Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 32 984
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Ами от новите са...☺
Сега едва ли всяка година лепите нови плочки.
На мен ми изглежда спретнато мястото. Не е обявено за лукс трупер супер и т.н. тоест отговаря на виждането ми за нормален средностатистически апартамент. Не бих го определила като мърляв в никой случай. Аз де..

Мърляво за мен е с мозайка по пода в банята и стени без плочки с мухъл в ъглите.

Това си е направено.

# 676
За мен мърляво не е, мърляво е да е мръсно. Мозайката не е мърлява сама по себе си.
А това жилище е правено за Бог да прости, плочките не са скъпи и като настилка се поддържат лесно, шкафомивката и горният ред шкафове над нея са някакви евтинджоси, пак колкото да има там нещо, няма плот да си наситниш чесъна, нищо няма. На пералнята ми ли се очаква да режа?
В СГ за 500 лв получаваш вградени уреди, имаш и мебели.
Соре, ама...
П. П. Двете паднали плочки на представителна снимка на мен ми говорят за проблемни хазяи.

# 677
Затова всеки си преценява.  Някои хора имат мебели и искат необзаведен. 
В студентски град е удачно за студенти или младежи. И там за 500 лв. получаваш стая с бокс. Ако е новообзаведена, може и за 600...

# 678
Ако му е удобна локацията, ще го наеме някой.

Аз например. Вместо да се забия в СГ.
Приоритети..😉

# 679
Е то стая с бокс е и онова мазе с еклектичната мебелировка за 580 кинта. Аз съм малко на принципа моят дом е моята крепост (ау, колко надуто прозвуча), та удобството в самото вкъщи ми е приоритет пред локацията. Щом е вътре в града, а не в Требич, значи все някаква локация има Simple Smile и гледам у дома да ми е ок. За 500-550-600 тия в Лозенец нищо съществено не ми предлагат, освен покрив да не ме вали дъждът. Да си ги дават на строители и общаци.

# 680
Зависи кой как е свикнал, къде му е работата например...

За мен лично, ако имам избор, не бих живяла в квартал, който се намира близо до Факултета.
Ако работата ми е в Бизнес парка, ще си търся квартира в Младост или Дружба, ако работя на бул. България, ще искам да съм в южен квартал дори и на по-висока цена. Това ще ми спести от време за придвижване, което съм установила, че ми е много по-ценно.
Вярно е, че работата не е константа, но пък и човек може да си сменя и квартирата все пак....

# 681
Аз имам оферта за квартира, която е срещу офиса ни. Ама съвсем буквално е срещу. Но финансово не ми отговаря, не е много по-скъпа - 100 лв разлика, но такава разлика ще ме принуди да свия много силно потреблението си, а реално не виждам за себе си плюсове - спестявам си половин час път и 23 лв за карта за градския, като получавам още 100 лв неизбежен ежемесечен разход. И оттам насетне добавям комуналните.

# 682
Махнахме подобни плочки от стените на панелка, строена около 85 година.
Въпросната е гарсониера 48 кв. м, по оригинален план баня, кухня и хол. В живия живот беше спалня на мястото на кухнята, хол и кухненски бокс. Сега го преустройваме, вкарвайки кухнята в хола като доста комшии.  Убиха се да ме убеждават, че това било двустаен. Все едно аз не мога да броя.

# 683
По н.а. си е едностаен. Но по новите "стандарти", след преустройството, си е 2-стаен. Ако ще го продаваш или даваш под наем и искаш да си точна и коректна, в описанието можеш да напишеш, че е преустроена гарсониера/едностаен. Но брокерите така или иначе ще рекламират жилището като 2-стаен. Нямаш никакъв контрол над този процес.

# 684
Здравейте. Мога ли да попитам в тази тема за ориентировачен наем. Имам гарсониера 44 кв ЕПК 3ет. южно изложение в Банишора, която не е ремонтирана. Банята е от СОЦ времето. Обзавеждането с което разполага е : легло от икеа, скрин икеа, маса икеа, малък диван, пералня аег като всичко е ново и неизполвано. И  на 5 мин от метростанция. Какъв наем мога да взема г/д ? Благодаря ви!

# 685
аз давам такива в новите блокчета: средна наемна цена около 550 лв. Всичко е ново, точно до изхода на метрото.
Мисля, че ако го обявиш за около 450-480 ще е горе долу ОК?

# 686
От групите във фейсбук: изисквания да видиш....

Цитат
Здравейте, ние сме младо семейство с детенце на почти 2 годинки. Търсим уютно двустайно обзаведено жилище в следните квартали: Лозенец, Гео Милев, Редута, Изток, около Парк ''Заимов'', Оборище и ул. ''Цар Иван Асен II''. Бихме искали жилището да бъде с ТЕЦ, парно, топлоизолация, балкон, след освежаване и сравнително нови мебели и уреди. Нямаме интерес към жилища, които са на ток, на първи и последен етаж (мансарда), в близост до метро, с паркомясто и на кръстовища. Бюджетът ни за месечен наем е 550 до 600 лв. Ако имате предложения - пишете на лични съобщения. Предпочитам директно от собственик. Предварително благодаря.

# 687
Тонът в обявата е учтив.

# 688
Прави ми впечатление, че в тези групи масово се оплюват предложените апартаменти, всяка цена им е висока и на всичко се намират недостатъци.

# 689
Никой не твърди, че не е. Обаче изискванията са малко в повече....

Прави ми впечатление, че в тези групи масово се оплюват предложените апартаменти, всяка цена им е висока и на всичко се намират недостатъци.

Точно

Общи условия

Активация на акаунт