МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 238
  • 750
  •   2
Отговори
# 420
Виж тази книжка- Тялото ни- химична лаборатория на Константин Забалотни- той е лекар и в нея подборно обяснява за правилното хранене: най- напред протеин, след това мазнини и на последно място бавни въглехидрати. Вътре обяснява и за хора с репродуктивни проблеми и че промяна настъпва, но след поне 1 година. Разбира, че не ти се чака, но няма магическа пръчка, която да промени нещата. Ние 4 години вървяхме по този път, докато стигнем до положителен тест след 3 инсеминации, 5 трансфера, купища добавки, изследвания и лекарства, като през това време повечето ми познати забременявахе без проблеми и родиха, някои даже по две .... Търпението е важно, не се отказвайте и се борете!

# 421
Редакция: Объркала съм темата, исках да го постна в темата за бебеправенето, но нещо съм на друга планета Rolling Eyes
------------------------------------------------------------------------------

Попаднах на това в една от фейсбук групите:

Цитат
Здравейте, момичета! Ако има пациентки на д-р Сигридов в тази група и са звъняли за час за преглед тази сутрин, да знаете, че телефонен номер 070070180 се начислява с 6ст./минута дори и да ви дава заето! За 2 часа звънене и един разговор съм натрупала сметка 77 лв. Казвам го, за да няма неприятно изненадани, като мен! Опитах се да предупредя в групата "За д-р Сигридов с любов", но не ми одобриха публикацията! Хубав ден

Няма логика, ако е по 6 ст на минута да натрупа 77 лв, но все пак да споделя, знам ли как са станали 77 лв...Вероятно са 60 ст, така ги прави. И други жени казват, че са с по 100 лв сметка и даже не са успели да запишат час...

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 18:04 от Kris_ti

# 422
Здравейте,

Ние бяхме при Бъчваров и той каза, че не намира разширени вени или друг физиологически проблем. С хормоните също беше ок. Мъжът ми има проблем с това да ходи по прегледи и изследвания и смята, че всичко му е ок и не се получават нещата със забременяването от стреса в работата... След ужасно много мрънкане от моя страна и все пак по предписание на Бъчваров, си пусна микробиология на еякулат и те взеха, че му объркаха пробите в лабораторията и го помолиха да се върне друг ден за нов материал. Моят отказва на този етап. И сега си имаме влошена спермограма, която не е от хормони, не е от физиологичен проблем, остават бактерии или другите фактори като физическо претоварване на организма и стрес. Та имам няколко питания. Според вас, тази спермограма ще се повлияе ли само от Профертул и бърканица?

И ако той има случайно бактерии, не би ли трябвало и аз да имам? Аз редовно минавам на микробиология и цитонамазка и при мен всичко е ок. Има ли някаква разширена микробилогия или друг тип изследване, което аз да си пусна и по този начин да разбера дали евентуално и той няма проблем с бактериите? Малко лаишки звучи, но с целия този стрес в момента с ковид, локдауни, стрес в работата и тнт, просто не искам да го притискам отново да си пуска изследвания, защото и на двамата ни идва в повече. Мерси предварително Simple Smile

# 423
Обикновената микробиология не винаги хваща проблема. Може да си пуснете ДНК анализ. В Геника със сигурност правят и имат различни пакети с различни цени.

# 424
Добро утро с бърз въпрос:
Вашите половинки пият ли Спимен или Спимен форте? Мога ли да заменя Трибестан със Спимен според вас, малко високобюджетно ми идва 60 лв на месец за Трибестан, като не съм сигурна дали би имал някакъв положителен ефект от приема? А Спимена е 2-3 лв.

# 425
ММ пиеше едновременно и Спимен, и Тристен, което е немският еквивалент на Трибестан и е 25лв. Не знаех, че е толкова скъп този Трибестан.

# 426
Екатерина84
Здравейте,
Моят мъж е със същата диагноза и ще търсим мнение. Ще ходим при д-р Къцаров, дано има някакво решение на тези показатели.. 😒😒

# 427
Днес мина прегледа при Кацаров. Каза, че на този етап е безсмислено са се прави инсеминация или инвитро, заради SDI. Шансовете са ни били много малки. За естествено, можело и да стане, каквото и да значи това, но не са изключени проблеми, като аборти и тн.

Според него имало шанс да се подобри  с билки. Изпратил е ММ при някакъв билкар в Симеоново. След 3 месеца контрола, но иска да е в на това място https://ivf.bg/.

Иначе продължава да си пие другите добавки.

# 428
Днес мина прегледа при Кацаров. Каза, че на този етап е безсмислено са се прави инсеминация или инвитро, заради SDI. Шансовете са ни били много малки. За естествено, можело и да стане, каквото и да значи това, но не са изключени проблеми, като аборти и тн.

Според него имало шанс да се подобри  с билки. Изпратил е ММ при някакъв билкар в Симеоново. След 3 месеца контрола, но иска да е в на това място https://ivf.bg/.

Бихте ли споделили след посещението при билкаря, за какви билки става въпрос
Успех🙏

# 429
Ще споделя информация след посещението, само и половинката да запомни.

# 430
Колко ви е sdi?

# 431
А по темата, какво се приема за подобряване на SDI? Антиоксиданти?

# 432
Да, Калестиа. Витамин Ц, цинк, Селен, витамин Е, Q10 и т.н.

# 433
Здравейте.
Някой знае ли от опит за колко време излизат резултатите от теста за ДНК фрагментация на сперматозоиди (Halo test) в Щерев? ММ си пусна изследването миналия понеделник, казаха му резултати до 10 работни дни (днес реално е 10тия) и се чудя дали да им звъним да питаме какво се случва или просто си отнема повече време и да изчакаме още малко.

# 434
Здравейте.
Някой знае ли от опит за колко време излизат резултатите от теста за ДНК фрагментация на сперматозоиди (Halo test) в Щерев? ММ си пусна изследването миналия понеделник, казаха му резултати до 10 работни дни (днес реално е 10тия) и се чудя дали да им звъним да питаме какво се случва или просто си отнема повече време и да изчакаме още малко.
ММ пусна същата СГ в Щерев на 27.10, а резултатите излязоха на 15.11. Работят ги в събота и неделя, защото през другото време са много натоварени, поне така ни казаха. И цената е доста сериозна 450лв., докато в Надежда е доста по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт