Градинарство - моето хоби 25

• 32 633
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Биляна, благодаря, не знаех че има пълзяща текома. Виждала съм само храстчета. Сега гледах снимки, красавица е!  Ще прочета по-подробно как се гледа. Знаеш ли случайно, дали пуска много издънки?

# 331
  • Варна
Флокс, тъкмо щях да ти препоръчам тази ипомея. Не й знаех името, досега, признавам Blush Тати й казва “розовата поветица” за заради лесното развъждане и липсата на грижи. Много ми харесва и даже съм засадила , за негов ужас Grinning да се катери и да прави сянка на вилата.
А иначе има един храст, цъфти обилно с ярки портокалови цветове. Със сигурност обича слънце, виждам го да виси по оградите. Но не знам името му. Момичета, помагайте...

# 332
  • под тепетата
По описание от нета, не колкото лозата. Нямам, но и се наслаждавам , минавайки покрай нея.

# 333
Сега прочетох за нея, обича слънце, понася суша, АРОМАТНА е Heart може и да оцелее на моята ограда!

# 334
  • под тепетата
Цъфти от лятото до късна есен. Затова я харесвам.

# 335
  • Norge
Вещичке, да не би да е Кампсис?
Веднъж го пробвах, но го засадих на място, което при студ става на буца лед и....ясно е какво се случи с цветето ми Satisfied

Валетке, може би охлювчета ти ядат цветята? Излез късно вечерта, когато е паднала росата и разгледай добре с фенерче. И с ножица в другата ръка. Pensive

# 336
Да,кампсис и текома са едно и също растение. Пуска яко много издънки. В предният ни имот имахме. Пуска ги и на големи разстояния. Но е студоустойчива и цъфти лято лято, много красива. И сега съм засадила, но още е бебе.
Японската керия да предложа и лоницерата? Ако се повтарям, извинявайте,ама нещо изпуснах темата.

# 337
Слагайте текомата далеко от сгради, че е красавица, но и голяма напаст. Бута керемиди, стеблата, ако се напъхат между тухли, правят поразии.

ПС Сега видях, че имало и жълта.

# 338
Явно всички устойчиви пускат издънки, а останалите са твърде нежни Confused
Кактусче, лоницера бях засадила в началото, вечнозелена. Две години се мъчи там, едва порасна до около метър! Накрая ми стана жал и я пресадих. Беше си направила хубави корени, но  заради слънцето и вятъра вечно беше със свити листа, като засушена.
За керия не се бях сетила, тя май не става много широка. Проблемът е и, че няма много място там, иначе бих сложила храст. Може би ще мога да я подведа по оградата като тъничък жив плет.

Нелка, с ножицата режеш охлювите ли?

# 339
  • Norge
Флоксче, ами...да, с ножицата. Ако съм се въоръжила навреме. В по-непредвидени обстоятелста действам както дойде - с камъче, с парче дърво, каквото има наоколо.
Нашите горските са огромни! - без черупка са. А другите, мъничките, дори си идват с купените цветя. И така, както са малки, правят такива несъразмерни поразии, че... (иконка - ножица Satisfied )

# 340
Нелка, не се бях сетила за това оръжие, хитро е Grinning Аз почти винаги съм с ножица в ръката, все има нещо за рязане.
И при мен охлювите са много и разнообразни по вид. Най-много ме ядосват пролетта, опасват цветовете на игликите до последното листенце, гледам си ги като зелени розетки. Сега е  същата работа с цветовете на върбинките, едва успях да ги видях в какъв цвят цъфнаха, вече са само за зеленина.
Поръсих семенца шибой, уж гонел охлюви, но той обича слънце, не знам доколко ще вирее в охлювената сенчеста леха.

# 341
  • Варна
Текома, точно това е храстът, кампсис също. Много красив храст, но наистина като гледам в нета какво чудо става..... трябва сериозна опора.
Флокс, сетих се, че комшиите са пуснали по оградата си глициния - много красиво пълзи, напролет висват лилавите гроздове и е чудна гледка. Може да се реже и ограничава, май не прави много издънки.а и не е плътна сянката....

# 342
Нелка,  преди няколко дни eдна вечер видях  огромен гол охлюв, бррр... С ножица няма да  мога, ще търся алтернативна борба ))).

# 343
Нелка,  преди няколко дни eдна вечер видях  огромен гол охлюв, бррр... С ножица няма да  мога, ще търся алтернативна борба ))).
Може би пушка и боеприпас за едър дивеч 🤣.
И за препоръчване свекървата да показва отблизо къде е точното местонахождение на гадината 😜

# 344
Имам съседка, която зорко бди от своята тераса.  Периодично ме информира  какво трябва да скубя в моята градина и какво ново поникнало , а аз не го виждам ))).

Общи условия

Активация на акаунт