Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 906
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
А някой да е записал от колко започват в 125-то? Flushed

Изтрили са съобщението с началните часове...

Началните класове от 2 до 4 са от 10 ч.
5 и 6 клас мисля, че са от 12 ч.
За по-големите не съм обърнала внимание как са разпределени.

# 271
  • София
Алисса, благодаря много!

# 272
Организацията на "Черноризец Храбър" е безобразна!  
В София - присъствено, в други градове - само online. В класирането ще участват само явилите се присъствено, но такса плащат всички, без право на възстановяване. Защо тези, които ще бъдат online да плащат 10 лв. , само за да видят точките си на сайта. След време задачите ще бъдат публикувани и всеки може в удобно за него време да си ги реши, сам да си пресметне точките и да си види нивото.
Освен това: "Претенции за проблеми в системата няма да бъдат разглеждани. Внесени такси не се възстановяват. ИМИ-БАН не носи отговорност за каквито и да било недостатъци на дистанционното провеждане на Турнира."
Мисля, че е редно всички участници да бъдат поставени при еднакви условия, независимо какви.
Това не е ли дискриминация на деца по признак местоживеене?

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 15:00 от ХалиГали

# 273
Във Враца, само присъствено. Simple Smile Начало 11:00. 2 маски +2 химикалки.

# 274
това бяха часовете за ЧХ:
за 2-4 клас и 7-8 клас 10:00 ч.;
за 5-6 клас и 9-12 клас 12:00 ч.

Проверете си още веднъж за Враца, за да не го изпуснете по погрешка.

# 275
Никой никого не кара на сила да плати десет лева.
На МБГ също ще има деца дистанционно. Там е обратното, всички ще влязат в общото класиране,  без възможност да,се видят точките и училищата на явилите се. Всичко ще се маскира за,смвтла на някои деца, които ще останат ощетени.
И аз не съм съгласна с този вариант, но решението си е на Любенов.

# 276
  • Където морето целува небето...
МБГ за всички е ясно, че е провалена работа, откакто се размятат задачи и се прави и дистанционно. Тук се очакваше да се измисли нещо. Абсолютно се дискриминират децата по градове. Да не говорим , че информацията се дава на час по лъжичка, първо беше обявено, че ще има две класирания. Ама това беше преди да потвърдим желание за участие.

# 277
  • София
Да, две класирания е най -логично да има в тези случаи - и за МБГ, и за ЧХ, и за което и да е. Иначе, все ще бъде нечестно. Например, за дистанционното могат да дават само грамоти с местата, защото е ясно, че едва ли ще са предвидили медали за две класирания (за които  дават) и да си е отбелязано някъде "Дистанционен кръг". Много неща могат да се измислят, които да не им струват много и ще е много по-изпипано, само желание да има Simple Smile

# 278
Сутринта последно гледах в сайта и пишеше две класирания, което е логично. Да не забравяме, че грамотите все пак са важни за някои училища. И сега виждам, че е писала съфорумката и влизам пак и инфото вече е, че няма да има класиране за децата он лайн. Каква е вината на децата, че организаторите се отказват. Или всички или никой в този случай, но не решаваме ние...

# 279
  • Бургас
И всичко това се случва на Черноризеца, който не е от най-масовите състезания. Не ми се мисли за Николай Чудотворец (къдете досега се исипваше целия Бургас + малко от Варна), Иван Салабашев или Коледното.  Започвам да си мисля, че най-вероятно следващи състезания за тази година няма да има, за голямо мое съжаление.
А това с две класирания сутринта, едно - следобед, си е пълно безумие.  Моят син беше много разочарован, че няма да участва в класирането, тъй като ще участва онлайн. Как да му обясне на детето, че не всички родители са като неговата "анти майка", която след началото на състезанието затваря вратата на стаята и не му помага и с една запетайка?

# 280
Най-вероятно няма да има изобщо други състезания. Така ги виждам поне аз нещата. От друга страна явно в момента няма пречка за провеждането, щом на някои места ще го направят.

# 281
  • София
А може би е добре да помислят за по-добра организация на състезанията онлайн, така че да се минимизира риска от подсказване. В нашето училище на МБГ през пролетта проведоха състезанието много добре. Бяха направени няколко класни стаи и различни учители наблюдаваха децата в стаите, които задължително трябваше да са с включено камери и микрофони. Очевидно е, че скоро присъствени състезания по-трудно ще се случват.

# 282
А може би е добре да помислят за по-добра организация на състезанията онлайн, така че да се минимизира риска от подсказване. В нашето училище на МБГ през пролетта проведоха състезанието много добре. Бяха направени няколко класни стаи и различни учители наблюдаваха децата в стаите, които задължително трябваше да са с включено камери и микрофони. Очевидно е, че скоро присъствени състезания по-трудно ще се случват.

Не знам защо, но си мислих, че Черноризеца ще измислят нещо такова. Всички деца до едно са с кодове в Тиймс примерно и не би коствало нищо. Така или иначе бяха предвидени квестори по места, които не пречи да го направят он лайн. Много жалко и за тази година!

# 283
Аз пък не разбирам каква е драмата..... Нали се даде възможност за онлайн явяване? Сяда си Вашето дете и си решава. Накрая се вижда къде е като резултат.

# 284
  • София
Няма драма. Но просто изпратени задачи по някакъв начин не е точно честно състезание. Simple Smile Някой правилно отбеляза, че може и след състезанието да ги даде на детето си. А пък при някои от организаторите за ЧХ се получава, че хората са се записали за присъствено - и изведнъж "Ама то ще е само онлайн, но няма да участвате в класирането". На мен лично ми е все едно, състезанията не са ми толкова важни сами по себе си, но разбирам всички, които са се почувствали ощетени.  Разбирам и организаторите, в тази ситуация и на тях не им е лесно, затова просто се замислих, че не е лошо да помислят как да е за по-нататък, защото очевидно няма да може само по старому.

Общи условия

Активация на акаунт