МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 148
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Да, Майчин дом, имат репродуктивен сектор.

В репродуктивна клиника ли е правена? При тези показатели , поне според мен, е голям шансът и за естествено забременяване.

# 451
  • София
Здравейте, мъж съм на 33 години, след прекарани полови инфекции - Гонорея и Уреплазма и подобни преди 2-3 години имам остатъчни колико-подобни болки в корема долу ниско, които не минават от нищо и се засилват при стрес и студено време, както и при пълен пикочен мехур. Правих Андрофлор в Геника. Какво ще ме посъветвате като лекар и лечение? Не мога да приемам Метронидазол, защото съм алергичен към него Sad

# 452
Здравейте,
Може ли контакти на д-р Кацаров Simple Smile

# 453
Здравейте,
Може ли контакти на д-р Кацаров Simple Smile

Здравейте,
Това е линк към страницата му. https://www.drmilenkatzarov.com/

# 454
  • София
Работи ли с каса, ако не - цена на платен преглед и последен въпрос - дали е действащ лекар в някоя болница или има само частен кабинет за консултации?

# 455
Работи ли с каса, ако не - цена на платен преглед и последен въпрос - дали е действащ лекар в някоя болница или има само частен кабинет за консултации?

Здравейте,
Не знам дали работи с направление, мисля, че 60 лв е прегледа + консултация. И е само в частен кабинет мисля.

# 456
Здравейте, прочетох темата, но не се ориентирах - в Адела или в Надежда е по-добре да се направи СГ? И 2 дни въздържание ок ли е или трябва да са 3?
ММ започна да пие отскоро хапчета за кръвно и много ни са разредиха контактите, вчера правихме любов и се чудя дали тази седмица да го пращам за СГ или да го оставим за друга. Адела доколкото знам понеделник-четвъртък могат да се дават проби.

# 457
Здравейте момичета, от добрите отзиви за лаборатория „Геника“, накарах ММ да си направи изследването „Андрофлор“ (167лв). След няколко дни излязоха  резултатите и се оказаха налични следните бактерии:
 - Bacteroides spp. /Porphyromonas spp. / Prevotellaspp;
- Opportunistic anaerobes, sum;
- Haemophilus spp
Дотук добре, но за съжаление „Геника“ не могат да направят антибиограма на еякулата на изолираните бактерии, а тя е особено важна, за да се предприеме лечение. Сега знаем какво имаме, но не и как да го лекуваме.
 Отидохме на преглед при д-р Кацаров, но той като видя, че изследването е правено в „Геника“  почти ни изгони. Според него тази лаборатория винаги давала лоши резултати и той не можел да помеме никаква отговорност за лечение. Показахме му и нова СГ в Щерев, (а той на първия преглед ни беше дал бележка за Владимиров) отново пощръкля – „там били много лоши СГ, да не му носим такива и че не бил виждал хубава СГ от Щерев“. Отпрати ни и каза да се оправяме с инвитро.... той не можел да ни помогне, но все пак не ни взе пари за консултацията. Като цяло развали много доброто ни впечатление от първото посещение, което беше в началото на юни.
ММ започна да търси в коя лаборатория могат да му направят антибиограма за въпросните бактерии, но се оказа, че никоя не може да ги изследва точно тези. Единствено ни насочиха към специализирана лаборатория за анаеробни бактерии, но такава няма или ако има, не изследвала нашите. Какво бихте ме посъветвали, къде да отидем да ни изследват, защото тези резултати от „Геника“ са безполезни, без да знаем как да ги лекуваме. В скрития текст е и самото изследване.

Скрит текст:

# 458
Здравейте аз пак да питам възможно ли е заради сперматозоид да изоставя ембриона и ако да какви изследвания се пускат или какви добавки се пият,6% морфология е СГ Благодаря

# 459
Фрагментация пускали ли сте?

# 460
Не предлагат следващия опит с селекция макс незнам какво значи това

# 461

Като цяло е добре да си направите спермограма с ДНК фрагментации. От резултатите се преценява има ли смисъл от МАКС. Ако ДНК фрагментациите са лоши, тогава използвайте метода МАКС. Самият метод цели да избере сперматозоиди с нормална ДНК, но за съжаление се използват химикали, които увреждат и не е желателно използването на метода без причина.
На нас ни препоръчаха метода Fertile Plus (т.н. чип бейби), който е нов и по-щадящ за сперматозоидите метод. Подбират се сперматозоиди с добра ДНК и добра фрагментация. При него също има увреждане на семенната течност от химикали, но е по-малко в сравнение с МАКС. В сайта на Щерев пише, че за да се приложи този метод са необходими минимум 3 милиона добре подвижни сперматозоида в еякулата (А+Б);

Относно добавките за подобряване на СГ и морфологията, може да взимате витамини и добавки от сорта на ортомол фертил плюс  и трибестан (при нас без особен ефект), а за подобряване на ДНК фрагментациите - приемане на качествена храна, спиране на фаст фууд, тестени, пържени храни, цигари и алхохол.

# 462

Като цяло е добре да си направите спермограма с ДНК фрагментации. От резултатите се преценява има ли смисъл от МАКС. Ако ДНК фрагментациите са лоши, тогава използвайте метода МАКС. Самият метод цели да избере сперматозоиди с нормална ДНК, но за съжаление се използват химикали, които увреждат и не е желателно използването на метода без причина.
На нас ни препоръчаха метода Fertile Plus (т.н. чип бейби), който е нов и по-щадящ за сперматозоидите метод. Подбират се сперматозоиди с добра ДНК и добра фрагментация. При него също има увреждане на семенната течност от химикали, но е по-малко в сравнение с МАКС. В сайта на Щерев пише, че за да се приложи този метод са необходими минимум 3 милиона добре подвижни сперматозоида в еякулата (А+Б);

Относно добавките за подобряване на СГ и морфологията, може да взимате витамини и добавки от сорта на ортомол фертил плюс  и трибестан (при нас без особен ефект), а за подобряване на ДНК фрагментациите - приемане на качествена храна, спиране на фаст фууд, тестени, пържени храни, цигари и алхохол.
Благодаря за информацията ние сме в Надежда при Цветков най вероятно ще пуснем ДНК фрагментация и ще използваме макс

# 463
Здравейте момичета,
Пак се включвам, защото не разбирам тези резултати, ако някой е запознат би ли ми казал, как изглежда тази спермограма и дали е редно да се пробваме за ИКСИ процедура?

# 464
Здравейте, доколкото разчитам СГ показателите не са добри. Бих Ви насочила, да си направите втора СГ в друга репродуктивна клиника, като въздържанието да е 3 дни. Междувременно си запазете и час при андролог,  идете при него с двете СГ. Мога да Ви препоръчам Д-р Милен Кацаров, макар че последният път малко ни разочарова.

Здравейте момичета,
Пак се включвам, защото не разбирам тези резултати, ако някой е запознат би ли ми казал, как изглежда тази спермограма и дали е редно да се пробваме за ИКСИ процедура?

Общи условия

Активация на акаунт