Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 32 831
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
А какъв ще е профила на наемател, който доброволно ще влезе да живее в жилище тотал щета? После ще си имате ядове. По-добре го стегнете с икономичен ремонт и си намерете адекватни хора. Така рискувате да се вкарате във филм и да сте назад с пари от щети и неплатени сметки.

# 571
Така пък съвсем не бих се съгласила.

Ти ще живееш ли в 30-годишна мизерия, стари мебели и да лягаш на продънен матрак....?

# 572
  • София
Така пък съвсем не бих се съгласила.

Ти ще живееш ли в 30-годишна мизерия, стари мебели и да лягаш на продънен матрак....?
Допускаш ли, че има хора, които нямат избор? И сигурно не биха живели по този начин, ако можеха да си позволят друг...

# 573
Колко точно отчаян трябва да си да влезеш в апартамент тотал щета, че и да си плащаш за това? И колко наем очакваш от подобно нещо? По-добре споделена квартира - стая например, или пък по-малко жилище - гарсониера, боксониера, отколкото нечии стари мебели, които не можеш и да изхвърлиш дори...
Това е моето мнение, не задължавам никого с него.

ПС: Махнете мебелите и направете козметичен ремонт и почистване. Със сигурност ще го отдадете по-лесно.

# 574
Хубаво давате съвети за евтин ремонт, ама не знаете какво му е на хазяина. Не винаги ремонт не се прави поради липса на желание, а поради липса на възможност заради житейски обстоятелства. 
Толкова много ли ни се вдигна стандартът и самочувствието, че станахме безчувствени към хората, които нямат нашите пари, апартаменти, глезотии в живота и т.н.?

# 575
Не, Мандаринка, изобщо нямам това предвид. Аз казах моята гледна точка и какви хора биха наели такова жилище. Точно защото се поставям на място на хазяина и си представям в какъв филм ще се вкарат.

# 576
И аз съм изказвала мнение, че неремонтираните жилища на нисък наем привличат рискови наематели.
Колко точно отчаян трябва да си да влезеш в апартамент тотал щета, че и да си плащаш за това? .... По-добре споделена квартира ... или пък по-малко жилище - гарсониера, боксониера, отколкото нечии стари мебели, които не можеш и да изхвърлиш дори...

ПС: Махнете мебелите и направете козметичен ремонт и почистване. Със сигурност ще го отдадете по-лесно.

Козметичен ремонт не е възможен в такова жилище, мислила съм го и аз. Няма как козметично да ремонтираш старите плочки и мозайка в банята, нито старата кухня. Почнеш ли - къртене, смяна на ВиК, всичко ново трябва да се направи. Ще трябва да купиш нови, макар и евтини уреди бяла техника - хладилник, печка и пералня. По 500 лв. всяко, само това е 1500 лв.
Хубаво, ще смениш дограмата и настилките, ще боядисаш, ще избършеш старите, но здрави мебели и ще купиш нов евтин матрак. Но я питай наемателите в темата - гледат банята и кухнята първо, всички това гледат първо.

# 577
  • София
То няма значение какво гледаш първо и какво второ - или става за парите си, или не става. Или си навит да помизерстваш по някакви си твои причини, или не си. Какво те бърка защо хазяинът не е направил ремонт? Дава ти се това, което виждаш, на определената цена - или си Да, или си Не. Случаи всякакви - и на наемодатели, и на наематели.

ДОДО, уточни "тотален ремонт", защото едно е стари плочки и стари мебели, друго е течове, разкъртена тераса, разхлопана дограма от 70-те и т.н. Simple Smile Аз няма как да помогна с идея за цена, но другите ще знаят за какво става дума и сигурно ще ти отговорят.

Гледам сега в една ФБ група за чужденци в България, че яко търсят в София едностайни и двустайни за по 450-550 лв, обикновено с изискване да е в (близост до) центъра или поне до метро. Не знам кой ги лъже тези хора, но е много тъжно.

# 578
В този случай изхвърляш вехториите, боядисваш стените с латекс и пускаш жилището на нисък наем. Обясняваш на хората, че може да си направят подобрения, ако желаят.

# 579
Аз съм чувала за такъв случай - отдаваше се при условие че наемателят ще ремонтира за сметка на наема.
Не знам обаче дали се е наело.
Но така го предлагаше собственика.

# 580
Здравейте, според вас колко би бил наемът на полуобзаведено, старо и за тотален ремонт двустайно жилище в Надежда?
Никой не би наел жилище за тотален ремонт. Освен братя роми дошли с каручките да крадат.
Стегнето го колкото са ви силите и тогава го пускайте.

# 581
Здравейте, според вас колко би бил наемът на полуобзаведено, старо и за тотален ремонт двустайно жилище в Надежда?
Никой не би наел жилище за тотален ремонт. Освен братя роми дошли с каручките да крадат.
Стегнето го колкото са ви силите и тогава го пускайте.

И аз да кажа - познавам мацка, която работи... нали, да. Нае такъв и един от спонсорите ѝ направи ''лукс'' ремонт - кич, ама кич. Поп фолк 95 година миналия век. Ама ѝ върви малък наем и посреща... гости, почасово.

# 582
  • София
Стара дървена дограма, соц кухня, стари плочки, балатум... В този дух на мисли - за тотален ремонт. Кофтито е, че не може да мине само с латекс и дребни неща. Или ще е в лош вид, или ще трябва да му се направи основен ремонт, което го изключвам. Среден вариант не виждам. Освен да сложим латекс, евтин ламинат и да боядисаме вратите и дограмата.... Но то пак ще си е старо и за основен ремонт. Не мисля, че такова освежаване ще вдигне цената особено.

# 583
На едно място видях как бяха направили кухнята евтино, но новичко и ефектно.

Долу шкаф с мивка, до тях уреди. Можеш отгоре да монтираш плот, и да ги мушнеш под плота.
За гръб - нов балатум. Симпатична цветна шарка.

И над балатума, нови рафтове.
Рафтовете струват 10-15 лв. Конзолите за тях са по 2 -3 лева.
Ако знаете как ме е яд, че не.го снимах тогава. Цената на всичко това е ниска, а имаше вид на ново и уютно. Евтино, но не старо.

# 584
А уреди откъде - само те са хилядарка.
Без пари няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт