Градинарство - моето хоби 25

• 32 538
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Не знаех за лилиума. И цветето имам, и котарак имам. Всички са здрави и невредими.
Някой отглежда ли фитония? Взех си от Кауфланд, после прочетох, че била капризна. Внимавам да не й остане почвата суха, а довечера ще я пресаждам в по-голяма саксийка, че едва днес купих. Нещо по-специфично за това цвете?

# 646
  • Горна Оряховица
Копирам си въпроса и в тази тема Simple Smile

Върху розата ми са се появили някакви кафеникави или по-скоро черни петна по едното стебло. Преди няколко дни новите листенца бяха наядени от някаква гъсеничка, имаха и някакви черни точици(въшки?), напръсках с Айкън и вече нямаше проблеми. сега забелязах това .

четох в интернет... Ами нищо не мога да разбера с какво да ги пръскам какво да ги правя?
Розата или Камелот или Жасмин, имам 2 и не помня коя, коя е.
Торя ги, поливам ги редовно, махам сухите листа.

# 647
Не мога да дам съвет за розата, но като видях въпроса се сетих, че и аз имам питанка. Имам плет от берберис (червен) на 3 места в двора. На едното място, което се пада северно изложение и само сутрин го огрява за 2-3 часа се появиха петна по листата. Храстите изглеждат така все едно са мръсни, прашни, но не са. Другите храсти, които са на слънце, нямат проблем. Така са от поне година, мислехме, че е мръсно понеже са близо до улицата, а настилката е камъни, но не е. Питах в агроаптеката и ми казаха, че вероятно е Брашнеста мана. Знаете ли какво да ги правя, от какво се появява и с какво да третирам евентуално?

# 648
  • Бургас
Добре е да откъснеш едно клонче и да го покажеш в агроаптеката.Така ще видят "на живо" за какво става дума. Така са ме съветвали в аптеките. Защото маната е ужасно нещо,/ от което нищо не разбирам/ и докато умувах и предполагах какво става, един хубав храст цариградско грозде, който раждаше по 12 кг плод, замина за две лета. Успех в борбата!

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нивея, с_алекс, Simple Smile докторката ми изпрати няколко клончета от мушкатото. Simple Smile дайте адрес на лични и ще ви ги изпратя. Simple Smile

Добри, точно като на последната снимка искам! От къде го купи?

Добри, искам и аз клонка кичесто мушкато.. Ако е удобно Simple Smile

# 650
  • В градината...
Купих си луковици на зюмбюли, на опаковката пише засаждане от август нататък. Но доста топла есен се очертава, та дали да не ги оставя за по-нататък...

# 651
  • под тепетата
Остави ги за по-хладно време. Миналата година сяхме чак ноември, че беше топло. Аз вчера засях препоръчаната тук  делосперма. Харесах си и Армерия бяла. Да похваля разсадника - при поръчани 5 саксийки получих и 6-та подарък!

# 652
Този лилиум е саден през юни, на сянка под дърво е

А зефирантеса посадих преди две седмици

# 653
Да си покажа детелината, харесвам я. Вече два пъти косим. Дано пребори бурените сама. Ниските канни в розово, купени от ОЛХ, се оказаха два вида . Едната е висока и е розово-оранжева, ниската май ще е с жълт цвят. И двете изпреварват банановата палма ))). Засадих вечнозелената магнолия и махнах всички хибискуси, май ми е изсъхнала плачещата върба, ъпдейтнах езерцето. Тези дни ще екпериментирам с мулч.
Скрит текст:

# 654
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кажи повече за детелината, моля.
точно днес обсъждахме да затревим бъдещата овощна градина с бяла детелина. Simple Smile

# 655
Здравейте, от години имам дърво на живота и хавортия и сега ми се иска да си разсадя нови, но не помня как съм ги захванал. Чупи ли се, реже ли се, във вода ли се слагат да пуснат корени или направо в пръст.

# 656
Добри, това е моята детелина .https://gardenshop.pro/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1% … 0%B5%D0%BD%D0%B0#!prettyPhoto
Взех две опаковки по 500 гр, покрива 100 кв, малко ми остана. Процедирах по схема на опаковката. Цъфти в бяло, устойчива на стъпкване. Поникна и на сянка, и на слънце. След косене така без листенца прилича на трева ))).

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 19:44 от La_Valletta

# 657
Ла валета, и на мен много ми харесва твоята детелина. Чудесна идея ми даваш. Много красива полянка е станала.

Атанас, дървото на живота е сукулент, вкоренява се клонче направо в почва. Хавортията май трябва да направи бебета, но не съм сигурна дали не става и по друг начин да се размножи.

# 658
Здравейте, от години имам дърво на живота и хавортия и сега ми се иска да си разсадя нови, но не помня как съм ги захванал. Чупи ли се, реже ли се, във вода ли се слагат да пуснат корени или направо в пръст.
За хавортията не зная, но дървото на живота никога не съм го разсаждала директно. Чупя клонче и слагам във вода, докато пусне коренчета. След това засаждам в саксия. Водата сменям веднъж седмично, а много често даже не сменям, а само доливам.

# 659
Дървото на живота се засажда директно в почвата и се полива по-рядко.

Общи условия

Активация на акаунт