Февруарски мами 2021

• 30 628
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте Бъдещи Мами,
Имам въпроси  вие , работите ли или вече сте в болничен и тези който работят в момента в каква сфера са и как се справяте  с работата? Аз съм в сферата на търговията и за сега добре  освен гаденето  на моменти .

# 511
Здравейте, проучвате ли вече цените относно проследяване на бременността и раждането. Аз съм потресена от факта, че в България да родиш се оказва лукс. Аз съм здравно осигурена и имам допълнителна здравна осигуровка и пак ще се изръся. Така като гледам раждането е между 2000 и 3000 лв., а проследяването може да излезе между 500 и 1000лв. Имам приятелки в чужбина и те не платиха нищо.
 Това човешко право е превърнато в бизнес на основата на родителската съвест да даде най-доброто. Ужасно е.

# 512
Проследяването по здравна каса, плащам само небохдимите изследвания. Доколктоо знам раждане с избор на екип е около 900 лв.

# 513
Проследяването по ЗК по програма "майчино здравеопазване", както и раждането в държавна болница без допълнителни услуги са безплатни. Раждането е безплатно и за здравно неосигурените.

# 514
За съжаление трябва да напусна темата. Получих кафяво зацапване, много слабо, но постоянно и се оказа че вече не се вижда сърдечна дейност. Наложи се да махнат бебчо, поне всичко мина добре, доколкото може така да се определи. Съветът ми  е всяко зацапване да се има предвид и да се взимат мерки веднага, но вие това си го знаете.

# 515
Здравейте Бъдещи Мами,
Имам въпроси  вие , работите ли или вече сте в болничен и тези който работят в момента в каква сфера са и как се справяте  с работата? Аз съм в сферата на търговията и за сега добре  освен гаденето  на моменти .

Преди месец започнах работа в кол център с немски, тъй като спешно трябва да натрупам 8 месеца и 10 дни осигурителен стаж заради майчинството. Освен това съм и студент по медицина. На 20 години нагазих в дълбоки води, но пък си имам основателен медицински проблем, заради който създаването и износването на бебе си е цяло чудо! Затова ще се боря, колкото и да е трудно. Не бих посегнала на живо и здраво детенце. Нека сега в следващите седмици то самичко да реши дали иска да остане при мен. Страх ме е единствено дали всичко ще е наред. На преглед съм след 5 дни, а времето не минава изобщо. Симптомите (единствените, които имах бяха болките в гърдите) изчезнаха от два дни. Базалната температура спадна до 37.0 градуса. Притеснявам се още повече, защото като бъдещо медицинско лице знам твърде много неприятни неща и съм доста наясно кога какво се случва с тялото. И все пак стискам палци всичките ни бебоци да са добре и да си ги износим леко! 😊

# 516
Понеже и аз имах зацапване в началото и доста четох.. бледо кафеникаво и ръждиво не се смята са опасно, проблем е ако е прясна червена кръв и обилно. Предвид, че си около датата на която е БИ трябвало да ти дойде, мисля че се случва често.. гледай да си спокойна и при всяка възможност да си даваш почивка. Желая ти късмет 🍀
Здравейте мами. Имам един въпрос. От днес на обяд имам кафяво- червено зацапване след ходене до тоалетна също така и преди час се появи петно отново същият цвят. Мислите ли че това е повод за притеснение? След един спонтанен аборт всичко ме плаши. След два дни влизам в 10 седмица.

# 517
И аз ги гледам тези цени 2000-3000лв в частните  болници. В държавните знам, че се плаща избор на екип май само, ако искаш. И аз започнах да се замислям. Колебая се между частна и държавна- Майчин дом или Шейново, но за момента нямам лекар в никоя от тези болници, а знам, че е важно. Чудя се дали, ако нещо се обърка, те карат по спешност в държавните... Трябва да се проучи кои са добри.

