СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • софия
Охх, не знам. Дори аз, която съм била по-небрежна ученичка, никога не съм имала двойка.
По принцип влизам в школо от дъжд на вятър, добре че сега го правя по-често, заради ЕйчБиО-то.

# 676
Ох, да се оплача и аз. Госпожата по Биология им е пуснала съобщение да си направят Годишен преговор на материала, тъй като другата седица ще имат изходно ниво. Е, толково ли не можа за по-следващата седмица до го остава, да са спокойни следващата?

Споко. Поне сте за другата седмица. Нашите през тази направиха няколко такива и утре предстои още едно. Оживяха. Минаха биология, химия, ТиП, ИТ, БЕЛ, в петък ще имат история. Laughing И домашните си вървят - английски, изобразително, мат. и т.н. - всичко както си е по програма.
Лично за мен - който учил - учил. Три-четири дни повече - няма да променят нещата.

За установени грешки просто си се свържете със съответните учители и обяснете, пуснете си, ако имате, доказателства за изпълнението и толкоз. Не се косете. Особено ако дадена оценка няма да ви окаже влияние на кандидатстването. Не си струва за такива неща човек да се притеснява, особено децата преди изпит.

# 677
  • софия
Знам, че е грешка, знам, че не трябва да се притеснявам, но не е приятно. Това е единствена оценка за втория срок. Още снощи я е нанесла, но кой да следи. Пфууу.
А и виждам мейла, който е изпратила. Домашното е изпратено.
При тази картинка сърцето ми спря.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 15:25 от zvаnchе

# 678
Напъвайте я да я оправи учителката. Пишете, молете. Друго не можете да направите. И ако е възможно - не го обсъждайте това вкъщи повече, поне до 17.06, че детето може да се притесни за едното нищо. А не си струва.
Че е неприятно - спор няма, но не го правете по-неприятно отколкото си е. Комуникирайте родител с учител директно. Не товарете децата сега точно.

Моят го бях инструктирала още в началото на ДО когато праща отговори на тестове и домашни, да ги праща както в платформата, така и на ел. поща на съответния учител /има ги в Школо/ - за да е сигурно, че са получени. До сега не сме имали пропуски. Като не го видят на едното място, ще го видят на другото.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 15:50 от Judy

# 679
  • Пловдив
Звънче, не получаваш ли мейл като нанесат оценката в Школо?

Моят още няма оценка по Химия...ни една.И не е само той в класа.

# 680
  • София
Скрит текст:
Ох, да се оплача и аз. Госпожата по Биология им е пуснала съобщение да си направят Годишен преговор на материала, тъй като другата седица ще имат изходно ниво. Е, толково ли не можа за по-следващата седмица до го остава, да са спокойни следващата?

Споко. Поне сте за другата седмица. Нашите през тази направиха няколко такива и утре предстои още едно. Оживяха. Минаха биология, химия, ТиП, ИТ, БЕЛ, в петък ще имат история. Laughing И домашните си вървят - английски, изобразително, мат. и т.н. - всичко както си е по програма.
Лично за мен - който учил - учил. Три-четири дни повече - няма да променят нещата.

За установени грешки просто си се свържете със съответните учители и обяснете, пуснете си, ако имате, доказателства за изпълнението и толкоз. Не се косете. Особено ако дадена оценка няма да ви окаже влияние на кандидатстването. Не си струва за такива неща човек да се притеснява, особено децата преди изпит.
Judy, нашите май минаха почти по всичко изходящите. Не би ме притеснило ако е тази седмица, но ми се струва, че такъв стрес в другата не е чак толкова необходим. Да го беше изтеглила или отложила. Ама пък, каквото, такова. Колкото изкара, това ще е.

# 681
  • софия
Звънче, не получаваш ли мейл като нанесат оценката в Школо?

Моят още няма оценка по Химия...ни една.И не е само той в класа.
Не, дали ще проверявам мейл или профила, горе-долу е все едно. Не стоя постоянно в нет-а.
Имам доверие на детето, дори обсъждахме домашното. Имаше въпроси по него.
Скрит текст:
Трудността му е много над това, което са постигнали в училище и ако не си учил извън, няма начин да го направиш.
Извиних се, ако е било изпратено на неочаквано място. Сега ще рефрешвам до откат.

