Градинарство - моето хоби 25

• 32 635
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой ден ще снимам, но няма да съм скоро на работа и не знам кога ще е тоя ден.
но едните са избеляло лилаво, а другите като лятна нощ в пълнолуние. приказни!

# 361
  • Fort Worth, TX
Добър ден.Нямам време много да пиша.Наминавам да ви кажа здрасти.

# 362
я, лагерстремия на храстче! даваш добри идеи. Simple Smile Simple Smile

а лилавкото храстче какво е?

# 363
  • Fort Worth, TX
я, лагерстремия на храстче! даваш добри идеи. Simple Smile Simple Smile

а лилавкото храстче какво е?
[/quote

Имам и голямо.Всъщност имам още 2 някъде измежду каните.Мексикан петуниа/лилавите цветчета/, мъртъл/индийски люляк/ същото като другото, само че с тъмни листа.

# 364
ох, какви разкошни цинии Simple Smile

# 365
  • Бургас
Преди 2 години в Белоградчик през август,  видях лоницера покрай телената ограда / вярно, че граничеше само с улицата /, която стопанката подрязваше старателно и вертикално. И тази жива ограда беше 20 см дебела, но заради непрекъснатото подстригване , тя цъфтеше обилно. /Аз само вайгелата режа след цъфтеж,за да предизвикам повторен такъв./Все си мисля за този орлов нокът и цъфтежа му през най-горещите дни.
Относно клематиса: Той обича да е на източната страна, но аз съм посадила и на двете огради- север и юг, и те цъфтят,обърнати все към дворовете на съседите. При мен е доста сенчесто, но съседите са доволни. Клематисът търпи слънце, но иска "краката " му да са на сянка. Затова -на около 50 см пред него- нещо нисичко. Тъкмо да има място за сандъче за опити за вкореняване на отводи.
Текомата, /както и вистерията /, искат наистина стабилна ограда или подпора. За едната има "скара" високо над вратата , а жълтата се катери по една череша, която вече съвсем изсъхна. Червената се бори от много години и всяка година съм изненадана като се покаже 20 см. И толкова.

# 366
Привет! И аз с един въпрос. Днес обикаляхме с ММ с мотора и минавайки през едно от градчетата видях едни много интересни цветя, в които ми останаха очите,но нямаше как да спрем,за да ги огледам. Ще се опитам да ги опиша,ако някой се сети-високи и тънки стебла,без листа по тях,а цветовете коносовиди около педя, и започваха с жълт цвят,който преливаше в различен нюанс до огнено оранжево.

# 367
  • Бургас
Предполагам, книфофия.

# 368
  • под тепетата
st.Dobri, имам и от светлата, и от тъмната, но идея си нямам какви са. Купувани са откъде ли не.

# 369
Предполагам, книфофия.
Да,точно. Благодаря много Hug

# 370
биляна, и пауловния си имаш. Simple Smile

все по-често я срещам и ми е леко тревожно. тя не е характерна за нашите земи, расте много бързо, дали няма да наруши нещо в баланса? знам, че навремето са засаждали канадските тополи в заблатени местности за да "гълтат" водата. но с тая повсеместна суша...

# 371
  • гр. София
Хубав ден беше днес, поснимах част от цъфналите растения, предимно розите по оградата. Катерливи,ама повече почнаха от нулата и още не са дръпнали достатъчно на височина. Тази първата е храстовидна флорибунда, много я обичам.

А щом е имало мравки+въшки по лоницерата в разсадника, значи са си направили ферма мравките. Предвид,че е ароматно растение,не е чудно 😉
Скрит текст:

Карамфил

Местен див здравец

Розовага лупина

Цъфнали сукулентчета

Сантолината кога цъфти? Горяма напаст се оказа, ако не цъфне скоро ще й преразглеждам статута.

Кактусче, наскоро засадих сантолина и в момента ми цъфти. Моята е със сиво-сини стъбла и листа. Зелената ми изсъхна.
Флокс, аз съм за трендафил. Ако сложиш няколко корена като цъфне ще е прекрасно. Филаделфусът също е много красив и ухае.

# 372
  • София
Здравейте!
Имам един портокал, който всъщност представлява клонка в малка саксийка и изглежда е решил да даде портокалче.
Ако има някой по-запознат би ли ми казал, дали с оглед на това, че клончето е слабо и финно и до колкото знам, цялата му енергия ще отиде за плода е добре да отстраня зараждащото се портокалче или има начин да спася растението и плодчето да остане?

# 373
  • под тепетата
st. Dobri, голям зор е с тая пауловния. Зимата беше много суха и стъблото отгоре изсъхна и на трите, та се наложи да го отрежем. Добре, че изби отстрани. Засяхме я, за да прави сянка. Иначе имаме и смокини, един бадем на 2 години  ( другите два засети есента пак заради сушата не тръгнаха), лешник и т.н. От цветята най- любима ми е анемонията -дъщерята на вятъра, може би защото правя асоциация на името с мястото, на което е засята.

# 374
  • Варна
Здравейте!
Имам един портокал, който всъщност представлява клонка в малка саксийка и изглежда е решил да даде портокалче.
Ако има някой по-запознат би ли ми казал, дали с оглед на това, че клончето е слабо и финно и до колкото знам, цялата му енергия ще отиде за плода е добре да отстраня зараждащото се портокалче или има начин да спася растението и плодчето да остане?
А какво искаш да спасяваш? Болно ли е растението? Ако просто е слабичко, то само ще си хвърли плода. В природата всичко може да се оправи само, без нашата намеса, така че не го мисли. Наблюдавай го и му се радвай, а един ден, дай боже, да се похвалиш с оранжада, от собствени плодове Joy
А ако все пак се притесняваш, махни плода, растенито ще пусне пак, като му дойде времето...

Биляна изобщо не ти видях лавандулата.... с този хоризонт отзад..... Heart Eyes но пък тъмно лилавото лале е приказно Heart Eyes

Кремито огромни са тези пламъци !!! Пир за окото Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт