Нашите орхидеи – тема 30

• 29 936
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Орхидеята е пафиопедилум и е в перфектно здраве!
1. Корените й по принцип са власинести и кафяви.
2. Листата в основата и около розетката винаги имат такива точки.
3. Тя е земна орхидея по принцип затова е толкова различна.

# 511
  • София
Орхидеята е пафиопедилум и е в перфектно здраве!
1. Корените й по принцип са власинести и кафяви.
По-хубаво нещо скоро не са ми казвали.
Признавам, не знаех, че корените са такива в здраво състояние, на пафиопедилуми само разпаднали се съм виждала.
Значи остава да се погрижа за евентуално потомство на бубите, които пълзаха вътре.

Благодаря, зарадвахте ме много.

# 512

Моят Пинокчо
Преди месец някъде го пресаждах.

# 513
  • Русе
Докато изчета до края и видях, че _re_ge ти е отговорила, както винаги перфектно. Абсолютно подкрепям, пафчето изглежда много добре. Аз имам Пинокио от началото на 2017 година и още не съм го разбутвала. Изглежда по същия начин и цъфти почти постоянно. Наскоро пак го показвах.

# 514
  • София

Моят Пинокчо
Преди месец някъде го пресаждах.
Значи.. Grinning Тази сутрин засадих господиа в може би точно същия субстрат като по мое усмотрение и интуиция също добавих разхвърляно малко новозеландски сфагнум. Дано и моят скоро да има такива големи корени като Вашия!

*sve*, страхотен е. Някакъв невероятен късмет, че нищо не ти е пълзяло вътре. Да е все така здрав и цъфтящ! Двата цвята на моя оклюмаха за норматив след като го оголих, но не съжалявам за тази жертва след като видях пълзящите ужасии вътре.

Благодаря за помощта и хубав уикенд на всички!

# 515
От другата седмица пак ще има в Кауфланд "сини" орхидеи Sunglasses
Скрит текст:
  Обаче в брошурата пише поливане на 7-10 дни, а в инструкциите на моята пишеше "1 х седмично". Аз и сама установих, че се чувства по-добре като я кисна във вода през повече от седмица към 9- 10 дни. Та специално ще огледам на инструкциите на тези орхидеи какво ще пише...
Аз имам въпрос относно поливането- моята вече започва да прецъфтява  (цъфтеше повече от месец вкъщи). Когато и паднат цветовете, евентуално отрежа цветоноса, по същия начин ли да я поливам или по-рядко? Нали вече ще са само листа... Thinking

# 516
Умница си ми ти Kissing Heart
Аз "изключвам" в магазините. Бяло петно и дупка във пространствено-времевия континуум Joy
И аз съм баш така Thinking не смея да отида да си купя саксии кошнички, че там изкушението дебне отвсякъде  Smiling Imp
Отидох за саксии, но с мъжа ми, че... Такива изкушения миди мултифлора и супердребни минита пак мултифлора имаше, че ако бях сама, поне 3 фалчета и поне две брасади щях да подхвана... Прибрах се със саксии, едри фракции кори и тази прелест на която не устоях, въпреки "пляскането през ръцете" Smiling Imp

# 517
  • София
dolce, поливаш си както си поливаш. Те през 3/4 от годината нямат цвят, ама поливането си върви

# 518
Какво съвпадение, говорите за пинокио. Днес минавайки край цветарския магазин, даже нямах намерение да влизам в него, но мярнах един самотен пинокио сред гора от фаленопсиси. Не се сдържах. Не носех нито чанта, нито портмоне, добре, че бях с мъжа ми. Той каза, че по-грозно нещо не съм носила вкъщи досега Grinning Grinning Grinning а на мен ми е толкова хубав, през целия път към вкъщи му се усмихвах.

# 519
  • Бургас
Привет, завърнах се от почивка. Нямах търпение да си видя фалчетата - 20дни не са поливани. Тези в кухнята, които сутрин ги пече слънце на первазчето са много жадни. Манхатънката хвърлила целия цвят, но пък много коренчета са пуснали и нови листенца. Тия на хладилника и те са леко дехидратирани. Другите в стаята, която е югозападна и не ги пече директно дори могат още 10 дни да не се поливат не са мръднали, но нямат нови коренчета. И катлеята е добре. Утре ще накисна най жадните.

# 520
Какво съвпадение, говорите за пинокио. Днес минавайки край цветарския магазин, даже нямах намерение да влизам в него, но мярнах един самотен пинокио сред гора от фаленопсиси. Не се сдържах. Не носех нито чанта, нито портмоне, добре, че бях с мъжа ми. Той каза, че по-грозно нещо не съм носила вкъщи досега Grinning Grinning Grinning а на мен ми е толкова хубав, през целия път към вкъщи му се усмихвах.

Честито! Невероятна тръпка са. Малко по-бавни са от фалчетата но са неотразими.

# 521
Благодаря Рени! Понеже беше спонтанна покупка, сега ще му търся подходящото място, дано да се чувства добре при мен. Наистина е неотразим, макар и толкова мъничък в сравнение с фаленопсиса.

След като се похвалих, сега ще се оплача. Намерих памуклийка на една милтония, купена преди месец.
Подозирах нещо такова, защото я взех от подозрителен магазин, оглеждах я често, но досега не се беше показвала гадина. Вчера я накиснах за първи път, може гадта да се е крила в корите досега.
Сега сядам да чета, какво да правя с гадината. Тези ли бяха много упорити и се крият навсякъде?

# 522
Навсякъде има памуклийки в момента... Направо масово по розите пред входа, едно новопосадено дъбче, както и самораслите джанки и храсталаци... само по здравеца и мушкатата няма... Вчера слизах да ги уливам с препарат. Та може и отвън да са влезли при теб. Трипсите бяха тези упоритите дето се клият навсякъде Hands V с памуклийките е по-лесно.

# 523
  • Мадрид / София
На "пинокиото" в Латинска Америка им викат "обувка". Много е красив новозакупения.

# 524
Благодаря момичета. Утре ще купя кори и ще я пресадя, тъкмо прецъфтя, а и субстрата и' не ми харесва нещо. Ще я накисна с някакъв препарат.
 Да не спамя, ще покажа бебето дендробиум какви хубави коренчета пуска. Пръскам корите само отгоре, почти всеки ден, понякога и два пъти на ден. Явно му харесва така.

Общи условия

Активация на акаунт