МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 620
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Моето мнение е, че Кацаров казва на всички, че са наред резултатите. Все едно ще ви засегне дълбоко психологически и ви щади. Така мисля аз, може да бъркам. Ние отидохме със спермограма с 1,45% нормална морфология, всички останали са с дефекти в главите. И на нас каза, че не било проблем. Че и бавни, че и с много ниска преживяемост. Принципно, ако не бързате (дамата не е с намален яйчников резерв или с ендометриоза) най-добре е да си опитвате естествено и да си пиеш редовно добавките. Много ще ви помогне гел за зачеване Преферт, защото ги пази от киселата среда на жената и се движат по-бързо с гела. Ползва се само по време на овулацията.
Ние сме се ориентирали към инвитро, защото бързаме - имам ендометриоза и няма време да тестваме теорията на Кацаров, че с такава морфология ставало естествено.

# 166
Благодаря за съветите. Аз не знаех, че имам право да ми разчитат и евентуално тълкуват резултатите от СГ след направата и при тях. Изпринтирах си я от интернет и не съм ходил там. Питах го дали има нужда да изследвам и други неща и ми каза, че нямало смисъл, но може да Ви послушам и да изследвам и тези неща.Пожелавам Ви успех и на вас в опитите за бебче Simple Smile

Благодаря Simple Smile

Относно разчитането, понеже ММ си я взе от репро клиниката, имал право на безплатно разчитане, което според мен е имало за цел да ни отчая и да отидем директно там да се подложим на процедури и т.н. вместо да пробваме за естествено забременяване. Разбира се, ако не се получават нещата, ще трябва да заложим на асистирана репродукция, но 4 % все пак не са 1% - шанс има. Дори от както съм в тази тема останах с впечатление от останалите коментиращи дами и господа, че 4% е нещо като ок за морфология - разбира се, в контекста на занижени показатели в тази област.

А и все пак се гледа комплексно на СГ - важен е и броя, и концентрацията, и бързината, и морфологията. Simple Smile

# 167
  • София
изобщо не бъркаш.
на нас ни каза че с 2% подвижни сме готови за забременяване без процедури.
казвала съм много пъти, добър е човека в прегледи, операции и подобни, спермограмите са му много далечни.

# 168
Здравейте! Бихте ли съдействали с насоки и мнение. Мъжът ми си направи спермограма на 23.07.2020г. Потърсихме веднага мнение на специалист, но тъй като сме в сезона на отпуските, най-ранният час за консултация е 10.08.2020г. А нетърпението не е от приятните чувстава Sad
Специалистите, които потърсихме са Кацаров, Бъчваров и Лазаров. Ако ми препоръчате още някой, ще съм благодарна, за да не чакаме чак до 10.08.

# 169
Здравейте! Бихте ли съдействали с насоки и мнение. Мъжът ми си направи спермограма на 23.07.2020г. Потърсихме веднага мнение на специалист, но тъй като сме в сезона на отпуските, най-ранният час за консултация е 10.08.2020г. А нетърпението не е от приятните чувстава Sad
Специалистите, които потърсихме са Кацаров, Бъчваров и Лазаров. Ако ми препоръчате още някой, ще съм благодарна, за да не чакаме чак до 10.08.

Здравейте,

ние сме с азооспермия.  Ходихме и при Кацаров  и при Макки.
За нас определено Кацаров е страхотен лекар  и Ви го препоръчвам.

# 170

Здравейте,

Благодаря, за съвета! Simple Smile
Бихте ли споделили какво предприехте след срещата с Кацаров? И кога се очакват резултати? Някакви насоки даде ли ви той?

# 171

Здравейте,

Бихте ли споделили какво предприехте след срещата с Кацаров? И кога се очакват резултати? Някакви насоки даде ли ви той?

Мисля, че нашата диагноза е по-тежка.
След преглед при Кацаров, направихме биопсия за извличане на сперматозоиди, но за съжаление не успяха да извадят качествени.
Сега сме подали документи за одобрение от фонда, за стартиране на инвитро процедура.
Но пак казвам, при нас е по - тежко положението и нямаме друга опция.
Успех ви желая!

