91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 540
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • където и да е,само да не съм сама
Г-жа Динев и г-жа Бонева ще се запазят по математика, но коя на кой клас не е ясно.
Няма да са класни, защо са казали на нашите, че на МАТ и Физика ще е физиката, а на МАТ и Гео учител по Гео класен /то и г-жа Динева нали е зам-директор и няма как/.Дъщеря ми ще е доволна и от 2-та варианта.
По ИТ са им казали, че няма преподавател, който да им преподава на съответното ниво и затова е отпаднал като ПП.
Г-жа Гюлеметова ще е класна на БЕЛ и Ист.
Паралелка Ист и Гео може и да не се събере.
За Био и Химия има желаещи за повече от клас.
Според класната, профилирането ще е ясно още тези дни, а не обичайното чакане до 15.09.
Дъщеря ми иска Мат и Физика и е доволна от това съчетание, защото явно са коментирали в набора и знаят, че няма подходящ учител по ИТ.

# 211
Профилът История и География е абсолютно безсмислен.  Тази паралелка трябва да е 50 : 50 от оставащите желаещи за биология и химия  и математиката и география.  Но тогава ще им е трудно планираното на часовете . Веднъж да се съобразят с тези 2 профила и веднъж ако има деца с руски...
Може би трябваше да се помисли и за профил БЕЛ и математика.  Струва ми се по- функционално.

# 212
  • София
Аз ще споделя профилите, които се сформираха в 73.СУ за 11 клас, за идната учебна година.
Два профила Математика+ИТ
Един профил Математика+Физика
Един профил Химия+ Биология
Един профил История+Философия
Профил Математика+ ИТ трябваше да е един и трябваше да има профил География+ ИТ, но той не се сформира, поради малко желаещи.
73. СУ пусна още през първия срок ориентировъчна анкета сред учениците, за да се добие представа за пълняемостта на предложените профили
Отделно на всички класове се дават допълнителни часове под формата на ФУЧ за БЕЛ..

# 213
Ето така се прави! Поздравления за организацията!

# 214
Adelle08, със сигурност има недоволни в 73, тези които са искали да учат география например, колкото и малко да са, нямат никаква възможност
То и моето дете иска химия+мат+ИИЧЕ НЕ. Ама без физика, или биология. Е, къде да го намеря това училище?

# 215
  • София
Бяха само пет ученици. Второто им желание беше Математика и ИТ.
Няма как да се сформира паралелка от 5 човека.
Ясно е, че никога на 100% не биха могли да се задоволят желанията на всички

# 216
Не може на 100 % , но е факт, че.са ги анкетирали, постарали са се и са направили възможното да удовлетворят желанията им.

# 217
Ганис, въпреки че не е в “нашата” тема, но пак да ви похваля 😊!  Сега, обаче, се замислих върху думите ти  за Мат/ИТ  — “два тежки профила”; аз разглеждах подробно модулите на различните профили и всичките ми се сториха тежки и нямащи почти нищо общо с училищния материал ( конкретно на БЕЛ се съсредоточих): който си мисли, че избирайки БЕЛ се готви за матурата едва ли не бонус - няма такова нещо!! Та питанката ми е: Математиката толкова ли е различна в профил и като задължителен предмет? Сега си мисля, че децата може би прибързано са “низвергнали” географията, съчетана с ИТ и МАТ може да се окаже непосилна за дете с не много силен уклон към нея ...? Не знам защо Географията е така недолюбвана от учениците? Не всички въпроси са към теб 😄, че аз май много зададох.

# 218
  • София
Не знам с профил География какъв път напред ти се отваря. Гледам и в НПМГ географията е с много нисък бал.

# 219
  • столицата
Г-жа Динев и г-жа Бонева ще се запазят по математика, но коя на кой клас не е ясно.
Няма да са класни, защо са казали на нашите, че на МАТ и Физика ще е физиката, а на МАТ и Гео учител по Гео класен /то и г-жа Динева нали е зам-директор и няма как/.Дъщеря ми ще е доволна и от 2-та варианта.
По ИТ са им казали, че няма преподавател, който да им преподава на съответното ниво и затова е отпаднал като ПП.
Според класната, профилирането ще е ясно още тези дни, а не обичайното чакане до 15.09.
Дъщеря ми иска Мат и Физика и е доволна от това съчетание, защото явно са коментирали в набора и знаят, че няма подходящ учител по ИТ.
А има ли някаква информация дали ще се събере паралелка за мат и физика? Останах с впечатлението, че повечето деца с мат са избрали комбиниране с географията.

# 220
  • където и да е,само да не съм сама
А има ли някаква информация дали ще се събере паралелка за мат и физика? Останах с впечатлението, че повечето деца с мат са избрали комбиниране с географията.
Почти сигурно ще има.
Само от нашия клас са ок. 10 деца.
Дъщеря ми каза, че повечето се насочили към Мат+Гео, защото щяло да е по-лесно, а и сигурно по Гео щяла да бъде някаква много яка госпожа.

# 221
За мен Геграфията е добър вариант за всички интердисциплинални специалности, както и за икономическите; не всички искат да станат медици, юристи/хуманитарно ориентирани или инженери/математици/програмисти...Според мен този точно профил Гео/Ит е много удачен за не толкова силните по МАТ, които не са се насочили към хуманитарен или природоматематически профил; но ето че децата не го предпочитат - само 5 от 100+ са го избрали . Директорът на 73 -то специално обърна внимание в своя презентация на различните профили и какво развитие предполагат.

# 222
  • София
Ще отговоря на saffron на предния й пост
Факт е, че учебното съдържание по математика в профил за следващата учебна година ( втори гимназиален етап) никак не е леко, има доста раздели, особено по Статистика, които досега не са изучавани в ПП по старата програма. В 11 клас се започва с вектори, която е доста обширна.
Децата, които изучават ПП, паралелно с това учат и два часа седмично ЗП по математика..

# 223
Може ли да потвърдите, че всяка година един клас новоприети се пада при учителка с инициали вг, което обрича децата на провал?

# 224
  • столицата
Учителити, който водят 8 клас, са едни и същи.ВГ поема Б паралелка. От съученици на детето ми, които са били при ВГ не оставам с впечатлението да са чак "обречени на провал". Просто тази паралелка класира най-малко деца за лайстунг през годините и са с по-малко взет материал. Но предполагам, че покриват нормативните изисквания на МОН. Мисля, че просто другите учители преподават и част от материала за 9 клас. Поне това са моите впечатления. Не съм разбрала децата от бившата Б паралелка да имат затруднения по НЕ в горните класове повече от останалите.
Но нека и другите споделят.

Общи условия

Активация на акаунт