МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 238
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Някой може ли да сподели, при диагноза тератозооспермия дали са успяли да забременят естествено или единствения начин е икси?

Имаме мнение за тератозооспермията, да направим един лечебен курс със Профертил х 2капсули дневно за 3 месеца, или Андрозитол х 1прахче дневно за 6-8 седмици. След което да повторим спермограмата.
Честно казано не ми се чака толкова време..

# 406
Здравейте момичета!
Бих искала да помоля за мнение по отношение на тази спермограма и съответно какви са ни шансовете. Предварително благодаря на отзовалите се! 🍀[/img][/img][/img]

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 18:29 от karina7

# 407
Някой може ли да сподели, при диагноза тератозооспермия дали са успяли да забременят естествено или единствения начин е икси?

Имаме мнение за тератозооспермията, да направим един лечебен курс със Профертил х 2капсули дневно за 3 месеца, или Андрозитол х 1прахче дневно за 6-8 седмици. След което да повторим спермограмата.
Честно казано не ми се чака толкова време..

Икси не е панацея, направете задължително курса лечение, който е препоръчан и хубаво да промени храненето и ако пуши и пие, да ги спре. Три месеца нищо не са, при нас заедно с промяната в храната отне над година, но спермограмата се промени значително. Пак казвам инвитрото не е гаранция за успех от първия път, за това пробвайте да подобрите спермограмата.

# 408
Да се запиша и в тази тема. Вече се "познаваме" с някои от момичетата пишещи тук.

Днес ни излезе и SDI теста, за жалост не е толкова добър, колкото спермограмата. За жалост 33% и сме под нормата.

Скрит текст:

Имате ли на идея въобще имаме ли шансове за забременяване по естествен начин или инсеминация. Може ли по някакъв начин да подобрим резултата?

ММ си е записал час при Кацаров, но чак след седмица. Не съм от търпеливите. 😁

Накратко преди година  СГ ни беше с 1% морфология. Кацаров каза, че няма варикоцеле, хормони наред, няма бактерии и предписа 3 месеца Polux Forte. След това морфологията се повиши на 3%. Кацаров каза да продължава да пие витамините, но ние ги сменихме  с Fertil aid. По мое настояване направи обременяване с глюкоза и се оказа, че има ИР. Назначена му е метфогамма. Днес вече СГ е много по-добре. Преди това не сме пускали SDI и може и по-зле да е била.

Скрит текст:

# 409
Пълнолуние, и тук да ти кажа, че СГ ви е доста добре. В никакъв случай не е за инвитро сама по себе си. От друга страна, SDI са ви височки. Нашите са 29.9% и Калчев ни пращаше на физиотерапия/иглотерапия в Салус, защото имал пациенти с брутални днк фрагментации (над 90%) и имало изненадващо добри резултати (към 20%). Но ние така и не отидохме, едно , че ММ няма да се съгласи да го бодат, второ ,че не вярваме в тея неща и отделно са си финанси.
Иначе при ДНК фраграментации всички препоръчват само антиоксиданти. Не знам дали има добавка , която да им повлиява. Но е факт, че се подобряват нещата или просто зависи от материала в деня на пробата.
За естествено забременяване с такива фрагментации аз съм пример. Стана два пъти един след друг. Е, финала беше кофти, но факт, че се забременява нормално. Като имаш предвид, че при вас е доста по-добра СГ от нашата. Интересно ми е Кацаров как ще коментира и какво ще предпише, ще очаквам с нетърпение, нали съм се съсредоточила над МФ Grinning

# 410
Пълнолуние, и тук да ти кажа, че СГ ви е доста добре. В никакъв случай не е за инвитро сама по себе си. От друга страна, SDI са ви височки. Нашите са 29.9% и Калчев ни пращаше на физиотерапия/иглотерапия в Салус, защото имал пациенти с брутални днк фрагментации (над 90%) и имало изненадващо добри резултати (към 20%). Но ние така и не отидохме, едно , че ММ няма да се съгласи да го бодат, второ ,че не вярваме в тея неща и отделно са си финанси.
Иначе при ДНК фраграментации всички препоръчват само антиоксиданти. Не знам дали има добавка , която да им повлиява. Но е факт, че се подобряват нещата или просто зависи от материала в деня на пробата.
За естествено забременяване с такива фрагментации аз съм пример. Стана два пъти един след друг. Е, финала беше кофти, но факт, че се забременява нормално. Като имаш предвид, че при вас е доста по-добра СГ от нашата. Интересно ми е Кацаров как ще коментира и какво ще предпише, ще очаквам с нетърпение, нали съм се съсредоточила над МФ Grinning

Момичета, най-много ми е интересен фактът, който сочи следното:
Изчетох, повечето споделени спермограми и мнения, стигнах до извода,че почти всички са с някакъв нисък %, за нормална спермограма, 1 на 100 са в норма..Най-интересно мми е обаче,че след една направена спермограма, контролната на повечето мъже е още по-зле, при положение че се подлагат на лечение всички.
Стигам до извода , че при лош резултат стреса се засилва и оказва влияние.При положение, че се приемат лекарства, защо се влошават резултатите, нали лечението е адекватно и препоръчано от специалист?
При повечето мъже има резултат чак след 1година,може би защото свикват с мисълта и забравят за проблема..
Пример за това съм аз самата..след безпроблемни изследвания, но с две неуспешни бременности, забременях отново чак след 1 година,защото бях под адския стрес и постоянно мислене кога ще стане , кога ще стане...макар с неуспешен финал,чаках една година
Незнам как да го коментирам

# 411
Защо пък да е по-зле контролата? То може би зависи и какви са причините, но ММ след 3 месеца на първите добавки имаше покачване по всички показатели. В другата група, като са пускали момичета СГ, осбено тези с операция на варикоцеле също или са подобрени, или са останали същите, ама чак пък влошени... Вярно е, че психиката оказва голямо влияние, но когато има и външни или медицински причини, няма как да е само от психика.

# 412
Локо Ще пиша като минем на преглед. Малко ми увехна хубавото настроение след СГ. Но както се казва трябва да съм благодарна много на това, което е сега, защото може да е по-зле.

Имаш ли на идея каква сума е тази физиотерапия. Не намерих информация за цени. Преди няколко години ходех на иглотерапия, но не ми помогна за неврологичен проблем. Но ако е на достъпна цена може да опитаме с ММ. Щом е за такава кауза няма да има против онези шишове дето те бодът. Аз много обичах по главата да ми слагат игли, доста успокояващо ми действаше.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 17:58 от Пълнолуние

# 413
Аз като звънях да питам поне за ориентировъчни цени, човека ми обясняваше, че имало различни пакети с процедури и примерно 8-10 процедури имало от 800лв, но не знам конкретно иглотерапията колко струва, тъй като за мъжете е само това. В интернет има телефон на центъра, може да попиташ за повече инфо, ако решите да отидете.

# 414
Здравейте,
Дали някой се е сблъсквал с проблем като на моя мъж ? Сперматозоиди с добра морфология 0.1% и ако е минал вече по този път да ми помогне и насочи към кого да се обърнем. Има ли въобще лечение или шанс да забременея по някакъв начин?
Много ще съм благодарна, ако някой ми сподели!

# 415
Локо Ще звънна да ги питам, но първо ще изчакам да мине прегледа.

Бени Моята препоръка е да минете на андролог, ако не сте. Хубаво е да се направят нужните изследвания, за да се открие причината за ниската морфология. Лекаря след това ще Ви предостави план за действие. После сподели как е минал прегледа и резултатите от изследванията.

Преди година и аз бях като застреляна, че  морфологията е 1%. Вдигнахме морфологията с добавки, сега пък SDI е много зле. Писна ми от изненади, ама продължаваме борбата.

# 416
Локо Ще звънна да ги питам, но първо ще изчакам да мине прегледа.

Бени Моята препоръка е да минете на андролог, ако не сте. Хубаво е да се направят нужните изследвания, за да се открие причината за ниската морфология. Лекаря след това ще Ви предостави план за действие. После сподели как е минал прегледа и резултатите от изследванията.

Преди година и аз бях като застреляна, че  морфологията е 1%. Вдигнахме морфологията с добавки, сега пък SDI е много зле. Писна ми от изненади, ама продължаваме борбата.

Благодаря, ще посетим андролог по възможност още идната седмица, аз нямам търпение да чакам и искам да проверя има ли шанс за лечение, защото бях насочена и за донорска инсеминация , от което страшно много се разстроих.
Ще споделя резултата. Simple Smile

# 417
Здравейте момичета,
Искам само да попитам за успокоение, дали все пак има шанс за подобряване резултатите на спермограмата, ако има назначено лечение?
Вие дали сте се сблъсквали с някакво лечение?

# 418
Бени, при нас се повлия драстично от коренна промяна в храненето- изключване на въглехидрати, наблягане на месо, зеленчуци, млечни продукти, но отне доста време- повече от 1 година. Това е най- сигурният, но бавен начин- правилното хранене и наваксването на хранителни дефицити.

# 419
Разбира се,че храната има много важно значение. Но поне знам,че това го правим правилно за храненето. И двамата спортуваме активно избягваме сладки неща, газирано. Храним се с домашно приготвена храна ,както и домашни млечни продукти. Аз си мисля, че наистина ще отнеме доста време, а никак не ми се чака, защото ме е страх дали въобще ще има резултат. Не знам дали има такава спермограма тук в чата, като на мъжа ми? 😒😒😒

Общи условия

Активация на акаунт