Градинарство - моето хоби 25

• 32 635
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Много е красива! Сади я,пък ще си покаже за водата. 😃🤗
За другата година и аз съм набелязала. Сега имам разсад за пампаска трева,но Любознателна ме наплаши,че реже и се чудя дали изобщо да я садя. Не ме притеснява размера,че ще стане 2 метра,но за рязането... 😣 А иначе така ми харесва. 😃

# 316
Аз тази пролет насадих две пампаски треви, не бяха предвидени за мен, но заради короната останаха вкъщи и реших да ги спася в двора преди да изсъхнат. И мен ме наплаши Любознателна, наистина много режат още от сега, не знам какво ще правя с тях Flushed. Те пък се прихванаха и двете, така хубаво си растат...

Чудя се, ако ги преместя в много големи кашпи, дали няма да ми е по- лесна поддръжката, и тъкмо няма да стават огромни.

Съседката има от години, но май при засаждането са я ограничили  в корените с фолио, защото не става много широка. Напролет врабчетата скубят останалите пухчета за да си правят гнезда, много са симпатични.

# 317
Anyyyone, делфиниум, невен, гайлардия, аквилегия, доста още можеш да набележиш. Simple Smile

# 318
То няма място,Диорелка. 🤣 Тук там ще бодна за цвят,но няма къде да прекалявам. Освен акооо... не си облагородя и нататък,дето е трева и градина. 😃 Ще го мисля. Невен имам,не го харесвам много. А и е напаст. Сега само никнат саморасляци и скубя.
Клематис ми се ще,но не знам на пълно слънце дали ще оцелее.
Флокс,нямам представа,но мисля,че няма да им добре в саксии. Може да пробваш с едното,пък другото в градината. Мен ме притеснява детето да не пострада,не друго.

# 319
Момичета, имам въпрос. Какво, според вас, перфорира листата на канна и клематис? На решето са.

# 320
Скакалци?
При мен маргаритките са по този начин всичките,както и доста други растения. Голяма напаст са.

# 321
При мен в момента вършее тази гад https://de.m.wikipedia.org/wiki/Dickmaulrüssler
Листата на ружите са надупчени като дантела. Много е дребен и е почти неизтребим. Има и едни малки гъсенички, те също дупчат.

Аз опитах да отглеждам клематис на пълно слънце, от два броя единият вече е напълно хербаризиран, вторият едва крета.

Дайте идея за нещо увивно, което да понася целодневно слънце. Целта е, то да пази сянка на другите цветя зад него. Лехата е тясна, не мога да засадя нещо храстовидно, защото те се разперват и няма да остане място за другите цветя. Трябва да се катери по оградата, или да е много тъничко, стройно и високо растение. Лонисера имах там преди клематиса, и тя не успя да оцелее. Има ли някакъв вариант изобщо?

# 322
Phloxx, дива червена лоза.
https://dvorche.com/divata-loza/#gallery-2

Ние имаме по единият край. Много я харесвам. Цял ден е на слънце,а наесен като се обагри, е много красива. Не знам обаче доколко сянка ще пази. Нашата е рехава все още.
Ето я

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 15:05 от Анонимен

# 323
От два клематиса един упорито завива надолу. И бамбукова пръчка си има, и колона, и тел съм вързала. Много смотан ))).
Скакалци не съм видяла, изобщо нищо не виждам по тях, даже мравки.
Получих този препарат, ще напръскам профилактично с него
https://www.mmtrbg.com/bio-ekstrakt-ot-kopriva-za-borba-s-listni … stratto-di-ortica

Препарат за оцветяване на хортензии също очаквам. Това е одната от кандидатки за връщане към синьо

Засадих аралия, надявам се повече с нищо да не се съблазнявам тази година

# 324
Хрис, благодаря. Сещам се че съм ги виждала, много красив червен цвят! Пуска ли издънки? Оградата е между нас и съседа, няма да е добре да му напълня двора с инвазивно растение.

# 325
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Хрис, благодаря. Сещам се че съм ги виждала, много красив червен цвят! Пуска ли издънки? Оградата е между нас и съседа, няма да е добре да му напълня двора с инвазивно растение.

пуска издънки.
където полегне ластарче се вкоренява и тръгва и от там.
а е червена само есента при първите застудявания. през пролетта и лятото е зелена.
такъв е и орловия нокът, ако ти дойде идея и за него.

някой питаше за нещо, с което да отдели пътечката и розите.
в старото дворче имахме такава туя.
показвам картинката и не пиша името, защото ни го продадоха за туя, а сега навсякъде виждам, че туите са с други клончета.

с минимална поддръжка (махах само изсъхналото) се оформи като полусфера с диаметър около 80 см и височина не по-голяма от 50см.
растеше много бавно, което идеално ме устройваше. Simple Smile

описанието на Thuja occidentalis ‘Elwangeriana Rheingold’ тук е точно за нашето 'топче", но клончетата на нашето бяха като на горната снимка, не такива

# 326
Има май и шоколадова лоза. Гледала съм снимки някъде,но сега не откривам.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 16:00 от Anyyyone

# 327
Phloxx, да, пуска издънки. ММ искаше да я махаме дори. Иначе на пролет е зелена и после се обагря в топли цветове. Имам някъде и през пролетта снимки,ако ги намеря, ще ти я пусна.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 19:06 от Анонимен

# 328
Благодаря момичета. Явно няма да са тези лози. Засях ипомеа до клематисите, тя засега се държи, но не ми е идеално решение, защото пуска семена. Повечето цветове и съответно семена ще са в съседния двор Confused

# 329
  • под тепетата
Текома? Аз много я харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт