СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 425
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
ston,  тестът и условията на задачите не са в този свитък, те са т.нар изпитен комплект

maria77, aко направят един ден на ДО, смятам че ще променят разпределението и ще са дни за самостоятелна работа по проекти..,Аз адмирирам намаляването на престоя в училище,

# 631
И за мен не си в работа от гледна точка на стоенето пред компютър, липсата на живо общуване и малкото време на открито. Физическото и психическото здраве на децата не може да бъде за сметка на образованието. Или пък просто ги подготвяме за самотен живот при бъдещи пандемии. Ужасно смотана година
И при малкото ми дете се получаваха такива несъответствия в тестовете, но учителката ги проверяваше.

# 632
  • софия
Директорът знаеше за отделянето на черновите и дори обясни на децата да отделят. Пликовете, както предполагах, са нововъведение против преписване, нямат общо с ковид.
Какво преписват? Не спирам да се изумявам.
Мария, всичко, което си споделяла като организация при вас звучи много хубаво. Защо във всички училища с претенции не е така? (вашето не е с претенции де, другите)
Ще посъветвам моята още като има дадат комплектите внимателно да отдели черновата. Дано догодина просто ги дават отделени. При положение, че е по-удобно да не са заедно и може да се отделят, първоначалното телбоДиране е напълно излишно.
Йонова на последния урок им беше разказвала за Яворов. За всеки писател разказва по интересен начин биографията. Моята, силно впечатлена, започна да чете книгата на М. Кремен. Снощи, докато гледахме Дело 205/1913, заспа към 19.30 и сутринта се събуди към 8.30. Насъбрала се е умора, но започна да преговаря по БЕЛ.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 10:00 от zvаnchе

# 633
Не искам да излезе, че идеализирам смг. Има си трески, което е нормално. Но на бялото не мога да кажа черно. Вчера беше перфектната ученическо-родителска среща, както моята глава си я представя. В тази връзка съм спокойна и за организацията на нво в смг, както бях спокойна и за организацията в ак. Остава само да мине.

Ния вчера е имала и самостоятелен час с учителката от школата по химия. Беше възхитена, пак. Ще е трудна раздялата, но това е положението.

# 634
  • София
Мария, много внимателно трябва да изберете следващото училище.
Според мене просто не съществува ДУ, което би издържало сравнение със СМГ...

# 635
  • София
Абе аз продължавам да мисля, че ще размислите в последния момент Hug .
Иначе на мен идеята за един ден седмично дистанционно не ми се струва толкова лоша, стига да редуват дните и да не е само по едни и същи предмети. Има си предимства ДО, но моето дете е социално и си се чувства добре в училище. А и това постоянно висене пред компютрите няма нужда да се случва от сега още. Но един ден на седем е добре. Ще си спестяват времето за път. Ще прекарват повече време в семейна среда.

# 636
И ние сърбаме същата попара, нали с Бисето сме от едната страна на лъжицата Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
То да беше един въпрос с отворен отговор, ОК, но не е.
И да не беше изходно ниво, за което е подчертала, че е за оформяне.
Ще й се обадя днес. Оценката по география не ми е важна по никакъв начин. Но това е недопустимо, дразнещо и да не изброявам...
Кучка Sunglasses

Просто в Школо се отчитат като верни само отговори, които изцяло съответстват на зададения модел, вкл. отстояниямежду думите и препинателни знаци. Тук разликата е в поставените точка и запетая при изброяването на трите отговора.
Пишете на учителката. Не вярвам да не обърне внимание. При нас до сега винаги са обръщали, ако детето си напише изрично номерата на въпросите и в какво се състои разминаването. Зачитат ги заверни, ако наистина са такива, нищо, че в Школо не се отчитат като такива.

...

Ние не искаме "един ден седмично" неприсъствен, а всеки ден - двата първи часа. Laughing

# 637
Джуди, така е, да, знам. Проблемът тук е, че тя казва, че няма време да проверява на всички свободните отговори и ще вземе под внимание само останалите.

