Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 32 982
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
О, от групите имах за цитиране много, но го изпозабравих Simple Smile Общото ми впечатление обаче е, че каквито наемодателите там, такива и наемателите. Наемодателите влизат с евтини (ама само в сравнение с нормално жилище) дупки или недостижима скъпотия и все едно предлагат нощувка на хотелски начала във Версай на неграмотни селянчета от Рибново. Наемателите отговарят подобаващо и въргалът почва.
Това горе според мен са нормални изисквания, при положение, че Тиквун санира половин България с европари. А изискването за двустайния също е резонно, надали търсят на някой хитряга гарсона с усвоената тераса.
Само цената нещо не я разбирам Simple Smile

# 691

Само цената нещо не я разбирам Simple Smile

Именно. Не може да искаш Мерцедес /примерно, хиихи/, а да ти се дават пари като за Голф.

В изброените квартали за 600 лв. евентуално прилична гарсониера или стар двустаен. Нещо отгоре ще е на голям късмет.

# 692
аз давам такива в новите блокчета: средна наемна цена около 550 лв. Всичко е ново, точно до изхода на метрото.
Мисля, че ако го обявиш за около 450-480 ще е горе долу ОК?

Чудя се да не е много. Понежи си е старо и няма нито гардероб нито печка.

# 693
По-добре вземи. За без печка и гардероб, непипната баня 480 са много. Макар и малкото други мебели да са икейски, а пералнята АЕГ.

# 694
аз давам такива в новите блокчета: средна наемна цена около 550 лв. Всичко е ново, точно до изхода на метрото.
Мисля, че ако го обявиш за около 450-480 ще е горе долу ОК?

Чудя се да не е много. Понежи си е старо и няма нито гардероб нито печка.
Опипваш почвата, пък каквото стане.
Гардероб и печка ще се купят с 1 наем (бюджетни такива, разбира се).

А на  ония, дето искат безкомпромисен 2-ен в топ кварталите, и си водях хлапенце на 2 г.
им пожелавам успех.

# 695
Според мен хората са се прицелили в детска градина и училище, затова търсят точно в тези квартали. Ще искат адресна регистрация, а след това може да отидат и в панелен комплекс за по-малко пари, но няма да се отрегистрират.
Може да съм гадна или мнителна, ама така ми изглежда.

# 696
По-добре вземи. За без печка и гардероб, непипната баня 480 са много. Макар и малкото други мебели да са икейски, а пералнята АЕГ.
И аз мисля, че са много. Чудех са около 420-430лв? Понеже има прекаран интернет и таксата за входа.

# 697
Moже и училище да са загледали, но трябва да извадят кеш. С тия 600лв са на никъде.

# 698
И аз мисля, че са много. Чудех са около 420-430лв? Понеже има прекаран интернет и таксата за входа.
А ако дойде някой със собствен нет и ТВ?

# 699
А ако дойде някой със собствен нет и ТВ?

Е, ако стане така ще прекратя договора.  Не е проблем. Попринцип се чудя дали даже необзаведен изцяло да го отдам.

# 700
Дори необзаведените имат шкафове в кухнята. Печка може и да не взимате, но поне това. И пак, 450 е таван според мен.

# 701
Дори необзаведените имат шкафове в кухнята. Печка може и да не взимате, но поне това. И пак, 450 е таван според мен.
Да, аз не мисля 450. Мислех 420-430 че е прилично г/д. Понеже е на комуникативно място. Гледах обяви в споделени апартаменти-  хубава обзаведена стая за около 350лв върви , Та за това си мисля, че с 50 лв отгоре по-добре сам да живее човек. Но може и да съм в грешка, Тъй като никога не съм била на квартира.

# 702
Да, аз не мисля 450. Мислех 420-430 че е прилично г/д. Понеже е на комуникативно място. Гледах обяви в споделени апартаменти-  хубава обзаведена стая за около 350лв върви , Та за това си мисля, че с 50 лв отгоре по-добре сам да живее човек. Но може и да съм в грешка, Тъй като никога не съм била на квартира.

И аз съм била в споделен апартамент, стая за 300 лв. Обаче се ползва напълно оборудвана кухня, хол... Удобствата си си удобства, дали ще си сам или не, пак трябва да имаш къде да си прибереш чиниите и чашите. Иначе да, определено по-добре сам, но това са някакви основни неща. Шкафове и печка ще си избиеш от два наема.

# 703
  • София
Здравейте!

Искам да ви попитам дали сте имали некоректен наемател. Моля ,споделете как се справихте на лично съобщение.

# 704
1. едните избягаха и оставиха погром. Радвам се, че се оттървах.
2. другата ми върти номера, предстои да си кажем сбогом
3. третите все бавят плащането на наема и сметките, и лъжат като цигани. Като ММ им съобщи - почвай да си стягаш багажа, изпращам ти камион и двама силнички помагачи да ти съберат куфарите - и веднага на момента плащат.

Общи условия

Активация на акаунт