Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 879
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Идеята е да се види кои задачи го затрудняват и къде се намира измежду другите. Важно е при кандидатстване за СМГ, особено за 4-класниците.
Има ли някой наблюдения дали на онлайн СМГ модулите резултатите са що годе реални или също са изкривени, да съпостави представянето на детето му присъствено отнесено после към онлайн рейтинга? Това кои задачи го затрудняват може да се види и от Математика за таланти сборниците решавайки ги вкъщи.
Относно състезанията които имат присъствено и онлайн участие, единственото смислено класиране е разделеното, както е при ЧХ. Ако на МБГ са с общ резулат се губи всякакъв смисъл от класиране, доколкото изобщо има такъв на това състезание.

# 361
То какъв е смисълът изобщо от състезания, ако не помагат за развитието на детето, а само за получаване на някакви медали?

# 362
celika, отговярям добронамерено, идеята на състезанията според мен е: 1) родителите да придобият представа горе долу къде стоят децата, ако ще кандидастват в математическо училище и 2) децата да покажат вече усвоени знания и самите останат с чувство на удоволетворение, че трудът им е оценен. Математическото развитие на детето трябва да предшества явяването му на състезания. Ако му помагате на състезание му правите мечешка услуга, защото рано или късно ще се сблъска с офлайн реалността. Ако му е трудно си има систематизирани сборници. От състезание на състезание няма да натрупа задълбочени знания и в един момент ще стане много трудно. Така мисля аз.

# 363
Детето си ходи и на офлайн състезания. Няма проблеми с реалността. Не съм му отговорила на въпросите, за да му помогна, защото му е трудно, а защото ме е попипало и е сметнало, че щом съм там, значи това не е проблем. То много добре разбира разликата между присъствено и онлайн състезание.

# 364
Ще съм много благодарна ако някой ме ориентира ...резултатите за втори клас ,във втора група ли трябва да търся?

# 365
  • Бургас
Детето си ходи и на офлайн състезания. Няма проблеми с реалността. Не съм му отговорила на въпросите, за да му помогна, защото му е трудно, а защото ме е попипало и е сметнало, че щом съм там, значи това не е проблем. То много добре разбира разликата между присъствено и онлайн състезание.
Само че потвърждавайки или не точността на отговорите му, изкривявате крайния резултат, който би бил различен от така получения. Така имате шанс да се класирате по-напред и да лишите друго дете от неговия честно изкаран стимул под формата на медал. Самата Вие в прав текст си го бяхте казала - детето много искаше медал, защото още си чакаше предишния...

# 366
Идеята е да се види кои задачи го затрудняват и къде се намира измежду другите. Важно е при кандидатстване за СМГ, особено за 4-класниците.
Има ли някой наблюдения дали на онлайн СМГ модулите резултатите са що годе реални или също са изкривени, да съпостави представянето на детето му присъствено отнесено после към онлайн рейтинга?

Вероятността родител да "помага" на детето си в тренировъчен изпит е доста по-малка, понеже целта е точно да се види къде се намира в класирнето и кои задачи го затрудняват.
Ако има помагачи, то те са единици, тъй като няма медали, а само едни точки.

# 367
  • София
Някой има ли представа кога излизат резултатите за ЧХ?

В ПЧМГ са изнесени вече.

# 368
  • София

В ПЧМГ са изнесени вече.
Може ли линк, моля?

# 369
Само че потвърждавайки или не точността на отговорите му, изкривявате крайния резултат, който би бил различен от така получения. Така имате шанс да се класирате по-напред и да лишите друго дете от неговия честно изкаран стимул под формата на медал. Самата Вие в прав текст си го бяхте казала - детето много искаше медал, защото още си чакаше предишния...

И какво от това след като явно има родители, които пишат, че детето е решило задачите за 10 минути или кавото там пишат?

# 370
  • София

В ПЧМГ са изнесени вече.
Може ли линк, моля?

На таблото във фоайето са изнесени.

# 371
bradata, не се хаби, няма смисъл. На човек, за когото е в реда на нещата, че и се хвали с измамата, няма какво да се обяснява.

# 372
Нито го смятам за измама, нито пък се хваля.

# 373
Абе тези, които пък го правят, без да се Фалят, да не са по-Убави 😃😀😄
Ние участвахме онлайн на ЧХ заради ситуацията, и хич не ме интересува колко медала ще има, искам да видя моето дете какво е направило и знам, че сме били честни и никой не му е помагал. Така че аз си знам, че нашият резултат ще е реален, а другите не мога да ги мисля, всеки си решава за себе си дали да лъже. Така само ощетява детето си.
И мен детето ме извика веднъж и то не да ме пита как се решава задачата, ами не можел да разбере условието, искаше да го прочета и да му обясня какво се иска. Казах му "не знам, не разбирам, сам трябва да се оправиш" и излязох от стаята.

# 374
Абе, те, че не са по-добре, не са, ама поне не се хвалят как са решили задачите на отрочето, че то горкото "много искало медал". И после да казват - Ааа, няма нищо, то това не е измама..............даже и не счита, че дава лош пример на детето.

Дискусията започна от там защо не желая моето дете да се явява онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт