Дългото чакане след трансфер - 83

• 37 827
  • 801
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Момичета  в сайта влязохме за да се запише приятелката ми, но не стана. Като изберем гинекология и д-р Стаменов ми изписва няма свободен час. Ние на грешно място да не влезем.
Часове за репродуктивни специалисти се записват само и единствено по телефона, след като вече сте преминали първичен преглед при тях. След като попълните заявката за първичен преглед, на база това което сте попълнили и изследванията, които сте описали от МБАЛ Надежда ви се обаждат и ви казват при кой специалист сте разпределена и кога е най-ранната дата. Няма къде да опишете, че искате да сте при Стаменов. След първичния преглед може по служебен път да счените лекаря си, но това става по тяхно осмотрение и на база изминал опит или др. Прилагам линк за първичния преглед - прочетете го внимателно, всичко е описано. https://www.m.nadezhda.bg/vaprosnik-za-pacientki/

# 76
Хайде идвам и аз в новата тема, успех на всички! На мен днес ми дойде най-сетне... 7 дни след отрицателния ми тест. Хем страдах в банята, хем се радвам че махам всичко от себе си и мога да започна на чисто.
Бях при док за коментар...хем се успокоих от разговора с него, хем се напрегнах от изречението "за твоята възраст, показателите ти и перфектните бластоциста, трябваше от раз да стане" Е ама то и от втория не стана. Кариотип ще правим и ми препоръча ЕРА Тест. Аз си мисля да направим още един ЗЕТ на следващия ми цикъл и ако пак не стане вече ще се замисля за ЕРА. Някой има ли опит с него? Другото, което исках да ви питам какво мислите за ЗЕТ на естествен цикъл? Не искам да се тъпча повече с тоя естрофем, много зле ми влияе на гърдите, получават ми се бучки и прочие.
Утре ще се чуя с него за мнение и ако всичко е ок, на следващия цикъл ще се пробвам пак.
PureLove честито, много се радвам за теб, стискам ти палци всичко да бъде наред 🙏🤞🤗

# 77
  • Стара Загора
Според мен, ако е нещо т сорта на балеаж, т.е. Да не засяга скалпа, би трябвало да е относително безопасно, даже за мен ноктопластикта (гел, акрил) е по-вредна. По-време на бременност гледам само педикюра на 2м веднъж с гел лак или с обикновен

# 78
Chuhaleesi, и аз мисля, че не трябва да бързаш с ЕРА, то имаш имплантация.
Аз правих ЗЕТ на ЕЦ и няма правя повече трансфер с Естрофем. На ЕЦ е много по-спокойно тялото, но се бие тригер инжекция, за да се таймира овулацията.

# 79
Някъде четох че ако се получава изместване на имплантационния прозорец, при регулиран цикъл този проблем се предотвратява. Но има момичета с имплантационни неуспехи които точно пък на ЕЦ успяват.
     Най добре е да го обсъдиш с док за да прецени дали е подходящо на ЕЦ в твоя случай.

# 80
На мен в Турция ми казаха: Трябва да има поне 3 трансфера на бластоцисти без имплантация, за да мислим за този проблем.
Освен това според мен нямам как стимулиран ЗЕТ да преодолее изсместване на имплантационния прозорец, защото идеята на контролирания ЗЕТ е да имитира естествен цикъл. Просто се избягва частта с: "кога точно настъпи овулацията".
ЗЕТ е две фази като естествен цикъл - фаза с Естрадиол + фаза Прогестерон
Прогестерон се включва Н-брой дни преди трансфер в зависимост от това колко дневни за ембрионите. При включване на Прогерстерон се имитира настъпила овулация в тялото. Преобразува лигавицата в трислойна и s-образна. Прави я рецептивна. Но я прави рецептивна точно толкова дни по-късно, колкото и на ЕЦ.
Интересно ми е защо на Chuhaleesi докторът й е предложил ЕРА при наличие на една имплантация.
Писах си с едно момиче с 6 трансфера без имплантация, направила е ЕРА и не е имало изместване.

# 81
Когато има включен блокаж при контролиран цикъл се избягва преждевременно покачване на прогестерона, респективно преждевременно зреене на ендометриума и изместване на импл.прозорец. Не случайно се изследват стойности на прогестерона и се отлагат трансфери. Аз съм с блокаж в момента и прогестерона ми беше 0.1 преди да започна приема на утрогестан и подобни. Пресния ми трансфер го отложиха точно заради преждевременно покачване на прогестерона. Идеята е блокажа да блокира естественото производство на хормони за да може контролирано да се внесат с медикаменти колкото и когато трябва. Но това според мен е необходимо по скоро когато има някакъв хормонален дисбаланс. Ако хормоните са по учебник не би трябвало да има проблем и на ЕЦ. Друг е въпроса че на докитата им е по удобно да е контролиран цикъла и да не се занимават със следене на Ф.
     Момичетааа, много съм се сдухала с тези хормони. Днеска вместо естрофем за малко да изпия едно хапче за обезпаразитяване на кучета. А те едни огромни... Абе пак на време се усетих. Хем ми е смешно, хем...Cry Joy

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 00:54 от geizer

# 82
Някой от вас с положителни тестове имал ли е розови сънища след трансфер?
И при предния трансфер ми се случи ,но тогава имах доста силна болка и контракции а сега нищо,това ме навежда на мисълта че ще ми е отрицателен теста?

# 83
И при предния трансфер ми се случи ,но тогава имах доста силна болка и контракции а сега нищо,това ме навежда на мисълта че ще ми е отрицателен теста?

Много често 😁

# 84

Много често 😁

😁 а болка след това?

# 85

Много често 😁

😁 а болка след това?

Първата седмица след трансфера почти през цялото време имах силни менструални болки,но не мисля,че това е критерии за положителен резултат. 😊

# 86
Имах един 😃😃😃

# 87
Аз няколко дни преди теста имах 😅

# 88
Добро утро! И аз също имах еротични сънища всеки път след трансфер, уви, резултатът беше отрицателен и в двата случая. Отдавам го на хормоните и дългото въздържание  Blush Дано при вас да е различно!

# 89
  • Стара Загора
Аз пък два пъти вече сънувам, че раждам веднъж, другия път пък просто, че имаме още едно дете, но все има и разни проблеми в сънищата ми и се напрягам яката като се събудя и докато сънувам. Хем този път не го мисля като първия път, все пак си имаме един малък господин вече, отделно моя мъж е рождениик днес, занимавахме с организирането на празника, от утре пък и с багаж за морето, списъци и т.н. ама явно на подсъзнателно ниво пак мисля нещо. Много исках да направя теста днес и да подаря едно завишено ЧХГ на моя мъж, но уви в сряда ми каза доктора. Стига да е + може и с 2 дни по-късно да си получи подаръка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт