МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 622
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Мишленце, МБ пускал ли е ТМ. Този жълт цвят и високо РН нещо не ми харесват.

Магнетична, много се лъжеш миличка че при инвитро спонтанни аборти не се получават. За съжаление и инвитрото не е панацея. Confused

Никъде не съм написала, че инвитрото е панацея. Написах, че с подходящата техника се избира нормален на 100 % сперматозоид и отпада риска от оплождане от дефектен такъв. И ако проблема е само мъжки фактор , така се преодолява

# 181
Мишленце, МБ пускал ли е ТМ. Този жълт цвят и високо РН нещо не ми харесват.

Магнетична, много се лъжеш миличка че при инвитро спонтанни аборти не се получават. За съжаление и инвитрото не е панацея. Confused

Никъде не съм написала, че инвитрото е панацея. Написах, че с подходящата техника се избира нормален на 100 % сперматозоид и отпада риска от оплождане от дефектен такъв. И ако проблема е само мъжки фактор , така се преодолява
Това че сперматозоида е на 100% нормален, не значи, че при деленето ембриона ще остане нормален. Няма гаранция за това, генетични грешки се появяват при делението на ембриона, независимо, че яйцеклетката и сперматозоида са перфектни

# 182
За момента няма техника с която да се подбират на 100% нормални сп. При повечето методи сп. се подбират на база на правилната му форма, но какво е състоянието на днк веригата не се вижда. Има други техники за подбор на сп без днк фрагментации, но и те не дават 100% гаранция.
После идва и момента с разцепването и правилното свързване на двете вериги , когато възникват най често грешки.
Има тема във форума - Дългото чакане след трансфер, където споделят резултатите след инвитро, и може сами да прочетете колко случаи има на БХ и т.н.
Пиша ви това за да се настроите от сега че борбата ще е тежка, защото като не стане от първия/ втория път разочарованието е жестоко.
Разбира се има и успели и от първия път и от все сърце ви го желая Hug

# 183
Има други техники за подбор на сп без днк фрагментации, но и те не дават 100% гаранция.

geizer, какви са тези техники? Разбирам, че IMSI е да подберат
Цитат
база на правилната му форма
, а какви са техниките за днк фрагментации?

# 184

Може ли мнение за резултата, освен морфологията, виждате ли нещо притеснително?

# 185
Единият метод за който знам е TUNEL , а другият microchip. Вторият го имаха в някои турски клиники, но не помня конкретно кои го предлагаха. За TUNEL лекарите с които съм говорила са скептични и казват че не е панацея. Май още не са открили достатъчно добър метод за фрагментациите.

Крист, РНто е височко и вискозитета малко. Подвижността също е леко нарушена. Може да има инфекция някаква.

# 186
Само добавки предписаха за 3 мес. Имате ли идея какво да изследваме за евентуална инфекция?

# 187
Микробиология + ДНК тест за хламидия, микоплазми и уреаплазми. Препоръчвам ДНК теста да го пуснете в Геника.
geizer, интересна информация, благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 21:01 от Kris_ti

# 188
Момичета, здравейте, нова съм в тази тема Sad
Накратко за мен - 1 кухо яйце и 1 спонтанен аборт в 6 г.с. в рамките на 7 месеца, съответно 2 кюртажа.
От имунулогичните изследвания при мен излезе - високи ТАТ, МАТ и Прилактин, както и високи НК клетки, предстои посещение на ендокрунолког, а при ММ следният резултат от SDI. Иписаха ми полукс форте и консултация с уролог, моля за Вашето мнение и препоръка за добър уролог в София.

# 189
Здравей. На ММ му изписаха и вит С за фрагментациите. Общо взето с антиоксиданти ги борят. До колкото знам в повечето случаи се преодоляват успешно стига да няма други проблеми.
Обърни обаче сериозно внимание и на твоите хормони, че доколкото знам големи бели правят.
И не се тревожи. Щом забременяваш лесно, ще се получат нещата. Wink

# 190
Благодаря. Вие с какъв % бяхте, имаше ли подобрение от лечението. Препоръчах ми уролог в сф Simple Smile

# 191
Здравейте, да ви попитам знаете ли изследването ДНК фрагментация ( хало тест ) за колко дни излиза? Като спермограмата за 1 ден или отнема повече?

# 192
Здравейте,според вас възможна ли е инсеминация с 4% морфология?

# 193
Здравейте, влизам с един бърз въпрос. Направената спермограма е в репродуктивна клиника, резултата е добър, това ми е ясно, но така и не успях да разбера за морфологията. Виждам че е в норма, но като нямам ориентир какви са границите, не мога да преценя дали е много ок, или просто ок. Знам, че много човъркам, но ми е важно поне при него всичко да е супер.
Не пускам цялата спермограма, а само най-важната част според мен:

# 194
Здравейте, влизам с един бърз въпрос. Направената спермограма е в репродуктивна клиника, резултата е добър, това ми е ясно, но така и не успях да разбера за морфологията. Виждам че е в норма, но като нямам ориентир какви са границите, не мога да преценя дали е много ок, или просто ок. Знам, че много човъркам, но ми е важно поне при него всичко да е супер.
Не пускам цялата спермограма, а само най-важната част според мен:

Как да нямате ориентир,на последната колонка ясно пише - референтна стойност.??? Какъв друг ориентир искате, не разбрах

Общи условия

Активация на акаунт