МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Yoana, и ние имахме такъв проблем, съвета ми е да вземете ТРИДЕРМ за мазане, на нас много ни помогна и да не смесвате с други мазила, ще помогне...

# 391
Здравейте!От година правим неуспешни опити за дете! Ориентираха ме към д-р Станулов в Афродита. Той каза ,че е  добре да се направи спермограма и цветна снимка на тръбите .Може ли да коментирате спермограмата ,тъй като той казва ,че не е ТОЛКОВА зле,ама като се разчетох по форуми друго излиза. PH8, obem 2.8,koncentraciq 16mln,общ брой 44,8; а(бързи)4; b 16;c 5, d 75%,морфология 0.5 нормални форми,99.5% патологични. Дефекти глава 65%, дефекти шийка 25%,дефекти опашка 7%- тератозоосперия 1,56%.Резултат астенотератозооспермия.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 08:56 от Kattq

# 392
Здравейте!От година правим неуспешни опити за дете! Ориентираха ме към д-р Станулов в Афродита. Той каза ,че е  добре да се направи спермограма и цветна снимка на тръбите .Може ли да коментирате спермограмата ,тъй като той казва ,че не е ТОЛКОВА зле,ама като се разчетох по форуми друго излиза. PH8, obem 2.8,koncentraciq 16mln,общ брой 44,8; а(бързи)4; b 16;c 5, d 75%,морфология 0.5 нормални форми,99.5% патологични. Дефекти глава 65%, дефекти шийка 25%,дефекти опашка 7%- тератозоосперия 1,56%.Резултат астенотератозооспермия.

Тази морфология 0.5 е много ниска. Нека по - компетентните се изкажат или направете консултация и с друг андролог.

# 393
Доста зле е всъщност. Ние сме с 1% морфология и 14% бързи А, а вие с 0,5 морфология 4% А бързи и в момента правим инвитро процедура с допълнителни технологии за селектиране на читави сперматозоиди.
Най-добре пуснете SDI тест за ДНК фрагментации и да посети д-р Кацаров за преглед за варикоцеле. Трябва да спре да пуши напълно и да не пие твърд алкохол (ако консумира такива боклуци).

# 394
Здравейте, за съжаление вече имаме доста опити зад гърба си и в момента сме пред процедура в Турска клиника. И преди да стартираме, бихме искали да направим SDI тест в България. За да видим дали всичко е наред и тогава да действаме според резултатите. Можете ли да споделите отзиви за клиника, която има съответната апаратура за надежден резултат? Както и да са ок да направят теста, въпреки че не сме техни пациенти. Благодаря!

# 395
Здравейте може ли мнение за тази спермограма Благодаря

# 396
Andonova, да отиде на преглед при андролог. Количеството е малко, може да е разсипал или да не е дал всичко от притеснение. По принцип обемът е важен също. Морфологията има накъде да се подобрява, но можете да направите още една СГ след известно време, може да е временно явление?

# 397
Andonova, да отиде на преглед при андролог. Количеството е малко, може да е разсипал или да не е дал всичко от притеснение. По принцип обемът е важен също. Морфологията има накъде да се подобрява, но можете да направите още една СГ след известно време, може да е временно явление?
Благодаря а с тая спермограма може ли да дава дефект ембриона и има ли шанс за забременяване

# 398
Андонова, има шанс е за естествено забременяване, не е чак толкова зле.

# 399
Андонова, има шанс е за естествено забременяване, не е чак толкова зле.
Аз естествено не мога нямам тръби инвитро задължително защото съм с намален резерв и ендометриозата Благодаря все пак имам предвид че това забавяне на ембриона дали може да е от сперматозоида Благодаря

# 400
Разбира се, напълно възможно е забавянето на ембриона да е от сперматозоида, но това може да се случи и при перфектна спермограма, защото не всеки сперматозоид има качествата да оплоди яйцеклетката и да се разбие здрав ембрион.  Инвитрото си е игра на късмет докато се уцели правилния ембрион, който да няма генетични дефекти, било то от яйцеклетката, било то от сперматозоида... Желая ти успех през следващия опит!

# 401
Разбира се, напълно възможно е забавянето на ембриона да е от сперматозоида, но това може да се случи и при перфектна спермограма, защото не всеки сперматозоид има качествата да оплоди яйцеклетката и да се разбие здрав ембрион.  Инвитрото си е игра на късмет докато се уцели правилния ембрион, който да няма генетични дефекти, било то от яйцеклетката, било то от сперматозоида... Желая ти успех през следващия опит!
Благодаря

# 402
Здравейте,
След лош sdi август и 2 месеца и половина прием на полукс форте днес направихме спермограма, как ви се струва, дали да пускаме контрола на sdi.

# 403
Здравейте,
След лош sdi август и 2 месеца и половина прием на полукс форте днес направихме спермограма, как ви се струва, дали да пускаме контрола на sdi.

Бихте ли споделили къде правихте SDI?
Извинявам се за дублирането на въпроса ми от по-горе, но ще ми бъде много полезно да чуя опит.

Благодаря!

# 404
В Кирм, Плевен, но за контролата, понеже сме от Сф препоръчаха Малинов.

Общи условия

Активация на акаунт