Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 32 762
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
И аз при вас. Предстои ни да се нанесем в новото си жилище и ще дадем под наем сегашното - гарсониера в Люлин, добре направена, като за нас си - сменена дограма, санирано, вградена кухня с пералня, миална, фурна, котлони, теракот, ламинат, сменени врати, радиатори, климатик. Мебелите са по поръчка, среден клас, хубави матраци. Какви пари можем да получим приблизително?

# 616
# 617
И аз при вас. Предстои ни да се нанесем в новото си жилище и ще дадем под наем сегашното - гарсониера в Люлин, добре направена, като за нас си - сменена дограма, санирано, вградена кухня с пералня, миална, фурна, котлони, теракот, ламинат, сменени врати, радиатори, климатик. Мебелите са по поръчка, среден клас, хубави матраци. Какви пари можем да получим приблизително?

А направили ли сте кухнята на спалня? Ако като разпределение в момента е като малък двустаен, може  и 500, след като е правен за вас си.

# 618
Зависи колко е хубаво и колко съвременно, защото може поръчковите мебели да не са съвсем в крак с времето. И аз мисля, че около 450 до съм 490 лв ако е хубаво.

# 619

Средно около 500 лв., особено ако е до метростанция.

# 620
  • Бургас
По въпроса на Додо, да се изкажа - може да се спести от хамали, ако се пусне обява в разни групи за продаване и подаряване, че подаряваш мебели с условието да си ги вземат от място. Аз така разчистих сегашния ни апартамент от мебелите на старите собственици.
И още един вариант - циганите, които чистят мазета, тавани - навсякъде има разлепени такива обяви, също ще разчистят за без пари:)
Присъединявам се към мнението, че по-добре разчистен, празен, добре изчистен и с леко освежени стени и врати. Ще се намерят наематели.

И да питам - студио около 30 кв.м., "Дървеница", срещу ТУ - колко ориентировъчно мога да го пусна?
Сградата още няма акт 16, но лека-полека трябва да го довърша и обзаведа...
Фаворит ми е това жилище и имам подобни идеи:)
https://moderendom.net/svej-i-praktichen-interior-na-kompakten-apartament-25-m/

# 621
Титина, циганите вече рядко се хващат на разчистване за без пари - само ако има железа, от които могат да изкарат пари. Поне при нас беше така - 3 пъти една съседка ги пуска на тавана да разчистят боклуците. 3 пъти преровиха и взеха всичко метално, а за останалото да изнесат искат пари.

# 622
Такива разчистващи вземат каквото може да им бъде полезно - стари уреди, инструменти, съдове и т.н., за останалото искат пари. Не работят съвсем безвъзмездно Simple Smile

# 623
Безплатен обяд няма. Също и контейнер за извозване ще трябва да се плати, освен самия хамалски труд.

# 624
Чета и се чудя...фирма за чистене. Хамали. Заплащане. Едни пари се мятат.

Има безплатен обяд. Стига ръцете да не са ти заврени....в джобовете.

Нито едно от горните не съм ползвала.
Чистене - ние.
Хамали-ние и приятел/комшия.
Мебелите може в мазето да свали на първо време. Част от тях може в олх да се снимат.

Варианти бол.

На гол тумбак чифте пищови са част от идеите 😉

# 625
  • Sofia
Ние преди няколко години избрахме по-ниския наем, но апартамента беше нов, квартала беше хубав, но недостатъчно развит все още. За обзавеждане дадохме 1000лв., а легло голямо си бях купила преди година. Ремонт не съм правила и не бих - отнема много време, физически труд и не е ясно кой наемодател утре ще се събуди с д..то нагоре и ще реши да ме изгони - възвръщаемост 0. След 5 години вече нащето жилище беше готово и при напускане продадохме мебелите купени за 1000 лв на наемодателите за 600лв. Мисля, че беше изгодно за 2-те страни. Те си знаеха, че са запазени и без следи от ползване, а ако купят нови легла, маси и т.н има хамали ,разнасяне т.е разходи, но хората разбираха от бизнес и честно казано бяха най-читавите, при които някога сме били под наем.

# 626

Има безплатен обяд. Стига ръцете да не са ти заврени....в джобовете.

Нито едно от горните не съм ползвала.
Чистене - ние.
Хамали-ние и приятел/комшия.
Мебелите може в мазето да свали на първо време. Част от тях може в олх да се снимат.

Единствено за чистенето мога частично да се съглася, защото все пак хората не разполагат с професионалните машини на почистващите фирми. Давам пример с машината за паркет и настилки - ами носят си я, зареждат я с някакъв препарат, включват и тя си врътка кръглата голяма повече от педя четка - и чисти и полира, все едно косачка си пуснал. Нали не си представяш, че ще си сложа наколенки и ще почна да лазя по пода и да търкам с четка от магазин 20 или повече квадратни метра. Ще стана Н пъти да изхвърля кофата с мръсната вода и ще донеса нова. Колега си вика фирма за мокро почистване на дивани веднъж на 2-3 месеца. Е, аз си купих спрей за дамаски, но нещо не ми се получава.

Не всички хора имат времето и/или младите, здрави и яки приятели/съседи, които да изнесат по-тежките и обемисти неща, като мебели, електроуреди и т.н. И да не забравяме, че е забранено да се изхвърлят тези неща до кофите, говоря за големите боклуци, не за старите дрехи и обувки. И е достатъчно един заядлив съсед да се обади в общината и ще те глобят за изхвърлянето на нерегламентирано място (до кофите за боклук). И колко дни ще трябва да изхвърляш боклуци, защото 2 кофи за 70 апартамента си се пълнят с битови (предимно хранителни  и съпътстващи) боклуци само за ден. Та повече от 2-3-4 чувала с дрехи на един път трудно ще изхвърлиш. И да ти кажа, ако не си виждала - и циганите пробират старите дрехи, не взимат всичко - това го гледах миналата седмица как цигане момиче на 10-11 години ровеше и разхвърляше съвсем чисти сгънати употребявани детски дрехи, които става спокойно за обличане в къщи, т.е. са в добро състояние. И не ги взе всичките с блеснали от радост очи, както много хора си мислят. А дрехите на родителите или баба/дядо съвсем пък няма да ги и погледнат.

Приятелка оставила до кофата с боклук над 10 чифта маркови дамски обувки с висок ток, в почти перфектно състояние и то стандартния 37 номер, но просто колекции от преди 3-4 години.  Пак циганки минали и само ги разхвърляли насам-натам.

Мазето от 3-4 квадратни метра какво точно ще успее да побере?  В олх е пълно с подобни мебели за 20-30  и нагоре лева и все си стоят, няма желаещи да ги купят или дори само да се занимаят да дойдат да ги вземат даром с кола.

# 627
Аз не прочетох че има дрехи за изхвърляне?
Не съм писала и до кофите камари да складират.
И тази машина балатума ли ще ми лъска...мерси съм . С кофа с парцал ще го изчистя и няма да лазя на 4 крака .

Както и да. Моето мнение си го казах - изг@зици са за мен това в този случай.
Няма да споря.

Уважавам и чуждото мнение.

# 628
Факт е, че с пръдня боя не става. Иначе, да! може сами да си изчистят, но пак трябват здрави ръчички; свободно време; материали за почистване.

# 629
То с пари всеки може.

Въпросът беше без такива какво що.

Общи условия

Активация на акаунт