Аз и за себе си искам четиридневна работна седмица Sunglasses

# 638
Мама TAZ, благодаря. В инструктажа сякаш все за един свитък се говореше и вече се обърках кое какво е.
Не искам ДО. Най-големият недостатък при нас беше, че часовете бяха само по 30 минути. Ами не стига това време за нищо. Като се прибавят и техническите проблеми, които понякога възникваха с ВКС, още повече намалява реалното време за работа. Моят син се отпусна и постепенно изключи от режим "учене". Става, закусва, после пак се мушва в леглото и дреме до 8:25. В 8:30 му започват часовете и той се настанява пред лаптопа, прозявайки се. Изкушава се да гледа и прави други неща докато тече часа, ако в момента не му е интересно. Това в училище няма как да се случи. Той обича учител да му разказва и обяснява новия урок, да пита, а сега времето не стига с тези 30 минути. Хич не обича да чете задълбочено учебници. За последното не го коря, от неговите специално и аз бих учила с нежелание.
Дано догодина да си ходи нормално на училище.

# 639
  • София
Категорично подкрепям Стон.
Мисля, че са единици децата, които запазват интереса си при такава форма на обучение.
Нищо не може да замени живия контакт.
Хората са социални по своята природа, много погрешно е това залитане по новите технологии точно в част обучение от разстояние.

# 640
  • София
Четох за някакво изследване, проведено в Нидерландия, относно така прехваления хоум офис. Първите 6 месеца всичко е "цветя и рози ", всичко върви нагоре. И после следва рязък спад. Хората силно се демотивират и им липсват социалните контакти. Пък и като няма качествен контрол, бързо почват да скатават. Какво остава за децата. 1 ден ДО става, но повече не си представям да проработи.

# 641
  • София

Все още не е активна платформата прием.мон за нашите входящи номера и пароли Angry Иска ми се да се логна поне веднъж, да знам , че няма някоя грешка в буква/цифра някъде... Нямат ли някакъв краен срок от областните РИО-та да го направят??

И при нас е така. Все още не е активно.
Днес в 5 час ще имат инструктаж за НВО.
Вчера следобед учителката по БЕЛ им изпрати разказ да се упражняват за втория модул. Голяма паника настана, че няма да й стигне времето да го преразкаже. Приключи 48 секунди преди да й изтече времето.

# 642
  • sofia
Извън пораженията за здравето на подрастващите, когато ДО е около 7 часа дневно, не мога да отрека и някои ползи - информацията от урока може да се онагледява, без това да зависи от материалния  ресурс на училището, не се разсейват от странични шумни  дразнители, когато са заинтересовани , имат повече време, което спестяват от път, по-ясно се поставят домашните и заданията, защото е писмено , и като пример от родителската среща - можеш да събереш и 200 души на събитие, без да липсва въздух и всички да чуват и да виждат говорещия максимално добре. Но социалният контакт и строгият или възхитен  учителски поглед нищо не може да го замени!🤗

# 643
Аз съм учила по сходен начин преди ехе 30на години. Всеки четвъртък имахме часове САМО по физическо, трудово и рисуване в съответните места извън класната стая. Физическото беше на модули- един месец плуване, един лека атлетика на стадион и т.н. Трудовото в специален кабинет с машини и т.н., така беше и рисуването. Като понякога можеше да имаме само едно от нещата, друг път и трите, не си спомням. Предимството е, че в този ден си мъкнеш само съответното облекло/материали, не търчиш от математика на волейбол и после химия и т.н. Беше много готино, като се замисля.

# 644
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не искам да има ДО извън някоя грипна или дървена ваканция. Представям си аз когато бях ученичка да трябва да стоя вкъщи месеци наред, без съученици и учители. Много "осакатени" деца ще има така. По същия начин ме плаши това, което говорят мои приятели, че много фирми ще преминат на хоум офис и няма да отварят офисите повече. Хубаво, когато си на 30+, вече имаш семейство, иди-дойди, ама за по-младите хора, тези, които са сингъли...какво ще се случи със социалния им живот, ще берем плодове след години от асоциални, самотни индивиди.

Общи условия

Активация на акаунт