СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 429
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Нашите деца ако го отнесат и догодина с ДО, вече ще е абсурдно Sad
Но ще го мисля нататък.

# 616
Обсъждано е на отрасловия съвет от 08. юни.
Подписан бе нов Колективен трудов договор в системата;
Представени бяха принципни проекти на изменения на Наредби в системата;
Проект за изменение на ЗПУО – с промени за:

въвеждане на задължително предучилищно образование за 4 годишните;
засилен контрол на Училищните настоятелства;
Прилагане на обучение в електронна среда при грипни епидемии;
Възможност за иновации в училищата с въвеждане на до 20% в учебните планове и дни за дистанционно обучение.

# 617
  • София
Обяснението на Вълчев за 20% дистанционно от интервюто в Дарик ми хареса повече. Според него така има възможност децата да започват училище по-късно, а последните часове да са онлайн.

# 618
Въобще не искам да го   " иновативното " им обучение да го мисля сега.
Вчера имаха тест по геаграфия. Не са зачетени свободните отговори, защото системата не ги е разчела като правилни , а учителката каза, че няма време на толкова деца да проверява свободните отговори...Разчитала на платформата.

# 619
Е как последните часове ще са онлайн за ученици,дето живеят на час и повече път...да си го обмислят още.

# 620
  • София
Бисе, и при нас така излизат тестовете по история - то реално всичко на всички е "грешно", защото е невъзможно да уцелиш цялото изречение. Но пък учителката си ги проверява после.
Иначе мисля, че в МОН официално се побъркаха на тема ДО. Тези дни нашата синеока любимка обясни, че са на една крачка от провеждане на матури онлайн...

# 621
  • у дома
Преди 5 години с големия бях така-чак при обявяване на резултатите, видях как се е справил.
И ние така преди 4 год-даже по бел ме изненада високия резултат предвид неходенето на уроци.
Дребен също е от тези,които не само отг не помнят,а и самите зад след изпит.

# 622
  • Sofia
и нашата девойка не помни, научи ме и мен да не питам...

чакам си резултати... свива се сърцето и така... въпрос на възпитание Sad

# 623
При нас вчера мина РС - нищо ново под слънцето, даже пропуснаха да споменат според мен някои важни неща. Директорката каза "както знаете вече, мерките остават и маските остават, но децата ще могат да ги свалят (като лигавник), не се притеснявайте". Казаха и за отделянето от свитъка, но препоръчаха да не се прави (нямам обяснение защо точно). По 9-10 деца щели да бъдат в стая, всяко с надписан чин къде да стои. Изпратиха им и график по класове и по номера, кой ще влиза през главния вход, кой през двора...Последните 10 дни не ги товарят с домашни, проекти, контролни, наблягат на БЕЛ и МАТ предимно и оформянето на оценките ще се случва от 18-ти до 25-ти.

Ще я закарам, училището е на две пресечки от офиса, а като приключи ще дойде при мен и ще отидем да обядваме някъде и да обсъдим какво е станало. Няма да помни какво е отбелязала със сигурност, но има навика да пререшава тестовете и така се подсеща. Най вероятно като излезне ключа с резултатите ще пререши и този ПИ, за да се ориентира какво е наравила.

Днес и утре последно е школата по БЕЛ, математика последен урок в понеделник, събота и неделя каза, че иска да почива(без тестове, без уроци, без преговори) като си препрочита само произведенията. Не остана, не се е напрегнала още, учудващо уверена е в знанията и способностите си.. дано този дух се запази и на 15-ти и 17-ти и не се спече тогава.

Все още не е активна платформата прием.мон за нашите входящи номера и пароли Angry Иска ми се да се логна поне веднъж, да знам , че няма някоя грешка в буква/цифра някъде... Нямат ли някакъв краен срок от областните РИО-та да го направят??

# 624
  • София
... Не са зачетени свободните отговори, защото системата не ги е разчела като правилни , а учителката каза, че няма време на толкова деца да проверява свободните отговори...Разчитала на платформата.

Тази учителка трябва да бъде докладвана на директор и по-нагоре, ако се наложи. Ако е искала да разчита на системата, трябвало е да направи тест САМО с избираеми отговори. Знам, че не ни е до това сега, но това е просто груба злоупотреба със силната й позиция спрямо децата.

# 625
Въобще не искам да го   " иновативното " им обучение да го мисля сега.
Вчера имаха тест по геаграфия. Не са зачетени свободните отговори, защото системата не ги е разчела като правилни , а учителката каза, че няма време на толкова деца да проверява свободните отговори...Разчитала на платформата.

Биси, това прилича на тест в Школо. Преди време бях пуснала тук подобно за един наш тест по БЕЛ. Синът писа на госпожата и тя си прегледа всеки отговор на децата, като им зачете верните. Просто се обадете. Ако децата не чуе вашият учител, то се надявам на вас, родителите, да обърне внимание. При нас не бе нужно дори родители да се обаждат. Жената знаеше от предишни пъти, че особено при зададени свободни отговори няма как системата да проверява и си проверяваше тя лично всички такива. Тези по БЕЛ, например, съвсем не могат да се проверят електронно пък. То тестовите затворени могат да се объркат, какво остава за свободните. Пишете й родителите на вашата учителка.
...
За моя син идеалното училище е просто това, дето почва от 10.00 часа. Нищо друго не му пречи.Smile Всичко е готов да направи, всеки ден по всичко домашни да напише, само да не става в 7.00 часа.

# 626
И ние сърбаме същата попара, нали с Бисето сме от едната страна на лъжицата Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
То да беше един въпрос с отворен отговор, ОК, но не е.
И да не беше изходно ниво, за което е подчертала, че е за оформяне.
Ще й се обадя днес. Оценката по география не ми е важна по никакъв начин. Но това е недопустимо, дразнещо и да не изброявам...
Кучка Sunglasses

# 627
Предвид масовото доучване на частни уроци, намаляването на престоя в училище не е лоша идея.
По единия предмет моят син се подготвя изцяло и само на частните уроци... За три учебни часа седмично  ЧУ научи много повече отколкото на 6те в училище.

А аз с географиците съм отказала да се занимавам, не мога да ги разбера. А от моите учители по Г имам прекрасни спомени.

# 628
Нашите винаги имат тестове и със свободни отговори, но последните се проверяват ръчно от учител и точките се коригират. Така е при всички преподаватели.
Аз имам въпрос относно отделянето на черновата. Сега, доколкото разбрах, всичко е стиковано в един комплект - идентификационна бланка, указания, изпитни материали, лист/листове за отговори, белова и чернова. Само черновата ли имат право да отделят от целия този куп хартии? По принцип винаги съм си мислила, че отбелязваш и драцаш по изпитния тест и след това от него прехвърляш върху бланката за отговори. Обаче, ако той не се отделя, пак си става прелистване. Или трябва, решавайки, да си пишеш отговорите на черновата, за да ги прехвърлиш по-лесно, но пък става двойна работа.

# 629
Откъм образование съм категорична, че Ния научи в пъти повече с ДО, отколкото с присъствено обучение. Но това не си е работа. Цял ден пред компютър, без живи контакти, без въздух, без движение.

Общи условия

Активация на акаунт