91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 547
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
В годината, в която дъщеря ми беше подготве и държаха изпит за лайстунг именно класа на ВГ беше с най-добри резултати, съответно с най-много приети деца. От класа на дъщеря имаше само две деца.

# 226
В класа на сина ми има едно момиче от Б клас. Питала съм го как е тя по немски, има ли разлика с останалите деца. Казва "Не, тя е блестяща"
Дъщерята на мои много близки беше в Б клас. Сега е 11 клас лайстуинг, без нито 1 мин частен урок. Само на база преподадено в час и много, много самостоятелна работа у дома. Просто момичето е изключително целеустремено и организирано. Синът им сега завършва 8а клас и за мое учудване майката скоро ми сподели, че не е особено впечатлена. Та явно всичко си е и до деца. Не правя заключения, само давам примери, за които знам с точност. Аз самата, познавайки си енергоспестяващия Убавец,  бях изпаднала в паника да не се окаже в Б клас. Е, не се оказа там, но почти 100% съм сигурна, че девойчето учило при ВГ е по-добре от него с НЕ.

# 227
Благодаря, все пак ето че има и добри мнения.

# 228
  • където и да е,само да не съм сама
Т. К. дъщеря ми беше в класа на въпросната госпожа, мога да дам инфо от първа ръка.
ВГ им преподаваше до НГ с почти сходни темпове като на другите класове.
След това започна да се покрива, както децата казваха, т. нар. санитарен минимум. Взаимстваше контролни от други класове, без да е предала целия материал по тях.
От класа 4 деца бяха приети в Лайстунг, което не е чак толкова малко, но може би и над половината клас ходеше на уроци къде от страх, къде от нужда.
Дъщеря ми също втори срок ходи и учителката каза, че много добре се справя, но има неща, които или не са й обяснени добре, или въобще не са обяснени.
Не оказват малко влияние и фактори като съвестност, силна памет и това дали детето е лингвист.
Най-лошото е, че децата започнаха с чувството на губещи и прецакани.
Може би ВГ е късата клечка в 8 кл., но това е спрямо нивото на другите в НЕГ.
При съпоставка с други училища с НЕ, със сигурност ги е научила на нещо.

# 229
  • София
С особеностите на протеклия учебен процес тази година и вероятно усилена работа с учители през лятото за най- мотивираните за немския отдел деца,  нивото  по класове през септември  е доста непредсказуемо за момента.  И няма да бъде обективен показател за качеството на преподаване. Освен това, личните амбиции и случайни фактори като предпочитанията на конкретните деца от един клас, положеният труд за самоподготовка и поведението и усилията на учителя точно през тази година ще са от значение.

# 230
  • sofia
https://www.monitor.bg/bg/a/view/pensionirat-240-direktori-na-uchilishta-206572

Дали тази новина носи вятъра на промяната...

# 231
Някои свободни позиции вече са обявени, но нашата все още не е сред тях.
Дано...

# 232
Нали не е навършила годините? Ако насочим всички дружно мисли в тази посока, дали може да предизвикаме чудо?

# 233
  • София
Следя темата, която е доста информативна за мен, понеже имам дъщеря, на която предстои да кандидатства. 91 НЕГ е сред предпочитаните ни училища.
Последните постове обаче леко ме объркаха, дали съм в правилната тема, защото нямам много време и надничам набързо както тук така и в темата на 73-то училище. После видях, че са писали потребители, които постват и в другата тема. 73 училище също е сред предпочитаните от нас и го оставяме за резервен вариант, в случай, че не ни се получат нещата с НЕГ. С което разбира се, никого не искам да засегна.
 Смятам, че и че и двете училища са много добри за изучаване на немски език. Пропуските и недостатъците ги има за жалост навсякъде.  Засега клоним обаче към НЕГ и ще е полезно да прочета още лични мнения на родители, които имат деца в 91НЕГ. Благодаря ви за споделеното!

# 234
  • столицата
И двете училища са от най-добрите. Избирайте смело, но първо следва детето да покрие изискванията за прием-успех от НВО😀

# 235
И двете училища са от най-добрите. Избирайте смело, но първо следва детето да покрие изискванията за прием-успех от НВО😀
Galimar, очаквам тези дни темата да се напълни с желаещи инфо за НЕГ, което всяка година е така и е нормално.

При висок бал нека се гледа не само най-доброто училище, а и това какво детето желае.

С този недостиг на кадри проблеми има навсякъде, но основния ресурс и сила на училището си остават децата.

Успех!

# 236
  • България
Синът ми е писал като първо желание М + Ф, второ: БЕЛ + И. Open Mouth
На въпросът ми "Защо?", отговорът беше "Само не география ".
Естествено, не знае кога ще имат резултат от разпределението на профилите, нито кога ще им връщат бележниците.
Продължавам да се информирам от вас Smiley

# 237
  • столицата
София, и моето дете е с подобна подредба😀 Объркаха децата с тези профили. Да бяха пуснали един мат с БЕЛ.

# 238
Моето пък- математика и география и второ желание български и история.  Много харесва госпожата по география.

# 239
Моето пък- математика и география и второ желание български и история.  Много харесва госпожата по география.
Адел, сигурно вашата госпожа е въпросната готина, заради която децата искат Гео:)

Общи условия

Активация на акаунт