МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Да се включа и аз в темата с въпросче Simple Smile Вчера писах в групичката на ЦАР относно кандидатстване по фонда с мъжки фактор по два показателя и бих искала и тук да попитам, ако някой е наясно. Тъй като при първата спермограма имаме намалена подвижност  и морфология 9% от клиниката ми казаха, че имаме право да кандидатстваме и ни трябва втора спермограма. Като направихме втората в друга клиника отново намалена подвижност, но морфология 15%. Четох в сайта на ЦАР, че е необходимо морфология <15%. Мислите ли, че имаме шанс ? Звънях в клиниката, но момичето, което отговаря за тези въпроси е в отпуск, а притеснението е голямо. Аз съм с АМХ 0,6, а уж хормоните са в норма, но витамин Д ми е дефицитен. Направих втора проба на следващия месец надявайки се да е лабораторна грешка, но излезна още по-лошо 0,3. Направихме една инсеминация с лека стимулация, но без успех.

# 346
Здравейте, дали някой би ми помогнал с разчитането. До колкото разбирам не са добре нещата...
.

# 347
  • София
Някой дали знае колко струва ДНК фрагментация на сперматозоидите в болница Надежда
Оказа се, че микробиологията е идеална и сега следва фрагментациите да изследваме

# 348
Kikimora_, не е чак толкова зле, но веднага трябва да спре да пуши окончателно...Не да ги намали, а да ги разкара напълно. Може и да стане естествено с такава спермограма, но отива на зле и цигарите са главните заподозрени. Моят пушеше електронна цигара и сега опряхме до инвитро, няма никакъв шанс иначе. А и с инвитро не се знае дали ще стане. Отказа ги от раз и повече няма да си помисли за тая гадост, ама вече свършен факт...

# 349
Kris ti Благодаря за бързия отговор.
Това, което разбрах е, че е морфологията е зле. Може ли да се промени с хапчета или шанса е нулев? Утре сме на доктор, но съм притеснена.

# 350
  • Пловдив
Кикимора,нищо не пречи да пие добавки.ММ и той пуши,двамата пушим 🙄 През месец май прави контролна след операция от варикоцеле през август 2019 и Крюгер му беше 2% (в ню лайф),през септември в Селена 19% по СЗО.Мислим,че първата е лоша заради лежането по диваните след затварянето на държавата.Той прави ремонти и от май до сега не се е спрял.А движението оказва влияние.
Пие непрестанно Андрозитол и Омега 3,аз каквото прочета в нета и веднага взимам.R-ALA взех уж да пием двамата,но я оставих истимаро 😏 той да я пие,защото прочетох че карала да ти се яде,а аз имам ИР.Пие цинк,селен,вит Д и К,фолиева киселина и пак всичко от нета.Пробвайте,нищо не пречи.Само виж кое с какво се пие за да не си пречат добавките и да не се усвояват.Успех!

# 351
Кикимора,нищо не пречи да пие добавки.ММ и той пуши,двамата пушим 🙄 През месец май прави контролна след операция от варикоцеле през август 2019 и Крюгер му беше 2% (в ню лайф),през септември в Селена 19% по СЗО.Мислим,че първата е лоша заради лежането по диваните след затварянето на държавата.Той прави ремонти и от май до сега не се е спрял.А движението оказва влияние.
Пие непрестанно Андрозитол и Омега 3,аз каквото прочета в нета и веднага взимам.R-ALA взех уж да пием двамата,но я оставих истимаро 😏 той да я пие,защото прочетох че карала да ти се яде,а аз имам ИР.Пие цинк,селен,вит Д и К,фолиева киселина и пак всичко от нета.Пробвайте,нищо не пречи.Само виж кое с какво се пие за да не си пречат добавките и да не се усвояват.Успех!

Благодаря, успокоих се малко. Ще видя доктор какво ще каже и ще предприемем нещо. Мисля след месец да пуснем пак, за да сверим резултата. Миналият месец имаше доста стрес постоянен, та се надявам това да е част от причините за лошите стойности на морфологията.

# 352
  • Пловдив
СГенезата се обновява на три месеца някъде.Не бързайте с контролата. Relaxed

# 353
Момичета,
В коя репродуктивна клиника в София пускате разширена спермограма, къде е най-изгодно. Назначена е от Калчев днес в Адела, но вече ще работи в МЦ Сигридов, а там още не правят спермограми Simple Smile

# 354
Разширена спермограма и преживяемост за 24 часа
Щерев - 240 лв
Адела - 140 лв
Майчин дом - 70лв

Ние сме пускали в първите две и не знам какви са в Майчин дом, но Кацаров ги препоръчвал.

# 355
Майчин Дом едва ли се води репродуктивна клиника Sad

Разширена спермограма и преживяемост за 24 часа
    Щерев - 240 лв
    Адела - 140 лв
    Майчин дом - 70лв

Ние сме пускали в първите две и не знам какви са в Майчин дом, но Кацаров ги препоръчвал.

# 356
    В Майчин дом имало репродуктивна клиника, която си прави и инвитро. И аз наскоро разбрах от форума.

пп. Даже го пише 2 страници по-назад в темата...
    В Майчин дом на 8 етаж има Репродуктивна клиника Wink

# 357
    Света София / Тина Киркова / разширената беше 55лв. с Крюгер и като цяло се припокри с резулатите от Адела. Те също имат инвитро сектор.
    Аз да попитам в Надежда каква е цената ?

# 358
    В Надежда обикновената спермограма е 50лв, а в Майчин дом разширена по Крюгер е 60лв, обаче няма тест за преживяемост за 24ч там.

# 359
    В Надежда обикновената спермограма е 50лв, а в Майчин дом разширена по Крюгер е 60лв, обаче няма тест за преживяемост за 24ч там.

Тази цена, която написах по-горе 70 лв е за разширена спермограма + 24 часова преживявемост в Майчин дом. Пише го в ценоразписа им. Всъщност, всяка клиника има и е достъпен за всички.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт