МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 390
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Аз в ценоразписа на Надежда не можах да открия разширена спермограма по Крюгер и преживяемост.Успях само Спермограма да видя 50лв, ама не ни върши работа обикновената. ДНК фрагментации също не открих. Като цяло от целия дълъг списък дори с търсачката ми беше трудно да открия нещо Grinning

# 361
Писах им във ФБ за разширена, защото и аз не открих в ценоразписа :
Написаха :
Здравейте, цената на разширената спермограма е 110 лв.

Аз в ценоразписа на Надежда не можах да открия разширена спермограма по Крюгер и преживяемост.Успях само Спермограма да видя 50лв, ама не ни върши работа обикновената. ДНК фрагментации също не открих. Като цяло от целия дълъг списък дори с търсачката ми беше трудно да открия нещо Grinning

# 362
Здравейте, бихте ли споделили мнение

Имам 2 биохимични и 1спонтанен
С поликистоза

# 363
  • Пловдив
Морфологията не е добре, иначе в другите показатели е КОН БЕГАЧ твоя мъж Wink
Но при Икси или Имси има шанс зя оплождане ащо се направи МАКС или ЗОНА. Ние сме с морфология 10 % и успешно до бластоцист 3 ембриона. Wink

# 364
Но при Икси или Имси има шанс зя оплождане ащо се направи МАКС или ЗОНА. Ние сме с морфология 10 % и успешно до бластоцист 3 ембриона. Wink

Благодаря за отговора, сега ще посетим андролог за евентуално медикаментозно лечение.
Дали медикаментите биха дали положителен резултат за морфологията

# 365
В Надежда обикновената спермограма е 50лв, а в Майчин дом разширена по Крюгер е 60лв, обаче няма тест за преживяемост за 24ч там.

Тази цена, която написах по-горе 70 лв е за разширена спермограма + 24 часова преживявемост в Майчин дом. Пише го в ценоразписа им. Всъщност, всяка клиника има и е достъпен за всички.

Скрит текст:

Аз ценоразписа също.го гледах, но мъжа ми беше преди месец в Майчин дом, а преди това говорих с доктора който прави спермограмите и той каза че.нямат  тест за преживяемост...

Благодаря за отговора, сега ще посетим андролог за евентуално медикаментозно лечение.
Дали медикаментите биха дали положителен резултат за морфологията

ММ е.на хапчета и се надяваме да има подобрение след 3 месеца, ноо... божа работа. Няма кой да гарантира резултат според мен. Успех!

# 366
Здравейте момичета!
На моят мъж му излязоха стептококи от група Б в еякулата. За радост няма мико, уреа плазми, кандида или трихомони Simple Smile Има антибиограма.
До колкото съм запозната, най-вероятно (ако не е замърсена пробата) ги е лепнал от мен, въпреки че нямам неразположения. Не съм си правила микробилогия може би от година. Другата седмица ще посетя АГ-то.
Прочетох из нета, че не пречат при опити за бебе, а само при раждане.
Мъжът ми не е много съгласен да ги лекува/ме. 
Някоя от вас да се е сблъсквала с такива или пък половинката ѝ?
Благодаря ви за отговорите! Hug

# 367
На мен веднъж ми излезнаха в урината, и макар, че се усъмних, че е замърсена пробата и си пуснах втора, която беше чиста си изпих един антибиотик за всеки случай. После пуснах отново и пак беше чиста. Ако мъжът ми не е много съгласен да лекува нещо и аз няма да съм никак съгласна да спя с него, камоли да му раждам дете...
Ако не вярва на пробата може да си пусне втора. Изследвай се и ти.

# 368
Моят мъж имаше и андролога му беше казал, че действат зле на сперматазоидите. И приди инвитрото да ги изчисти. Така, че да пие 5 дни антибиотик и ще се изчисти.

# 369
Благодаря Kris_ti и Kari_Di ! Flowers Bouquet Flowers Bouquet
Говорихме с мъжа и решихме, че ще се изследвам и аз и ако излезе, че също съм носител, ще се лекувам.
Ще преценим той дали пак да пуска проба или направо да ходим при Кацаров - тъкмо ще види и резултатите от Адела на спермограмата.
Мнението да не му раждам деца ми е малко крайно, но аз си познавам мъжа и знам, че диагнозите първоначално ги приема на шега и едва ли не "Еее какво толкова, нали не ми прави проблем, защо да го лекувам" (както и голяма част от мъже впрочем, не се трогват особено и не обичат да ходят по лекари). След като му се обясни обаче, че е нещо сериозно, изисква лечение и е безотговорно да не се лекува и би се влошило след време, е съгласен да се подложи на лечение. Simple Smile
Когато вижда, че това нещо е важно за мен, не би правил каквото си иска. Не  е от мъжете, които категорично отказват и те оставят да се оправяш сама, за което съм му благодарна. Отпеснах се, но исках да обясня как стоят нещата Simple Smile

# 370
Ами мъжете малко трудно ги приемат тия неща. Моят след първата лоша спермограма няколко месеца не искаше да си я повтори. Направо се чудех какво да правя. Бях се изприщила ! Защото около година преди лошата имаше перфектна и всички доктори казваха отличник и т.н. Тогава мислихме, че проблема е в мен. ( добре, че една позната ме посъветва да си я повтори ).Сега изпълнява всичко, но тогава беше в нещо като шок.

