МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 455
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Здравей, наистина нещата изглеждат притеснителни. И аз препоръчвам д-р Рилчева. Преглежда също и в КИРМ Света Елисавета.

Здравейте момичета 😉от доста време ви следя,но за първи път пиша.С моя мъж правим опити за бебе повече от 2 години  и не се получава.
Моля ви вижте тези резултати от спермограмата.Възможно ли е да забременея с подобни резултати при проходими тръби и хормони в нормата?Имате ли идея дали е този резултат може да е в следствие от варикоцели?
Кой доктор  в Плевен бихте ни препоръчали?мерси много за отделеното внимание и успех🙏🙏

# 226
Здравейте,
ММ пие полукс форте от скоро и по препоръка на уролога му взех витамин е, 100 мг, написал е 2*2 капсули, не е ли много, какво мислите, + 20 капки седмично вигантол по препоръка на д-р Рилчева.

# 227
Моля да помощ дали има шанс за естествен успех или дайте съвет какво да правим като вариант.... Благодаря много.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 18:20 от Slunceto89

# 228
Резултатите не са прекрасни, но не са и трагични. С малко добавки ще станат по-добре нещата. Защо не му скри ЕГН-то на мъжа ти, може да ве иска да е толкова публично цялото нещо Wink
Като съвет от мен и изобщо нормална практика и ред на събитията:
- уролог
- андролог
- нова спермограма, която ще бъде много по-добра от тази и шансовете ви ще нарастнат значително.
Успех и дано скоро мечтата ви се сбъдне

# 229
Здравейте на всички ! Нов съм във форума моля за съвети , мнения и всякакъв вид информация е добра дошла. Приложено прикачвам моята спермограма. Със жена ми правим опити за бебе повече от 4 години, ходили сме при няколко доктора и всички говорят за едно и също Инвитро . В момента сме при д-р Минев АГ Селена Пловдив , който откри на жена ми полип с р-р 1.5 см и вече е премахнат  по оперативен път , тръбите са й проходими с една дума тя е напълно здрава, явно проблема е при мен и моите човечета.В момента пия:
-Profertil
- Витамин Е 100мг
- Чай от Бабин зъб , магарешки трън , Жълт кантарион и Ветрогон
- И моята бърканица : кисело мляко с.л.мед и една с.л. Черна мака 
Ето я моята спермограма и има ли надежди за нормално забременяване.

# 230
4 години е много време. Защо не се доверите на лекарите?

# 231
  • Пловдив
Винаги има надежда !
Но...това което виждам е това което си чувал досега. Намалена концентрация. Намалена подвижност.
Лоша морфология. Защо те е страх от ивитро. В твоя случай , към момента наистина е препоръчителен. Другия вариянт е да си правите опити, да си пиеш добавките и да правиш контрола на 3 месеца. Само че незнам на какви години сте, защото това ще отнеме доста време Wink

# 232
  • Пловдив
Kisoff,при мъжа  ми Астеното от диагнозата се махна след операция от варикоцеле.Да не би и ти да имаш нещо скрито такова?Едва ли доктора не се е сетил де,но размишлявам "на глас" 🤔

# 233
Kisoff,при мъжа  ми Астеното от диагнозата се махна след операция от варикоцеле.Да не би и ти да имаш нещо скрито такова?Едва ли доктора не се е сетил де,но размишлявам "на глас" 🤔
Днес бях при уролог, нямам варикоцеле

# 234
  • Пловдив
Направи спермограма на още едно място, но да е репродуктивна клиника Simple Smile

# 235
Направи спермограма на още едно място, но да е репродуктивна клиника Simple Smile
Тя и тази му е в репродуктивна клиника. Ама пък , ако изчака да мине месец между двете спермограми, поне могат да ги ползват и да подадт с тях документи към фонда за инвитро, вместо да се надяват на чудеса.

# 236
Пусна ли микробиология?

# 237
Мъжът ми също пушеше електронна цигара (до  първата спермограма) и резултатите му са същите като твоите. Няма варикоцеле. Отказа пушенето, пие добавки, но ефект няма. Ще правим инвитро. То и на кутиите на цигарите си го пише, но никой не им вярва.

# 238

Здравейте! Възможно ли е да забременея с такива резултати?

# 239
Здравейте!
От много време се каня да пиша, за да споделя нашия опит след диагноза ОЛИГОАСТЕНОТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ възможно е да имам грешка в тази дълга, гадна дума.
Януари 2019 поставиха тази диагноза на мъжът ми и казаха шанса е инвитро. Подадохме документи по фонда и бяхме одобрени (много бързо се случиха нещата)
Междувременно, мъжът ми спря цигарите веднага щом разбра колко е тежко положението и започна да пие доста добавки. Спермотренд, Вит на now не помня кои точно, но гледах активната им съставка да е като на цефагил(,”който не успях да намеря в аптеките), също така хапваше от бърканицата с мед, капки бабини зъби и запарка от магарешки бодил.... абе какво ли не пи горкия, а той мрази хапчета и всякакви бъркочи, но в този момент няма не искам
2 месеца по късно началото на април Забременях по естествен  път и вече 8 месеца сме мама и тати Simple Smile
Не знам дали се случи чудо или всичко което направихме даде резултат. Не сме правили повторна спермограма. Всички тези добавки и билки ги открих с четене по форуми от хора,  на които са помогнали. Надявам се да бъдат полезни и за други с нашия проблем.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 17:08 от maria_vv

Общи условия

Активация на акаунт