Парфюмни размисли и страсти - 244

• 41 217
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Deutschland
densi,  благодаря за прекрасната тема!⚘🤩
Отговорих положително, а моите любими дървесни аромати са: TF Oud Wood и  MFK Oud silk mood.
......
Кажи нещичко за тези двата Bowtie MFK Oud silk mood наистина ли е сапунен и кремав ,ммммм ? И има ли драй дауна нещо общо с Бакарат?
Ще започна с уговорката, че рядко ми допада роза в парфюм, но  Oud Silk Mood е едно много успешно творение, може би най-доброто. Съчетанието роза- ууд е толкова балансирано и майсторско, че  от първото фъс те опиянява. Уудът,който не е медицински, тук не е водещ, а розата върху дървесна основа с леки плодови нотки.
Розата не е тъмночервена, задушлива, а нежна, копринена и елегантна. След известно време флоралната нотка леко избледнява и прави място на дървото.
Тук липсва този кремообразен подпис характерен за бранда. Rose Oud на Kilian е много по-кремообразен.
Baccarat и Oud Silk Mood по абсолютно нищо не си приличат!
Накратко: фино, ексклузивно ухание с много голяма трайност.
TF Oud wood е супер свеж дървесен - подправков аромат много харесван и носен от мъже. Unisex е.
На някои жени може да седи по maskulin, затова е препоръчително тест преди това. Кой го казва 😅 Първият път го поръчах насляпо и се оказах късметлийка, но вие не правете така!🤓😉
Lewiss го е описал чудесно.
И за да е пълна Amouage градината ми, се радвам на ново попълнение Love Tuberose.
За мимозата ще се вслушам в densi . За съжаление нямаше тестер и  в момента е малко сложно с пробването заради короната. Във всеки случай супер неудобно.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 12:04 от cielo

# 106
  • The Evergreen State
Ани пожелавам ти да ти се сбъдне желанието и да го имаш по-скоро така желания парфюм.
Най-важното е че имаш силна тръпка по парфюм, какво по-хубаво от това. Много харесвам тази линия и не съм имала нито един, със сигурност бих го тествала този парфюм при възможност.

# 107
...  Oud Silk Mood е едно много успешно творение, може би най-доброто. .....
TF Oud wood е супер свеж дървесен - подправков аромат много харесван и носен от мъже. Unisex е.
...
Зариби ме и с двата, ако не успея да намеря за тест,направо си поръчвам на сляпо две отливки Innocent

# 108
Във фрагрантика има някакви Fragrance Foundation Awards https://www.fragrantica.com/news/The-Fragrance-Foundation-2020-A … ALISTS-13719.html
Обаче всички номинирани парфюми или са ми непознати или не ми харесват.
Само за Libre-то съм ОК.

# 109
  • Бургас
Сиело, прекрасен избор за Туберозата на Амуаж на мен ми е любим от бранда най- много той.Повече дори от Блосъм, Туберозата е по- хубава и от Мимозката за моя вкус.Честит да ти е.Flowers Hibiscus

# 110
  • Deutschland
Благодаря ти, Кристалче! 🌹🤩
Току -що го разпечатих и се  радвам на 2 фъс, които ми се струват напълно достатъчни.
Сигурно е доста траен?

# 111
Благодаря, момичета, много ми бяха полезни мненията. Ще се насоча към други варианти.

Дени, само още един въпрос - туберозата плътна ли е? Защото имам фобия от мазната туберова в Jil Sander No4 Simple Smile
Не, булчинска, светла, зелена и млада, но се усеща много силно. Само тя и жасмина, друго няма.

# 112
  • Бургас
Туберозата ми трае около 6 часа на кожа само с едно спрейване, в коса е повече.Сега ще си я спрейна.Purple Heart

# 113
Да се похваля с новото ми любимче:
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Fleur-Musc … or-Her-42580.html мале,защо досега не съм го купила?Толкова ми е розово-локумено-мускусно-секси-звънливо.....хахаха,мисля,че ме разбирате,ще търся на добра цена и флоралната  му сестра,предполагам,че там е още по-изящен❤❤❤

# 114
  • Deutschland
Туберозата ми трае около 6 часа на кожа само с едно спрейване, в коса е повече.Сега ще си я спрейна.Purple Heart
И на мен така ми се струва, много траен и красив.
Доста е идентичен с Fleurs d'Oranger на Serge Lutens.

# 115
  • Пловдив

Днес съм с нова придобивка Yves Saint Laurent Mon Paris Intensément , за сега много се харесваме, ще пиша като го разуча❣

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 00:12 от astravera

# 116
  • Чукарландия
... ще търся на добра цена и флоралната  му сестра,предполагам,че там е още по-изящен❤❤❤
Там е още по-звънлив, по-летен, по-свеж, но и двата са тооолкова прекрасни.❤️
Със здраве да си го ползваш! 🌹Развълнувах се и аз, припомних си как им се радвах, като ги получих. Голямо скачане из къщи беше... 😂
Ей така се чувствах, като ги получих:

# 117
  • София
Обикновено избягвам да се пръскам по кожата с парфюми. При дървесните има ли опасност от алергия?

# 118
  • Франция
Обикновено избягвам да се пръскам по кожата с парфюми. При дървесните има ли опасност от алергия?
Да.
Всички видове парфюми, козметика, почистващи препарати, прахове за пране, омекотители, багрила за тъкани, храни, напитки, лекарства, домашен прах, домашни животни, растителни полени, разнасяни от вятъра, частици във въздуха, слънчева светлина, морска вода и др. могат да предизвикат алергична реакция.

# 119
  • Deutschland
В такъв случай има леки води на GOUTAL , предполагам, че и на други марки. Зная, че са за хора с алергии.

Общи условия

Активация на акаунт