Градинарство - моето хоби 25

• 32 545
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
А пък аз скоро четох в един роман за ароматните цветове на хелиотроп. По погледнах в Чичко Гугъл - красив изглежда и на външен вид. Някой от вас имал ли в градината си преди или сега? Сподели мнение лесно ли се намира разсад, кка се гледа?

# 616
Аз имам хелиотроп за първа година, също го наричат градински валериан. Взех го от разсадник в малка саксийка, но май не се среща често. Миризмата за мен е накъртващо сладникава, някои лилиуми миришат така. Ще го местя някъде далече в градината. Иначе е красив, да.

От друга страна, така миришат и някои парфюми Grinning въпрос на вкус е. Препоръчвам ти, ако можеш да намериш някъде цъфнал,  да го помиришеш преди да решиш.

# 617
Аз имам хелиотроп за първа година, също го наричат градински валериан. Взех го от разсадник в малка саксийка, но май не се среща често. Миризмата за мен е накъртващо сладникава, някои лилиуми миришат така. Ще го местя някъде далече в градината. Иначе е красив, да.

От друга страна, така миришат и някои парфюми Grinning въпрос на вкус е. Препоръчвам ти, ако можеш да намериш някъде цъфнал,  да го помиришеш преди да решиш.
Прати на лични или в скрит текст името на Разсадника. Ти защо си го купи - заради красивите цветове ли?
Flowers Evergreen Tree Имам и още една питанка:
Имам алея около 20 м дълга, 1 м широка, изцяло на слънце, до оградата към улицата. Искам да насадя иглолистни дървета, с широка корона, на които да мога да оформя около 2 м голо стебло, за да имам хем видимост към улицата, хем сянка, хем да не мета с тоновете листа есенно време. Посъветвайте ме за вид на иглолистното и за разсадник с качествени дървета.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 21:11 от dariVale

# 618
  • Бургас
Абе, я стига сте се крили от къде си купуваге интересните растения. Дайте възможност и на нас- простосмъртните  да си доставим радост на душите.  Нали сме тук да си помагаме.....

# 619
Момичета, не крия, но не съм в България, затова от разсадника няма да има полза Confused
Спомням си, че като го търсих, съм срещала и семена, те сигурно е по-лесно да се намерят и доставят. Аз го взех основно заради цветовете, защото цъфти дълго. Също така търсех САМО ароматни растения,  и се подмамих от описанието на този аромат, който не познавах, и който се оказа не по мой вкус.

# 620
Моля, дайте идея за комбинация от многогодишни цветя (на слънчево място). Ще ми се да е красиво и зелено максимално дълго време + нещо да скрива изсъхващи листа/стъбла на луковичните (оставям ги до последно).

# 621
  • Горна Оряховица
От къде и какви соларни лампи купувате за градината? Купих 2 за по 6 лв от Практис, ами те за нищо не стават. От двее едната не работи ...Другата едва светои,чак толкова зле не съм си представяла, че може да бъде.

# 622
Не пипайте старите дървета. Вижте първо какви са, устойчиви ли са на студ и болести. С резитба могат да се оформят. Разсадниците лъжат, а за да имате хубави дървета ще минат десет години. Отделно съвременните подложки скъсяват живота на дървото.

# 623
От къде и какви соларни лампи купувате за градината? Купих 2 за по 6 лв от Практис, ами те за нищо не стават. От двее едната не работи ...Другата едва светои,чак толкова зле не съм си представяла, че може да бъде.

Много съм доволна от тези на IKEA.

# 624
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Малко снимки от комплекса.
Първо за храстчето - ароматни са само листата и то ако ги натъркаш. А такъв е цветът

B целия комплекс има сандъчета с мушкати, а това е Маслината

Има много интересни решения. До бара има сандъчета с мента пред ресторанта - сандъчета с най-различни подправки, а живият плет пред ресторанта е от дафинов лист.

Има и бамбук, който е минал под  повече от пет метра тротоар и е завзел друга  площ

# 625

# 626
Добри, точно като на последната снимка искам! От къде го купи?

# 627
Това са снимки от комплекса в който почиваме.
Мисля че имам такова от личната лекарка, Когато се върна ще видя дали може да ти отчупя от него сега.
Ако още няма  клончета за рязане, ще бъде по-късно.

# 628
Добри, много много ти благодаря!

# 629
  • Горна Оряховица

Много съм доволна от тези на IKEA.
Не открих никакви в сайта им. Може ли и линк, aко е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт