Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 799
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Лошото е, че има деца, които са положили много усилия да се подготвят и като видят колко много имат максимален брой се демотивират и губят самочувстие и си мислят, че са се провалили. Така стана и с моето дете (2 клас). Не смятам повече да я записвам на онлайн състезание, ще чакаме присъствено. Тогава ще стане ясно кой колко знае.

# 586
Лошото е, че от МОН обмислят онлайн матури и състезания, което въобще няма да е честно при кандидатстване.

# 587
Пълна пародия ще е.

# 588
  • София
Щерката я няма в резултатите от  Салабашев Grinning
Питах по имейл. Получих почти автоматичен отговор:
"Няма ви изобщо, не сте си подали резултата"
Което е безумна глупост. Нали съм до детето , точно за това, да натисна бутона за финализиране навреме Grinning
Все след 20 години работа в АйТи мога да натисна един бутон и да видя , че имам финализиране на он лайн изпит Grinning
Кофти организация, с кофти финал. Явно системата им се е сринала накрая от толкова заявки ... или подобно нещо, ама няма никой да каже... Само не знам какво да кажа на детето, другото не ме вълнува толкоз Confused

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 10:20 от Cabo San Lucas 40

# 589
Кажи на детето, че резултатът му е чудесен и се е справило добре. Важното е да е доволно от себе си. Какво значение има другото.....?

Наистина е неприятно да не знаеш къде точно се намира детето ти като резултат, най-малкото за да е ясно какво да се наблегне при решаване.

ПС: Затова  не харесвам онлайн състезанията. Първо, помощниците влияят много, второ, не е ясно дали всичко е ок със системите. Да не говорим, че се проверява почти моментално от компютър, а Салабашев публикуваха резултати почти след 20 дни, което е безумно дълъг срок при онлайн проверка....

# 590
Лошото е, че от МОН обмислят онлайн матури и състезания, което въобще няма да е честно при кандидатстване.

Могат да обмислят колкото си искат, но такава патардия ще се вдигне, че изобщо няма да стане тая работа.
Особено за състезанията - въобще не е нужно. Още от лятото ходим по състезания с маски. Децата влизат, решават и излизат. Нямат нито близък, нито продължителен контакт с други деца от стаята. В един супермаркет да влезеш, рискът някой да те обдиша или наплюе, е многократно по-висок. Да не говорим, че децата бяха по цял ден без маски на училище в продължение на 2 месеца и това не беше проблем. Сега изведнъж състезанията (включително и тези за прием) им станаха проблем...

# 591
  • На морето!
И аз след МБГ не съм записала детето на нито едно онлайн състезание. Пълна пародия са.
Май само матурите в 10ти и 4ти клас обмислят да са онлайн, не всички изпити.

# 592
Май само матурите в 10ти и 4ти клас обмислят да са онлайн, не всички изпити.

Е, то достатъчно.....

# 593

Могат да обмислят колкото си искат, но такава патардия ще се вдигне, че изобщо няма да стане тая работа.
Особено за състезанията - въобще не е нужно. Още от лятото ходим по състезания с маски. Децата влизат, решават и излизат. Нямат нито близък, нито продължителен контакт с други деца от стаята. В един супермаркет да влезеш, рискът някой да те обдиша или наплюе, е многократно по-висок. Да не говорим, че децата бяха по цял ден без маски на училище в продължение на 2 месеца и това не беше проблем. Сега изведнъж състезанията (включително и тези за прием) им станаха проблем...
Съгласна съм, хипермаркетите са доста по-рискови от състезания, при които организацията е през чин и с маски.

# 594
Здравейте! Чета последните постове и реших да се включа. Детето ми е 4 клас. На училище ходи с маска и стои през всичките часове с нея.
На една контролна по математика обаче получи доста ниска оценка. Беше притеснен, готов да се разплаче. Аз поговорих с него и той каза: “ мамо, когато контролните са в края на деня, много ми се спи, не мога да мисля и се чудя- какво ми става”. Става това, че не им достига кислород до мозъка. Не е проблем само дали ще се заразят за два часа на състезание, а дали ще могат да мислят ефективно.
За състезанията онлайн: детето ми също участва- на Салабашев и СМГ. Направи ми впечатление, че за задача имат по около 7 мин: да прочете задачата, да помисли и реши. Кога според вас има време да търси помагала, формули...това ще го разсее? Колко от родителите могат да решават задачите на децата? При четвъртокласниците, ако толкова много могат родителите, защо нямат макс.точки много от децата?

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 16:23 от i_nenova

# 595
...Колко от родителите могат да решават задачите на децата? При четвъртокласниците, ако толкова много могат родителите, защо нямат макс.точки много от децата?

Колко деца кандидатстват в СМГ и другите мат. у-ща в София всяка година? Около 1000?
От тези 1000 деца с 2000 родителя, дали няма да се намерят стотина подсказвачи, които да пренаредят тотално картинката в своя полза и да изместят от списъка с приетите дори деца, които са сред топ 50 на набора?
Залогът при нормалните състезания и тези за кандидатстване просто е несравним.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 17:03 от Алисса

# 596
Не вярвам в това, което пишете. Стотина подсказвачи... моето дете ходи на курс от 2 клас към ПМГ, на който учат такива неща, че се съмнявам някой родител, освен ако не е математик, да може да се справи. А ако той може, значи и детето му може.
А как приемате тогава анонимното участие на деца в състезания и изпити?

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 17:15 от i_nenova

# 597
Направи ми впечатление, че за задача имат по около 7 мин: да прочете задачата, да помисли и реши. Кога според вас има време да търси помагала, формули...това ще го разсее? Колко от родителите могат да решават задачите на децата? При четвъртокласниците, ако толкова много могат родителите, защо нямат макс.точки много от децата?
Ако детето има 7 мин да прочете и реши задачата, то родителя разполага със същото време за решение и отговор. Мисля, че е несериозно класиране в математически гимназии на база онлайн състезания.

# 598
Не вярвам в това, което пишете. Стотина подсказвачи... моето дете ходи на курс от 2 клас към ПМГ, на който учат такива неща, че се съмнявам някой родител, освен ако не е математик, да може да се справи. А ако той може, значи и детето му може.
А как приемате тогава анонимното участие на деца в състезания и изпити?
Моето дете също е 4 клас. Не ходи на никакви курсове по математика, а вкъщи баща му го подготвя. На Салабашев го оставихме да решава сам, но спокойно межеше да му помогне. Сигурна съм, че има и други такива случаи.

# 599
i_nenova, не ми се вярва да не си наясно колко много амбициозни родители има. Особено на деца 1-4 клас.... Не само ще им решат задачите за изпита, ами и помагачи ще извикат.
Показателно е състезанието Черноризец Храбър и резултатите присъствено и онлайн.

Миналата година на едно от състезанията имаше дете "решило" 20 задачи за 10 минути, 2 клас. Невероятно е някак си....

Една потребителка в темата открито заявява, че е "помагала" на детето си за задачите, щото то "много искало медал" и после дори се речпи, че не било нищо лошо, даже напротив.... Тя ще се познае и ще се включи, убедена съм.

Общи условия

Активация на акаунт