МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 171
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Ехе, какво толкова правят за тези пари. В нашата клиника е 170лв тестът за ДНК фрагментации.

# 436
Ехе, какво толкова правят за тези пари. В нашата клиника е 170лв тестът за ДНК фрагментации.
И ние това се чудехме. Има големи разлики в цените в различните клиники.

# 437
На мъжа беше 320 или и 80 в Щерев. Звънкай и питай изобщо не се притеснявай, те ще ти кажат кога ще са готови ! Толкова пари даваме.

# 438
Минахме днес при билкаря. Не знам какви билки ни е дал, опаковани са в пакети и няма информация какво има в тях. Не знам дали специално за SDI ще помогнат, но ще тестваме и ще видим.

Ето тук съм описала по-подробно:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1267277.msg41837890#msg41837890

# 439
Здравейте.
Някой знае ли от опит за колко време излизат резултатите от теста за ДНК фрагментация на сперматозоиди (Halo test) в Щерев? ММ си пусна изследването миналия понеделник, казаха му резултати до 10 работни дни (днес реално е 10тия) и се чудя дали да им звъним да питаме какво се случва или просто си отнема повече време и да изчакаме още малко.
ММ пусна същата СГ в Щерев на 27.10, а резултатите излязоха на 15.11. Работят ги в събота и неделя, защото през другото време са много натоварени, поне така ни казаха. И цената е доста сериозна 450лв., докато в Надежда е доста по-евтино.
Извинявам се за допусната грешка, относно цената на СГ.  Цената от 450лв е обща за ДНК фрагментация и Крюгер, която ние платихме. По отделно цената на ДНК фрагментация е 340лв., а на Крюгер - 110лв.

# 440
Излязоха му резултатите: Сперматозоиди с фрагментирана ДНК (%)- 41 %, Сперматозоиди с нефрагментирана ДНК (%)   - 59 %. Mорфология 3% (на предните две спермограми с морфология резултатите бяха 2% и 1%). Останалите показатели:
Скрит текст:
Днес ми е първи ден от Ц, в сряда започваме стимулация и ще питам какви допълнителни техники може да използваме. ICSI е ясно, чудя се кое ще е по-подходящо в нашия случай - IMSI + MACS или ChipBaby? Какво смятате?
Първо ин-витро опит ще ни е и почвам да се притеснявам с тези показатели дали въобще ще постигнем нещо.
Иначе като цена  - и по мои сметки трябваше да е 450 (спермограма + Крюгер + ДНК Фрагментация), но на касата му взели 400, което разбира се е добре дошло.

# 441
Здравейте, момичета. Може ли мнение за спермограмата на ММ. Има ли надежда за естествено забременяване или направо инсеминация?

# 442
Излязоха му резултатите: Сперматозоиди с фрагментирана ДНК (%)- 41 %, Сперматозоиди с нефрагментирана ДНК (%)   - 59 %. Mорфология 3% (на предните две спермограми с морфология резултатите бяха 2% и 1%). Останалите показатели:
Скрит текст:
Днес ми е първи ден от Ц, в сряда започваме стимулация и ще питам какви допълнителни техники може да използваме. ICSI е ясно, чудя се кое ще е по-подходящо в нашия случай - IMSI + MACS или ChipBaby? Какво смятате?
Първо ин-витро опит ще ни е и почвам да се притеснявам с тези показатели дали въобще ще постигнем нещо.
Иначе като цена  - и по мои сметки трябваше да е 450 (спермограма + Крюгер + ДНК Фрагментация), но на касата му взели 400, което разбира се е добре дошло.

Здравейте,
В коя клиника започвате инвитро процедура? 🙋‍♀️👍

# 443
Здравейте,

В Щерев.

# 444
Здравейте,

В Щерев.

Успех!

# 445
  • София
Здравейте,
миналата седмица пуснахме втора СГ и SDI тест в Надежда. Първата СГ пуснахме в Адела преди 2 месеца и беше много зле, нямаше един показател, който да е наред. В новата всичко е добре, в 1 мл вече има 227 млн., има и бързо подвижни. В старата - в 1 мл имаше само 15 млн. Морфологията пак си е 3% и в двете, SDI теста дава DFI 5.17%. Има и HDS 10.61%, но не знам какво е това. Заключение - този път само тератозооспермия. ММ вече два месеца пие по 30 хапчета на ден добавки и витамини. Възможно ли е да има такова подобрение за 2 месеца, или едната от двете клиники не дава коректни резултати? Има ли някой опит в това отношение? Сега не знам да се радвам ли или да продължавам да нямам доверие в нищо?
Благодаря на споделилите опит Simple Smile

# 446
Момичета,
Мислите ли, че с този резултат имаме шанс за естествена бременност.
Август беше 27.5, почти не в мръснали за 3 месеца прием на полукс форте.
Имам 1 кухо яйце и ранен спонтанен, но реално и при мен излязоха проблеми - Хашимото, ИР, поликистоза, НК, тромбофилия.

# 447
Зависи как са останалите показатели в спермограмата.

# 448

Зависи как са останалите показатели в спермограмата.

# 449
В репродуктивна клиника ли е правена? При тези показатели , поне според мен, е голям шансът и за естествено забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт