор. Да, ама девойчето решава да пусне сигнал и работодателят олеква с една 5цифрена глоба. Оттогава пуска договори от първия ден. Жалко, че още на никого (вкл.на мен) не му се е занимавало да пусне сигнал за отпуски, преправени на ваучери, и начина на начисляване за глобите и липсите. Ама той и шефът първо вече затъна сериозно, второ служителите се разбягаха, и няма много смисъл.
Еее...1 изгърмял, а хилядите други...
А укриване на данъци, а сивия сектор, а изповядване на данъчна оценка, а не декралиране на приход от наеми....и още и още...

# 33
Изгърмял частично и по сигнал.
Без сигнали няма как да изгърмят тарикатите. А без НУ няма как да има сигнали.

# 34
Лъки, качвай квартирката във фейсбук групите и заключвай коментарите. Който има реален интерес, ще ти пише лично. Аз редовно ги следя и има интерес дори към хубави двустайни за по 500 лв в не толкова централни райони. Подигравките педимно валят под соц жилищата. Хората масово търсят новичко и чистичко, без значение къде.
Didi, как точно се заключват коментарите, може ли да покажеш.

# 35
  • Варна
Като публикуваш поста, горе в дясно на публикацията ти има три точки. Те са меню. От там избираш опция Изключване на коментирането.

# 36
Като публикуваш поста, горе в дясно на публикацията ти има три точки. Те са меню. От там избираш опция Изключване на коментирането.
Диди, нямам такава опция през телефона...

# 37
  • Варна
Тя се появява след като публикуваш пост в публична група.

# 38
Тя се появява след като публикуваш пост в публична група.
И в затворена група, може да се заключват коментари под пост.

# 39
  • Варна
Да де, имах предвид просто група да е, в която членуват хора. Защото ако публикуваш нещо на своята стена, тогава няма такава опция.

# 40
  • София
Защо ще ги заключвате? Така бързо ще отиде  надолу...

# 41
  • София
Правилата в някои групи забраняват заключване на коментарите, и няма как. Пускаш да те коментират и игнорираш. Ако стане много хейт, изтриваш публикацията и пускаш нова. Дори в групите за обяви уж без брокер има много скрити брокери. Затова един съвет. На първо място в обявата си пишете "Без брокер. Без комисион" или подобно. Тогава търсещите ви разпознават по- лесно. И запитванията към вас са повече. Иначе са стотици обяви и става една каша, публикуваш, веднага друг някой върху теб пуска друга обява и така.

# 42
аз като публикувам, хората се свързват като пишат лични съобщения. А, когато им отговориш, след като не сте приятели, те остават ли свързани с вас, т.е. трябва ли нещо допълнително да се прави след като приключиш чата с такъв човек - изтриване някакво? Интересно ми е те пък какво виждат от дневника ти, приятелите ти, знам, че ти си дал някакви настройки, но знае ли човек. т.е. какво става след като отговориш на кандидата-наемател в месинджера, той получава ли някакви по-специални права, каквито имат приятелите ти?

# 43
Може през друг профил да се пуснат обявите...

# 44
Може през друг профил да се пуснат обявите...
Фейсбук не те ли притискат с техните там правила, защото те засичат адреса ти, устройството ти (ако е телефон) - не започва ли след това тормоз, по принцип те се стремят към това всички да имат само 1 профил и на мн от хората да е именно с истинското име.
Аз съм пускала веднъж от моя профил обява, и след време всичките ми приятели, и който знае, че отдаам имот, и който не знае, все за това ме разпитваха, не можеше едно кафе нормално да се изпие, без някой да зачекне темата.  Направили ми сметката на парите, огледали снимките, мебелите, гнусна работа става.

Общи условия

Активация на акаунт