Градинарство - моето хоби 25

• 32 567
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • густо майна Филибето
Валетка, и аз го гледах вчера това дворче, много е хубаво! Там са осма зона, с мека зима, и ако е такова закътано, още по-добре.

# 151
Anyyyone, твоята палма на  каква възраст е? Хубава е.

Преди малко си поръчах една 80 см. Ще видя какво ще пристигне.

Любознателна, ще се експериментира ))).

# 152
Моята я садих по това време миналата година. На есен я изрязах до долу,както ми каза жената,която ми я даде. На пролет даже не вярвах,че ще тръгне. Нейната беше много голяма и хубава. Пускали много издънки,ако е така ще раздавам и аз. 😃🤗

# 153
  • Norge
Валетке, Хриси, Любознателна, благодаря ви, момичета! Kiss Вярно, Норвегия е надарена с природа.
Между мен и боровете има река Blush. За жалост, като се раззеленят дървета и храсти, почти не се вижда водичка.

Хриси, показвай ни още от красивите ти снимки, да радваш с тях темата! Sparkling Heart

Ени, бананът е едно на ръка, но това под него!!! Cupid Не мога да преценя дали е черешка или вишнап, но каквото и да е, черна завист ме яде, да знаеш! Imp Имаме си само няколко плодчета в двора и всеки ден ходим да броим някой да не ни ги е откраднал. Laughing

Лили, мисля, че не е единствено заради неподдържания двор това, че имаш проблем с люляците. При мен и те са в някой от списъците с нежелани растения, тъкмо защото са много инвазивни.
Но ах, как обичам аромата им! Когато нацъфтят, все си намирам работа недалеч от тях и дишам, дишам... Simple Smile
Издънки - колкото искаш, но при мен мястото, на което растат, е отделно от другите неща и не пречат. Засега.

Любознателна, невероятна си във всичко по цветята! Flowers Hibiscus И пак показваш едни неща, които са из прословутите ни списъци. И които, аз, естествено, имам. Simple Smile
За бергенията бях срещала нейде при рускините, че от нея може да се прави чай. Не съм опитвала.
А наистина ли няма в България кана? Преди ги ползваха толкова често и много за декорации из града, вкл. в разделителната леха между платната на пътя. Възприемах я като най-естественото нещо на света...

# 154
От дъжд ми писна. Но имах 30 мин днес на двора без дъжд 😂 та снимах. Страх ме е каква вълна от въшки, акари, гъбични заболявания ще плъзне след тая влага. Но това е положението.
😕
И аз така си мечтая за вила нейде по морето или многа на юг, за да гледам растения, които тук е невъзможно. Имам си цяла папка в пинтерест за идеи😁 но палмите не са ми интересни, аз искам нарове, киви, смокини, бадеми, пасифлори и зокуми, далии, храст розмарин 😂 ей такива ги мечтая
Скрит текст:
Алиум някакъв вид

Карамфилче

Първа от розите. Флорибунда някакъв вид беше.

Мини карамфилче

Фацелия под лешника

Седуми разни разнообразни

Кой ще го познае? Напъпилото растение между седума и лавандулата?

Джунгла😂 търсен е ефектът.

Последният цъфтящ

Дворните саксии със сукуленти

И още една на лилавата лупина, страшноо е красива,влюбена съм 😁

И за край бебе кактус от балконЯ

# 155
  • Варна
Нелка, все още по бул.Владислав (бившият Карл Маркс) слагат кана. А в Аксаково я гледат в градинките отстрани на пътя. Та има я, но може би не навсякъде.

# 156
  • Norge
Вещичке, точно на същия булевард живеех, срещу пощата. С много кани по булеварда. Blush
Карл Маркс. Misc Ghost
Макар да няма нищо общо с градинарството, да покажа нещо, свързано с това известно име.
Някакъв арабин прави, та прави снимки на една сватба и взе адреси, за да ги изпрати после (снимките).
И ето как ме е кръстил: Г-ца Карл Маркс. Joy

Снимките обаче дойдоха, все още ги имам Simple Smile

# 157
Имаме си само няколко плодчета в двора и всеки ден ходим да броим някой да не ни ги е откраднал.
Нелка, и аз така броя всяка сутрин...една малинка, две ягодки, пет плодчета ирга..и до вечерта някой крадлив кос е минал през иргата Grinning
А нещо тежко и нахално е прегазило най-голямата лупина!