А с тия зацспвания е голям филм. Аз имам сигурно от над две седмици. Много леко, буквално кафяво петънце на ден, но си ме притеснява. Три пъти ходих на лекар. Имало е малко отлепване и хематом. Незнам дали се дължи на клексан с аспирин протект успоредно или на нещо друго. Супер много се пазех, ама знам ли... и за тези терапии с тромбофилия, момичета, бъдете внимателни. Незнам дали при мен не беше прекалено силна терапията от самото начало. Имам 4G/4G и АСЕ, но никакви раЗшитени вени или високо кръвно, даже по-скоро ниско. По-скоро съм слаба, сутрин ми е 90/60. Не ям мазни храни, просто не обичам. Като видях стойностите някои лекари веднага казват: терапия, а не всичко е цифри и е супер строго индивидуално. Отделно не пия грам лекарства, освен ако не е на живот и смърт, живея на чист въздух, цяла зима карам ски, въобще няма накъде повече природосъобразен живот Simple Smile и тези дози медикаменти може и да са ми дошли в повече.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 09:36 от DiaSla

# 518
Във Варна в Майчин дом нормално раждане е 1600, секцио - 2000.. ЖК е 650лв и се плаща на 2 пъти.. в АГ в сайта пише:
1   Раждане с лекар, специалист по АГ                 500,00 лв
2   Екип асистирано раждане                 600,00 лв
3   Епидурална аналгезия за обезболяване на раждане                 220,00 лв

# 519
За съжаление трябва да напусна темата. Получих кафяво зацапване, много слабо, но постоянно и се оказа че вече не се вижда сърдечна дейност. Наложи се да махнат бебчо, поне всичко мина добре, доколкото може така да се определи. Съветът ми  е всяко зацапване да се има предвид и да се взимат мерки веднага, но вие това си го знаете.
Много ,много съжалявам ...😞♥️ Следващиянпът няма да има такива новини!
В коя седмица си ? Питам,защото аз съм в 11 и получих отлепване преди седмица.Вече съм си вкъщи,но вчера пак ми зацапа съвсем малко и спря.Не съм имала болки .

# 520
Evanescence, кураж! Съжалявам, че ти се случва. Следващия път ще стигнеш до финал, ще видиш ❤

При възможност отивайте при лекар за всяко зацапване, не само кръвотечението е опасно.
Sweet lie, ако имаш възможност лежи повече докато дойде време за прегледа и приемай прогестерон - ако зацапването е от отлепване той ще спомогне за задържане на бременността.

Аз се следя по ЗК, не плащам нищо. Единствено феталните морфологии заплащам отделно. Раждането без екип е безплатно, както вече са казали преди мен.

В частните болници няма спешен център и ако не дай си боже възникне проблем при раждане ще трябва да чакате да ви транспортират до държавна болница, а всяка минута е от значение в такива моменти. Лично аз не бих рискувала.

Стискам палци на всички ви! Аз съм с болки от снощи, в петък съм на преглед и се надявам всичко да е наред. Дано изкарам до край този път.

# 521
В коя седмица си ? Питам,защото аз съм в 11 и получих отлепване преди седмица.Вече съм си вкъщи,но вчера пак ми зацапа съвсем малко и спря.Не съм имала болки .
В 8 седмица се случи. На 1 юли имах розово зацапване, но след полов контакт. Отидох на преглед веднага и бебчо беше добре. Изписаха ми хапчета за задържане. Но сега без болка се появи кафяво зацапване и то си е било фатално вече. Затова няма безопасно кървене според мен. Дори да е ръждиво, а не червено пак трябва да му се обърне внимание. И друго- нямах никакви симптоми че съм бременна. Ако не ми беше изчезнал мензиса така и нямаше да се усетя и да ходя на преглед. Така че не знам... Сега за в бъдеще само ще се моля за детенце и ще мисля за положителни неща.

# 522
В 8 седмица се случи. На 1 юли имах розово зацапване, но след полов контакт. Отидох на преглед веднага и бебчо беше добре. Изписаха ми хапчета за задържане. Но сега без болка се появи кафяво зацапване и то си е било фатално вече. Затова няма безопасно кървене според мен. Дори да е ръждиво, а не червено пак трябва да му се обърне внимание. И друго- нямах никакви симптоми че съм бременна. Ако не ми беше изчезнал мензиса така и нямаше да се усетя и да ходя на преглед. Така че не знам... Сега за в бъдеще само ще се моля за детенце и ще мисля за положителни неща.
Разбира се !Само хубави новини за в бъдеще ♥️

# 523
Аз съм се насочила към Токуда живот и здраве за раждане, защото при мен има много висок риск от преждевременно раждане, заради шийката на матката и ми трябва възможно най- добрата неонатология.

# 524
Някой има ли представа кое е ефикасно за стрии ?
Аз съм се насочила към Bi Oil за предотвратяване на стрии, дали ще има добър ефект не знам.
Не смея и още да се отпусна и да мисля за грижата за кожата макар да знам, че по— рано е по— добре.
и аз така смятам след 4 месец , за сега само събирам информация .

Общи условия

Активация на акаунт