# 172

Здравейте,

Мисля, че нашата диагноза е по-тежка.
След преглед при Кацаров, направихме биопсия за извличане на сперматозоиди, но за съжаление не успяха да извадят качествени.
Сега сме подали документи за одобрение от фонда, за стартиране на инвитро процедура.
Но пак казвам, при нас е по - тежко положението и нямаме друга опция.
Успех ви желая!

Благодаря!
Пожелавам успех, бързо одобрение и положителни резултати възможно най-скоро! Simple Smile

# 173
Моите извинения към Кацаров , но с тези показатели
16. Нормални:                                                                               4%                        (≤4%-под норма
                                                                                                                                         5-13%- гранична
                                                                                                                                          ≥14%- в норма)
17. Абнормални:                                                                           96%
18. Тератозоспермичен индекс:                                               1.14                     (< 1.6)

Нормално забременяване ще е трудно(но не и невъзможно, ако само това е причината), отделно че има риск от аборт и в късна седмица заради високият процент Абнормални сперматозоиди. Това ще се избегне при Инвитро ИКСИ с ИМСИ , подхранващи среди и още екстри, тъй като ще бъде избран морфологично правилен сперматозоид.
Освен мико, уреаплазми, хламидии, пуснете изследвания за Инсулинова резистентност : кръвна захар и инсулин, както и гликиран хемоглобин. Ако има отклонения в някой от показателите, ще трябва и обременяване с глюкоза и изследване на кръвна захар и инсулин на 0, 60 и 120 минута (и двата показателя, защото масово изследват само единия !!!) Още един съвет : не давайте еякулат на 5ти ден. Гледайте да е на 2 - 2 и 1/2 - 3 до 3 и 1/2 дни .
Сперматозоидите се обновят изцяло за около месец - два, за това и обикновенно искат да минат 3 месеца с пиене на добавки.
По въпроса за другата клиника, може да е имал в предвид, че ако нещата не са се подобрили ще може да кандидатствате по фонда с мъжки фактор , за където ви трябват две СГ в различни клиники с минимум месец разлика

# 174
  • София
с 4% нормална морфология си се забременява, че даже и с два.

# 175
  • Пловдив
бамбарадамбара,много обнадеждаващо! Flowers Hibiscus Flowers Tulip
Нашата е 2%,но не й вярваме по ред причини.По средата на август ще правим нова и се надяваме да е по-добра.Иначе инсеминация ни предлагат,но искаме още 2-3 месеца да изчакаме,вярвам че ще се случат нещата от самосебе си ! Innocent

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 18:11 от Елънче

# 176
аз не казвам, че не се , а че ще е трудно ... То и след инвитро се забременява естествено, но това е по-скоро изключение от колкото правило. Също така трябва да са наясно и за високият риск от аборт , който аз лично за себе си  бих избегнала

# 177
Здравейте, след години опити, последната спермограма на мъжа ме отчая.. Чудя се дали има смисъл да се пробваме за нормално забременяване. За 6 години имам 2 бременности и двете завършили с аборт в ранна седмица. До сега мислихме, че е заради моята тромбофилия, но като гледам тази морфология и вече се чудя дали не е там проблемът..
Сега тепърва му предстоят натоварване с глюкоза, изследване на хормони, а също и резултатите от PCR теста.

# 178
Мишленце, МБ пускал ли е ТМ. Този жълт цвят и високо РН нещо не ми харесват.

Магнетична, много се лъжеш миличка че при инвитро спонтанни аборти не се получават. За съжаление и инвитрото не е панацея. Confused

# 179
Мишленце, МБ пускал ли е ТМ. Този жълт цвят и високо РН нещо не ми харесват.

Да, пуснаха му, сега чакаме резултатите. Иначе при мен откриха хламидия, та предполагам и той ще е засегнат.

Общи условия

Активация на акаунт