# 682
Скрит текст:

Judy, нашите май минаха почти по всичко изходящите. Не би ме притеснило ако е тази седмица, но ми се струва, че такъв стрес в другата не е чак толкова необходим. Да го беше изтеглила или отложила. Ама пък, каквото, такова. Колкото изкара, това ще е.
Точно.
Поначало стресът преди изпит не само, че не е нужен, ами е противопоказен, но така или иначе учителите по другите предмети си карат по програма същите и не са в нарушение, та ние прилагаме стратегията - имат право - дават - правим. Не се навиваме, не го обсъждаме, не мърморя лично аз и така детето го намира за нещо нормално. Ако има трудности - обажда се и ме пита, мислим обсъждаме, той си прави и пуска, каквото е подготвил.
Целта ми е човекът да е спокоен колкото може повече, да не остава с впечатление, че се случва нещо кой знае какво.

Колкото изкарат, разбира се. Не е дошъл краят на света.

Аз и след изпити никога не проверявам ни отговори, ни обсъждам. Е, ако ме пита по някой въпрос като как я мисля - ще кажа, но не съм инициатор изобщо. Чакам си датата за резултати и това е. След това мога да обсъждам, но до тогава ми идва не само излишно, а и  направо вредно.
Споделих, че след изпитите отпушваме за Камчия, че ни се събра на всички работа с камари и всички имаме нужда от въздух и да се наспим. Моят има по много оценки по всичко, но ще си носи лаптопа, че не се знае - знае ли се. Може да им дадат още нещо да правят след 17-ти, два дни имат още до края на оформянето.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 15:51 от Judy

# 683
                 Направо завиждам ...за биологията...на нашата госпожица и искат проект по трудово обучение до сряда следващата седмица! Нали се сещате ,че дъщерята и написа на ЛС,че такъв проект ще бъде представен след изпитите .По математика класното беше по материал от ДО,който не влиза  в изпитите.Май полудяха тези учители и се чудят как да натегнат и без това притеснените деца.Аз с неимоверно усилие очаквам да приключат и с удоволствие ще отида да си поговоря с някои от учителите.

# 684
  • у дома...
На консултациите по математика днес, учителя им е казал, че до 25.06. ще ги оформят.

# 685
Нашите също си имаха редовните задачи по почти всичко. Единствено госпожата по география се сети и даде срок до 24.06 за заданието, за което ми направи чудесно впечатление. Може задачите да са като за две седмици, но самият факт да не бързат мисля, че има значение. Изобщо не смятам, че точно тази седмица, ако не е учил, ще научи нещо, просто мисля, че е добре да ги оставят да си проветрят мозъците и да съберат сили за изпита.
 По повод на ниски незаслужени оценки или забележки за неполучени домашни. Не бих оставила никога така нещата, независимо трябва ли му оценката или не. Дори ме е яд, че моите момчета не си търсят правата до последно, Примиряват се с "Щом учителя казва..." А аз съм супер срамежлива, неудобно ми е дори да говоря по телефона с непознати, но такива несправедливости ме изкарват извън нерви (Особено когато се отнася за децата:))

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 16:00 от MollyBy

# 686
Аз предпочитам писмено да се обърна към учителя при такова недоразумение. Писмено нещата се обясняват по-добре и в пълнота. А и остават "черно на бяло".
Случвало ми се е тази година два пъти /преди ДО/ и двата пъти те ме потърсиха по телефон и уредихме безпроблемно нещата. Детето не съм го занимавала.

Нашето класно по математика също е било върху неравенства и не помня дали нямаше и успоредник. Може да е имало и триъгълници, че са учени този срок, но аз не съм сигурна, не помня. Показа ми 2 задачи вечерта, в които не бил сигурен от неравенства. Честно казано, не съм против - в крайна сметка този материал трябва да се знае, като основен и това, че е учен на ДО не е оправдание да се пропусне. Никой няма нагоре по класовете да се вълнува, че нещо ни се е опрял, заради ДО-то. Затова на моя си му обяснявах, давах задачи и от него от сборника. Не мисля, че нещо сме се минали. За последния дял нямам сили, обаче. Ако не го вземат в училище, ще го видим на лято, като си починем.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 16:43 от Judy

# 687
  • софия
Писах смс, но за всеки случай ще взема да драсна и едно съобщение през школо.

# 688
Момичета, относно прозрачния плик, ако има надпис дали ще е проблем? Например от тези на SLS....и нещо извън темата - има добри намаления в Росиньол Simple Smile

# 689
Писах смс, но за всеки случай ще взема да драсна и едно съобщение през школо.

Аз точно през Школо комуникирам. И явно от там учителите ми вземат телефона и ми се обаждат. Доволна съм. Има комуникация. Въобще откакто я направиха тази платформа доста рахатясах.

Общи условия

Активация на акаунт