Кактус, ако ти се занимава, пасифлората може да се гледа на принципа на едногодишните, всяка есен си вкореняваш клончета, и напролет садиш в градината. Тя расте бързо и цъфти още първата година.  А джунглата ти много ми харесва, и моите цветя ги садя така нагъсто, не са се оплакали засега Grinning

Показвам една дойция, оказа се магнит за земните пчели. Събират се десетки, не знаех, че има толкова много...

# 158
  • Norge
Леле, че ти е красиво, Флоксче!!!! Cupid Очите ми останаха!

Земните пчели и тук са на голяма почит. Онзи ден гледах как едва ли не на всяко цъфнало топче тревен лук, беше кацнало по едно такова Simple Smile

При мен дроздовете са отровата на всичко, което става за ядене. Не знам колко квадрата мрежи имаме - за покриване срещу безподобния им глад, но тази година смятам да им оставя великодушно и иргата, и всичките аронии.

Лупините тази година не ми даде сърце да ги покажа Stuck Out Tongue

# 159
  • Варна
Нелка, забележителното е, че пощаджиите са доставили писмото на правилния човек Grinning
Hug Надявам се когато имаш възможност да се прибереш , д@ бъде по времето, когато цъфтят “пламъците “ по булеварда.... така ги знам аз тези красоти...

# 160
Нелка,от миналата година ни е вишничката. Онзи ден откъснахме първата,но са доооста кисели и няма и да ги ям. 😃 Аз само на сладко ги хапвам. 🤗
Кактусче,голяма красота и при теб! 😍 Джунгла,но аз така обичам,не да са подредени като аптекарски шишета. 😃 А за смокинята можеш да пробваш,при нас е добре,става огромна. Нашата е като храст,не е дърво. Някой я е давал на ММ и всяка година става все по-голяма,а я режем доста. Утре ще я снимам. А колко плодове имаше миналата година.. Правих сладко 5 пъти,накрая почнах да раздавам. 😃

Скрит текст:
На мен киви ми е мерак,но нямам условия за сега. Нар не искам,но бадемии.. 😃

# 161
Олеее 🤤 потекоха ми лигите, каква реколта🤩

Страшно обичам смокини. Но при мен на 1300 н.в. с огромни амплитуди в градусите през деня и нощта,късни слани и зимни температури  - 25 градуса, абсурд. Рила не прощава😬 но накъде около границата с гръцко или из селата Черноморски, някой ден, ще имам смокиня и ще й вися по клоните като маймуна 😂 ако детето не ме изпревари.
Можеш  да си изсушиш смокини. Аз и сушени обичам. А това сладко,оле малееее, само за палачинки!

Нелка, покажи ги лупините де, такава красота като при теб, трябва да се споделя  да радва 😊

# 162
Това сладко от смокини и мен ме върна в спомените тази сутрин. Смокинята ми мирише на лято и на море Heart И при мен няма шанс да расте смокиня, но си мечтая...

Нелка, тук научавам най-неочаквани неща. Сега четох за дроздовете, те са толкова различни видове, косът също бил вид дрозд.

# 163
  • Варна
Ени, от вишната какъв ликьор става... мммммм - чуден. Ако имате достатъчно вишни, не се колебай да опиташ. Рецептата не е сложна, а резултатът си заслужава определено.

Момичета, калифорнийският мак започна да преминава. Ако някоя иска семена, да ми пише да пратя.

# 164
Вещичке,много са ми малко-десетина плодчета. Иначе бих си направила,ако намеря вишни. 😃🤗
Кактусче,тази година не знам дали ще се задържи изобщо някакъв плод от смокинята,че от дъжда пожълтяват и падат. Ако искаш ще видим за някоя издънка и пробвай,не пречи. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт