Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 812
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Моят е трети клас и определено са го затруднили. Решавайки назад в годините, мисля, че всяка година се усложняват. Не е добре да се дават в началото на трети клас задачи за четвърти, пък дори и на състезание.
Не знам на кое точно състезание беше в първи клас имаше задача с т.нар. измислени действия - такива, които се учат на курсове в 3 клас.

# 556
  • София
Има напълно безумни задачи, за 4 клас например. Това за Слабашев 2019г със сигурност, понеже тези упражнявахме  преди състезанието. Grinning Кой ги измисля и за какво не разбирам? Например 6-ста задача от миналата година, тази със стотинките. Едва ли дете ще я реши самО, освен с налучкване. И да може да я реши му е нужно много време и куп неща за съобразяване и пак изисква доста време. Тази година не съм се хващала още да ги мисля и решавам аз задачите, които дъщеря ми не е успяла, но 1-2 задачи със сигурност ми се видяха пак толкова безумни. Confused

# 557
В страницата на Салабашев са написани авторите на задачите по класове. Обясняват се много неща....

# 558
В сайта на организаторите на ИС са качени отговори.

# 559
И на моят син - 4 клас, са му се видели по-лесни от миналата година. Важно е да седне и да си реши задачите сам, пък колкото-толкова.

# 560
А знаете, ли кога ще излязат резултатите от МТ Иван Салабашев и къде ще бъдат публикувани?

# 561
Здравейте! Има ли детенце в 4 клас, решавало 14 задача, да каже колко е получило за броя на орехите?

# 562
  • София
Здравейте! Има ли детенце в 4 клас, решавало 14 задача, да каже колко е получило за броя на орехите?
Абе и аз не се сетих, но щерката така тръгна- отзад напред. ..т.е.от 27 ореха, добавя 6 ореха(изядените) , резултата го смята като 3 части + 1 част за сестра му. Оттам общия брой пак + 6 ореха ( изядените).. Резултата вече му е 2/3 , добавя третинката на брат му т..е 1/3 = 25 + 25 + 25 = 75 ореха. Тази бързо я реши детето. И ми я обясни. Grinning
Аз докато схвана откъде да почна..... Confused

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 16:02 от Cabo San Lucas 40

# 563
Здравейте и честит празник на всички именници! Някой попаднал ли е на информация ще се провежда ли КМС на 13.12?

Някой беше споделил във фейсбук, че се отлага за след Нова година. Официално съобщение не съм видяла.

Благодаря

# 564
Ако детето ви се е явявало миналата година на тренировъчен тест към СМГ, бихте ли споделили повече информация - какви са задачите, на каква платформа се решава, как биват изпращани задачите, т.е. дали се цъква на линк, на мейл ли се пращат....самата организация онлайн как се случва? Предварително благодаря!

# 565
  • София
Ако детето ви се е явявало миналата година на тренировъчен тест към СМГ, бихте ли споделили повече информация - какви са задачите, на каква платформа се решава, как биват изпращани задачите, т.е. дали се цъква на линк, на мейл ли се пращат....самата организация онлайн как се случва? Предварително благодаря!
И аз се чудех за същото. Ето отговора, който получих от СМГ учители:
На имейл си ще получите информация за достъп до системата, в деня преди теста.

# 566
  • София
Миналата година тренировъчният тест на СМГ беше разделен на 2 части, така че максимално да прилича на присъствения. Първата част е тест, форма, която директно се попълва на компютъра. И тя се предава в рамките на предвиденото време. След като се предаде се изчаква да се отключи втората част. В нея са задачите с подробно описване. Те се описват от детето на лист с черна химикалка. Снимат се и се прикачват, след което се изпращат. Инструкциите, които изпращат са хубави и подробни. След като излязат резултатите, изпращаха и обратна връзка за задачите с подробно разписване.

# 567
Благодаря за отговора. Сега тестът ще е само на първи модул, т.е. без задачи за разписване.  На каква платформа се решава и как се влиза, т.е. нали не зависва?

# 568
  • София
Гугъл формс ползват, като на другите онлайн състезания. Досега никога не сме имали проблем. Евентуално ако прекъсне Интернета, миналата година препоръчваха да се записват отговорите на лист, за да може бързо да се попълнят, но ни се е налагало.  Дават линк и от там вече всичко  е ясно. Инструкциите са подробни, предния ден бяха пратили и пробен линк.

# 569
Благодаря,  дано няма проблем.  Добър начин е за сравняване на часовника.

Общи условия

Активация на акаунт