КАУФЛАНД - тема 43

• 58 200
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
При нас вчера си го имаше прословутия коридор. Още няма заповед за отпадането му, така че там където го няма, решението е на местно ниво.
На мен пък ми хареса шипковия мармалад.

# 151
  • Русе
Съгласно заповедта, маските са задължителни в аптеки, болници и градски транспорт. На всички останали места са препоръчителни.
Снощи нямаше лимони, домати и кисело мляко Брей. Народ, колкото щеш. И семки имаше доста.

# 152
Вики, това за аптеките не го знаех. За болниците знаех, че няма промяна също, както и, че е задължително в ГТ...

# 153
  • София
Вчера касиерите и продавачите на витрина в Кафуланд бяха с маски.
Извън темата, но вчера следобяд се мотах по Гр. Игнатиев в центъра. Там са сравнително малки магазини и на повечето витрини имаше молба да се влиза с маски. Хората се съобразяваха.

# 154
Според мен, това са табели поставени преди 15.06 и си стоят

# 155
В понеделник при нас стоеше табелката за 'коридора'. Днес я нямаше...

нямаше кисело мляко Брей...

# 156
Днес в 9.00 ходих в Кауфланд. Нямаше коридор, никой не ме задължи да съм с маска, беше изключително спокойно.

# 157
Вчера касиерите и продавачите на витрина в Кафуланд бяха с маски.
Извън темата, но вчера следобяд се мотах по Гр. Игнатиев в центъра. Там са сравнително малки магазини и на повечето витрини имаше молба да се влиза с маски. Хората се съобразяваха.

Аз много се подразних след като отпадна задължителното носене на тези излишни маски, защо задължават хората да ги носят.
И  в нашя град магазините не са махнали табелите за маските.

# 158
  • Варна
Не ги задължават, а ги умоляват. Разликата е съществена. И го правят за по-голяма сигурност, естествено, а не за да правят мръсно на някого. Като много държиш да си без маска не я слагай, никой няма да те изгони от магазина. Аз например работя с клиенти и да, предпочитам да влизат при мен с маска! По-спокойна се чувствам и нямам намерение да се оправдавам за това. Естествено ако някой влезе без маска нищо не мога да направя.

# 159
Не са останали старите табели за задължителни маски, защото до онзи ден имаше други табели... Blush
Не ми е проблем толкова да съм с маска вътре, но да го знам, а не пред всеки магазин да я вадя. В по-тесните и сама го правя.

# 160
  • там където има винаги вятър
И аз исках да взема шипков мармалад на Брей, ей така да има нищо че домашните сладка още стоят от миналата година но в понеделник вечерта - нямаше. Търся аз по цената на етикета и бях награбила сладко от рози, добре че имаше един мъж и той да търси та да ме светне, че мармалад няма.. На мястото където пише мармалад... пълно със сладко от рози, а пък етикети за сладкото никъде няма сложени. Питах една позната от магазина, тя пък извика на колежката си която отговаря за тях...стана една - ама не може да бъде, гледат етикети, гледат бурканчета. Не можах да ги дочакам.
И тъй като брошури в нашия блок не стигат, бях си разпечатала нещата които ми трябват та много из магазина не ходих, но  работеха само 4 каси и те пълни, пълни.

В кварталното магазинче са махнали табелата за маските, оставили са само - "влизане по един".

# 161
  • In transit
Да похваля кебабчетата и кюфтета Брей, вкусни станаха.
Някой пробва ли сиренето и кашкавала Брей дали стават?

# 162

нямаше кисело мляко Брей...
Нямаше и при нас, но аз си взех Ведраре.

# 163
При нас имаше кисело мляко от 2 и 3.6% . Взех и лютеница едросмляна , много ми хареса.

# 164
Бозата Брей е от същия производител като лидълската. Много добра. Дано се задържи в асортимента, че е в удобно шише от 1 л, а и е невероятно, че в Кауфланд няма боза със захар освен някаква био, която е нещо отвратително и е супер скъпа - и по двата показателя ми присяда.

Този път взех лютеница по тракийски. И за нея палец нагоре. Великолепна и най-важното без никакви нишестета и с хубав вкус.

Сиренето и кашкавалът са добри. Човек трябва да опита все пак, защото има вкусове разни. Аз не бих купувала повече. За мен не съществува кашкавал, който да ми задоволява изискванията и да се доближава до това, което помня отпреди много години - не се спазва технологията, недозрели са и т.н. Тоя... абе, става, има и по-зле. Сиренето - има и на по-ниска цена с подобно качество. И солено. Навремето солта е била по-скъпа от златото, а сега направо мярка нямат. Но е твърдо, не се троши и не изчезва безследно при топлинна обработка.

Мармаладът - желирано подобие. Тоя пектин за нищо го нямат.

Халва - харесвам само на „Захарни заводи“. Тая е на „Венеца“ и не купих.

Взех си керамична белачка. За левичари. Всичките бяха така. Наложи се да обърна ножчето.

Общи условия

Активация на акаунт