# 371
Кикимора,нищо не пречи да пие добавки.ММ и той пуши,двамата пушим 🙄 През месец май прави контролна след операция от варикоцеле през август 2019 и Крюгер му беше 2% (в ню лайф),през септември в Селена 19% по СЗО.Мислим,че първата е лоша заради лежането по диваните след затварянето на държавата.Той прави ремонти и от май до сега не се е спрял.А движението оказва влияние.
Пие непрестанно Андрозитол и Омега 3,аз каквото прочета в нета и веднага взимам.R-ALA взех уж да пием двамата,но я оставих истимаро 😏 той да я пие,защото прочетох че карала да ти се яде,а аз имам ИР.Пие цинк,селен,вит Д и К,фолиева киселина и пак всичко от нета.Пробвайте,нищо не пречи.Само виж кое с какво се пие за да не си пречат добавките и да не се усвояват.Успех!

Благодаря, успокоих се малко. Ще видя доктор какво ще каже и ще предприемем нещо. Мисля след месец да пуснем пак, за да сверим резултата. Миналият месец имаше доста стрес постоянен, та се надявам това да е част от причините за лошите стойности на морфологията.

И ние сме с подобна морфология(7,5) като при нас диагнозата е само тератозооспермия.
Смятаме, че това е временно състояние, тъй като октомври направих биохимична и около 20-25дни не сме правили нищо, докато се оправя.
Преживяхме голям стрес, тъй като чакахме цяла година да забременея след спонтанния ми аборт в 7г.с, и преди самата СП да сме правили 2-3 пъти нещо, като си имахме въздържане от 4дни.

Мисля да в повторим в края на месеца, и до тогава да пуснем хормонални изследвания на ММ, и тогава да ходим на андролог.
Впредвид 2те ми биохимични и спонтанния имам и мнение от Аг за направата на тромбофилия, но при онлайн консултация с проф.Кременски ми изпрати стандрат от СЗО , че първо се изисква изследване на Антифосфолипидни антитела, ТСХ под 2,5 преди Б и кариотип на двамата.
Добрата новина е, че забременявам въпреки поликистозата която имам, лошата е че не ги задържам.
Изготвих си план за направата на изследвания и така ще започне пътешествието ни по лекари...
Надявам се новата година на всички ни, да донесе само позитивни емоции и решение на проблемите.
Късмет и успех на всички

Пп: имайте впредвид че стреса и безспокойството на всички ни играе огромна роля при забременяването,като това се отнася и при мъжете.
И най-лошото при мъжете е , че те не показват слабостите си и чувствата си и това им влияе,докато при нас всяко чувство излиза наяве на момента,поплачем си и ни минава, а при тях всичко си остава, за това трябва да подходим доста внимателно към тях с цел да не се тормозят и всичко да се оправи с повече щастливи моменти и много любов

# 372
Здравейте, дами!

Ще задавам въпроса си и тук, защото темата ми се струва подходяща.
След установяване на мъжки фактор, повечето ни мъже трябва да пият добавки (най-често срещания казус) и да пускат контролна спермограма, за да се види дали има подобрение в показателите. А  после какво следва? Продължавате с опити по естествен път определено време ? Мисълта ми е, има ли голям процент успеваемост по естествен път или в повечето случаи се стига до инсеминация?
Писала съм някъде напред в темата за показателите на мъжа ми: на кратко сме с астенезооспермия и гранична морфология, трябва да пие добавки 3 месеца, после контролна спермограма. По време на терапията и след това (общо 6 месеца) да правим опити по естествен път, преди да се консултираме с репродуктивен специалист.
Ще се радвам да споделите вашия опит!

# 373
Здравейте, дами!

След установяване на мъжки фактор, повечето ни мъже трябва да пият добавки (най-често срещания казус) и да пускат контролна спермограма, за да се види дали има подобрение в показателите. А  после какво следва? Продължавате с опити по естествен път определено време ? Мисълта ми е, има ли голям процент успеваемост по естествен път или в повечето случаи се стига до инсеминация?
Писала съм някъде напред в темата за показателите на мъжа ми: на кратко сме с астенезооспермия и гранична морфология, трябва да пие добавки 3 месеца, после контролна спермограма. По време на терапията и след това (общо 6 месеца) да правим опити по естествен път, преди да се консултираме с репродуктивен специалист.

Здравей!

ММ има астенотератозооспермия, пи добавки 6 месеца(и продължава да ги пие),  през които правихме опити (неуспешни) и след трета доста лоша СГ се насочихме към инвитро.
Може би на някои мъже помагат, при нас нямаше ефект.

# 374
Здравейте, дами!

Вярвайте, че всичко ще бъде наред, знаете че докъдето можем сме ние(изследвания, лечение и т.н) останалото е божа работа.
Каквото ни е писано,това ще стане.

От личен опит бих казала, че щом така се е случило,така е трябвало да стане!
Сигурна съм,че всяка една от нас би направила всичко, за да има дете, но понякога въпреки всички усилия , не се получава.

Вярвайте,обичайте се и това,което трябва да стане,ще стане!

Общи условия

Активация на акаунт