Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 881
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
На фона на резултатите от другия център във Варна, явно в този са се явили само най-умните деца от града  Simple Smile

# 346
  • Варна
На фона на резултатите от другия център във Варна, явно в този са се явили само най-умните деца от града  Simple Smile
Ако бяхте от Варна, щяхте да знаете, че това действително е така.

# 347
Не мога да не отбележа - адмирации за "Ребус"-Варна!
Останаха единствените, които не изневериха на принципите си и след всеки кръг публикуват резултати с имена и точки, по един съвсем нормален начин. Много им се радвам. 🙂

# 348
  • Където морето целува небето...
Жалко, че няма да видим колко деца с максимални точки ще има след дистанционния кръг на МБГ. Адмирации за явилите се присъствено деца. За съжаление има възможност да бъдат ощетени с тези точки в общото класиране.

# 349
  • На морето!
Дъщеря ми (2ри клас) не ходи на ЧХ, но за МБГ каза, че не ѝ е стигнало времето, задачите са ѝ били много трудни. В последния момент от училище забраниха присъственото явяване и решава онлайн, от компютъра и това допълнително я е затруднило. Беше си сама в стаята, аз изпратих сниман листа с отговорите и успях да видя само последната задача- беше за охлюва, който првз деня качва някакви сантиметри, вечер слиза други и на кой ден ще стигне до върха. Запомних я, тъй като я има още от моето детство.
Повече не бих я записала на онлайн състезание, за нея да чете задачите от монитора и да рвшава на отделен лист, а на трети да пише отговора, е голяма мъка, няма да ѝ я причинявам.

# 350
Не знам как е било онлайн на МБГ, но на ЧХ отговорите се даваха директно на компютъра. И моят е втори клас, но компютърът не го затруднява, миналата година с това дистанционно обучение такъв тренинг натрупа, че сам се оправя във всякакви платформи, може да праща мейли, а от телефона си чати във Вайбър без проблеми. Което мен много ме дразни всъщност, щото непрекъснато е с телефона и не иска да чете приказки, а само гледа клипове 😠

# 351
Както писах по-назад в темата, единствено на тренировъчни изпити бих го пуснала онлайн. Всичко друго що е състезание за мен не е ок. Пролетта го бях записала на МБГ онлайн. Накрая едно дете решило задачите за 10 мин. Да ме извиняват, ама дори на мен като възрастен няма да ми стигнат 10 мин. дори само да прочета 20 задачи.
А и тук списващата майка с хвалбите, че е решила задачите на златото, щото "много искало да има медал", допълни грозното впечатление за пародията, наречена "онлайн състезание".

# 352
  • На морето!
Не знам как е било онлайн на МБГ, но на ЧХ отговорите се даваха директно на компютъра. И моят е втори клас, но компютърът не го затруднява, миналата година с това дистанционно обучение такъв тренинг натрупа, че сам се оправя във всякакви платформи, може да праща мейли, а от телефона си чати във Вайбър без проблеми. Което мен много ме дразни всъщност, щото непрекъснато е с телефона и не иска да чете приказки, а само гледа клипове 😠
Задачите трябваше да се принтират или да се четат от монитора. Листът с отговорите трябваше да сме принтирали преди това или да отворим и попълним в Word. Прецених, че на дъщеря ми ще е по-лесно да пише отговорите на лист, който после снимах и прикачих към теста ѝ. Не знам колко добре трябва да е с компютъра едно дете на 8г, за да успее само, в рамките на 60 минути да чете задачи от монитор, които да решава на лист и след това да въвежда отговори в таблица в Word, която да запамети, прикачи и изпрати. На нея времето не ѝ стигна, въпреки че само четеше от монитор, а решаваше и пишеше отговори на листи. Последната задача я е рисувала, чертала и писала малко на фантазия. Много трудни са ѝ се сторили задачите.

# 353
Както писах по-назад в темата, единствено на тренировъчни изпити бих го пуснала онлайн. Всичко друго що е състезание за мен не е ок. Пролетта го бях записала на МБГ онлайн. Накрая едно дете решило задачите за 10 мин. Да ме извиняват, ама дори на мен като възрастен няма да ми стигнат 10 мин. дори само да прочета 20 задачи.
А и тук списващата майка с хвалбите, че е решила задачите на златото, щото "много искало да има медал", допълни грозното впечатление за пародията, наречена "онлайн състезание".

Не знам за кого става въпрос, но аз на онлайн състезанието казвах на детето дали отговорите са верни, когато ме попита. Ако ви се струва нечестно, не сте длъжни да участвате. За мен е важно детето ми да се научи да решава задачи. Никакви състезания, съревнования и медали не ме интересуват. Предполагам, че може да става въпрос за мен, защото бях писала, че детето все още не си беше получило медала от предното състезание.

# 354
Показателно е, че се разпознахте.

# 355
  • София
Някой има ли представа кога излизат резултатите за ЧХ?

# 356
Според мен трябва да оценяваме откровенността на пишещите тук. Имаме си деца, които да поучаваме. А конкретно в случая от онлайн резултатите е видно, че повечето родители активно подпомагат децата.

Моето дете никога не се е явявало на онлайн състезания, дори на онлайн СМГ изпитите не съм сигурна в смисъла. Да се види дали разписва правилно и дали ще му признаят решенията на Модул 2, това ли е идеята?

Сега погледнах готовите до момента резулати от МБГ за втори клас в двата центъра. Има само по едно дете с над 30 точки. Видно е, че задачите са били много трудни за всички.

# 357
Според мен трябва да оценяваме откровенността на пишещите тук. Имаме си деца, които да поучаваме. А конкретно в случая от онлайн резултатите е видно, че повечето родители активно подпомагат децата.

Това не значи да приемам измамата, при това споделена тук като постижение.

Откровеност или не, факт е, че се решават задачи вместо децата. С това имам предвид, че се опорочава състезанието онлайн. По-добре да не участва моето дете /не задължавам друг да споделя мнението ми/, отколкото подобни "състезания".
В случая на ЧХ хората нямаха много избор, понеже в последния момент отпаднаха организатори и се мина онлайн.

Моето дете никога не се е явявало на онлайн състезания, дори на онлайн СМГ изпитите не съм сигурна в смисъла. Да се види дали разписва правилно и дали ще му признаят решенията на Модул 2, това ли е идеята?

Идеята е да се види кои задачи го затрудняват и къде се намира измежду другите. Важно е при кандидатстване за СМГ, особено за 4-класниците.

# 358
За теб измама, за мен е нещо, което няма да научи детето ми на измама, защото то много добре оценява и разбира положението.

# 359
М, да, със сигурност.....

Общи условия

Активация на акаунт