91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 074
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Миналото лято, тръппнещи в очакване, направихме група, но тя не се разви. Имайте още мъничко търпение. На първата РС обменихме телефони и създадохме вайбър група на майките. Беше изключително ползотворен диалогът в нея и касаеше нашите си деца /от конкретния клас/, с техните проблеми.

Децата нямат нужда друг да ги организира. Създадоха месинджър група и там вреше и кипеше не само през учебната година, но и през лятото.

Не се тревожете. Децата от Немската са подбрани. Всичко ще е наред!

# 631
  • столицата
Възможно е да има създадена група. Най -добре използвайте търсачката във фейса с НЕГ 2020/2021 или подобни ключови думи. Може и назад в темата някой родител на 8-класник да е писал по темата, но не съм сигурна.

# 632
  • София, Лагера
Момичета, някой може ли да каже как протича първия учебен ден в училището? Не реално учебен, а на 15 септ. Как се разбира кой ученик в коя паралелка е и къде трява да отиде? Звънях и питах, казаха ми, че или ще качат на сайта инфо, или ще бъде изнесена на хартиен носител в самото училище, или по ел. поща ще имаме инфо.
Остават броени дни, някак все си мислех, че можеше да е по-канализирано, или поне да има яснота за канала на информация.
Та, ако знаете нещо повече, или имате опит от предишни години, ще бъда благодарна да споделите!

# 633
И аз съм разочарована от липсата на информация. Всичките ми приятелки вече са купили учебници и тетрадки, завели са децата на прегледи при личния лекар и тн.
Съмнявам се, че не са взели решение по кои учебници ще се учи още в края на предходната учебна година.

# 634
Учебниците според мен ще бъдат качени на сайта другата седмица, а за паралелките ще бъде пусната информация на 14 септември- най-вероятно онлайн.

# 635
Обаждах се в училището да питам за учебниците. Казаха ми да изчакам, за да бъдат качени на сайта, но не уточниха кога ще стане това.

# 636
  • София
Винаги, и без да я е имало  короната като  фактор, паралелките са се обявявали на 13-14.09. А и в момента вероятно са заети с организация на изпитите за лайстунг, тъй като се налага по-ранно пускане на деца в сградата. Те кога са всъщност?

# 637
Паралелките ги преживях. Ама учебниците - не.
Не мога да разбера защо трябва да се дава информация в последния момент.

# 638
Изпитите за Немския отдел са на 8- ми писмен и 11- ти устен.

# 639
  • София, Лагера
Добре де, все пак, след като се знаят кои и колко са децата, не е трудно да бъдат разпределени по паралелки. Например през юли, август, поне месец и половина време имат. Не в последния момент, нали не се очаква да има промяна? Мен пък ме интересува в коя смяна ще са. Че нали и извънкласни занимания има!
И сега на 20 септември тепърва ще търчим за учебници и за нагласяне на програми. Вместо овреме да го направим и да стартираме спокойно и гладко учебната година.
Не разбирам защо така процедират, и за родителите, и за децата, и за учителите е неприятно така, да висят в неведение до последния момент.
Аз днес записах синковеца на курс по английски. Нали ще трябва да знае, ако ще ходи в лайстунга. Той пък се оказа, че и в момента си има ниво В2. Но ще ходи малко да се позанимава все пак, да не губи тренинг.

# 640
Според мен децата отдавна са разпределени. Все пак това не изисква особено много време и усилия.
Предлагам утре да звъним в училището, за да се размърдат поне с информацията за учебниците.

# 641
  • София, Лагера
Аз днес следобед звънях и казаха, че не са разпределени. На 14 ще има инфо. Къде - където решат, както писах в предния си пост.
За учебниците ще звънна и ще докладвам после.

# 642
  • София
За учебниците аз бих изчакала началото на годината. Различните паралелки могат да се окажат с различни учители и съответно изисквания. Освен това предишни години  децата си организират борса за учебници между випуските и могат от там да си закупят.

# 643
Добре дошли в  91 НЕГ. Това е реалността. Яснота и информация се получава в последния момент.  Паралелките ще ги качат на 14 септември, а учебниците може и в движение да ги сменят и да се разминават със списъка.  Не бързайте да поръчвате.

# 644
На нас при записването ни казаха да не бързаме с учебниците, ще ни информират допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт