91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 536
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Това е безумно.  Защо помрачава празника им и ги провокира?!

# 196
  • във фурната
Здравейте,днес десетокласниците са подавали заявленията за профилиране. Ако за желания профил биология и химия има много кандидати,както се очертава и не се класира ,това означава ли,че по принуда ще учи нещо друго?

# 197
  • столицата
Здравейте,днес десетокласниците са подавали заявленията за профилиране. Ако за желания профил биология и химия има много кандидати,както се очертава и не се класира ,това означава ли,че по принуда ще учи нещо друго?
Това е НЕГ, отговорите ще научите на 15.09😎
Наистина ли има над 26 желаещи? По принцип се предполага, че ще се вземат оценките по предмета от 9 клас, от първи срок на 10 клас и дипломата от 9 клас,
На мен ми се струва, че няма да се съберат деца за история и гео, но ще има за 2 паралелки мат с Гео. Би била интересна статистика на заявените първи желания. Днес някои деца са променяли желанията си в движение на място. То не че ден и половина беше дълъг срок  за вземане на решение.

# 198
Галимар, не разбрах: вместо традиционните математика и информационни технологии се предлага математика и география, а вместо БЕЛ и история - история и география, така ли?

# 199
  • столицата
Предложените профили са:
Мат и гео
Мат и физика
БЕЛ и история
История и гео
Биология и химия

# 200
  • София
Няма ли ги г-жа Бонева и г-жа Василева, които водеха преди не само математика,  а и информатика на големите? Или са заети изцяло с часове с по-малките, независимо по кой от двата предмета?

# 201
  • София
Никак не е лесно един учител за първа година ( дори и да не е за първа) да води два и то тежки профила- Математика и ИТ.
В 91 НЕГ няма ли други информатици?

# 202
  • Sofia
Малко в страни от темата за профилите.
Четох, че английския в 9 клас ДСД паралелките е започнал от ниво В (вероятно В1) след проведено контролно и усреднен резултат. Това при сега завършващите 9 клас ли е станало и по коя система са учили? В началото на учебната година разбрах, че са започнали със Solutions A1 на Оксфорд, но явно после е имало промяна. Важно е да разбера, защото очевидно лятото щерката ще трябва да навакса предполагам до ниво В1.

# 203
  • София
Ганис, невинаги са водили накуп и двата предмета, макар че в някои випуски беше и така. На моите например мат им водеше г-жа Е. Крумова, а  информатика -  г-жа Василева, на голямата пак Е. Крумова по мат, но г-жа Бонева по информатика. На познато дете пък г-жа Василева  беше и по двете, на друго - г-жа Бонева, пак и по двете. Има/ше други учители, но те водеха преди  информатиката и информационните на малките. Сега разбрах, че г-жа Бонева е преподавала на поне един от осмите класове.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 23:13 от пенсионирана русалка

# 204
liana, да, сега завършващите 9ти клас учеха по някакъв учебник FCE part 1, избран беше от тяхната учителка. Ако друг преподавател води часовете им по АЕ, може и да избере различен от този

# 205
  • Sofia
Bubabuba666, блгодаря за отговора. А един учител ли е водил АЕ на всичките ДСД 9-токласни паралелки?

# 206
  • във фурната
За профил биология и химия вероятно ще са над 27 желаещите. Поне толкова ходеха на допълнителни занятия по химия в събота.

# 207
  • София
Защо ще има полиция?
Да не би да е нужно заради тесните, еднопосочни улички, а в добавка "Позитано" често е затворена, пълна с бетоновози... Когато е затворена обръщат посоката на "Братя Миладинови". Например преди две вечери лееха бетон.
Ама пък и аз, какво се размечтах ръководството да помисли за участниците в празника...

# 208
  • столицата
Мисля, че г-жа Бонева води няколко от 10-тите класове по мат. По ИТ преподава Лазар Йорданов, а Лишкова, която водеше част от 9 клас миналата година се пенсионира.

# 209
  • София
За профил биология и химия вероятно ще са над 27 желаещите. Поне толкова ходеха на допълнителни занятия по химия в събота.
Доколкото знам в събота имаше и деца от горните класове. Тези форми са за цялото училище, не по класове. Аз имам такава група в 9 ФЕГ и има деца от 9 до 11 клас.

Общи условия

Активация на акаунт