Нашите орхидеи – тема 30

• 29 938
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Вчера прехвърлих и трите вкъщи в сериозно надупчени саксии и едри кори. Бабата също пресадих, но върнах в същата саксия с нови кори, че бяха се размили почти до пръст. Имаше стари гнили корени, а дънцето на чуканчето го отчупих с ръка... като мек корк. Нагоре си изглежда добре. Най-отдолу сложих 3 кори с размер 7 х 5см Smiling Imp

Брасадата я извадих от сивата саксия и я бутнах в прозрачната с много дупки. Корените изглеждат перфектно, сместа е странна, но не съм ръчкала, че не разбирам Wink Саксията е по-широка и точно толкова дълбока като предишната та по края наредих кори. Мирише много нежно Hug

_re_ge, виж това вече си е баш Лиодоро Smirk
Първото цветче беще трилистно с къдраво на устната, второто си е прекрасно миризливо Heart Eyes

# 526
Една ароматна и от мен - Bellina:

# 527
  • Видин
Ох, Impala, прекрасно бижу е! Heart Eyes

Пенева, много красиво Лиодоро! ❤️
Аз моето го уморих...

# 528
И аз моето Wink Това е от "Спаси орхидея" беше супер дребно, но го взех, че беше с по-различни листа... и сега още е дребосък, с 4 листа като най-долното си е баш бебешко Wink

# 529
Пенева душа, аз отбелязах че е подобен Крос / хибрид на лиодоро, а не че е лиодоро. Има някъде сред родителите им много сериоозни съвпадения . Иаз имам точно такъв подобен ,  н но от годините когато в бг бе бяхме и чували що е лиодоро. Ще се опитам да потърся снимки из старите галерии за сравнение.

# 530
  • Варна
Impala страхотна е Белината Heart Eyes Колко цветоноса имаш? Снимай цялото растение ако са повечко цветовете. Такива красотки са! МОята още е бебе и само по един цветонос пуска с по 1-2 цветчета, който изсъхва след прецъфтяване. Чакам да поотрасне, та да мога да се порадвам на повечко цвят и аромат.

peneva_a имаш късмет с Лиодорото - чудесен симетричен цвят! И напомням само да не вземеш да му отрежеш цветоноса - ако реши да го запази догодина ще цъфти и от него.

Angela61 Тук съм виждала да им казват "Венерина пантофка". Но не знам дали и само на този вид...

# 531
  • Мадрид / София
Казват им "zapato/s", което ще рече обувка (предполагам, че е заради формата на цвета. Това в разговоримата реч. Иначе може да им казват по друг начин. Както и на фаеланопсисите им казват "слонски уши". Това е за Латинска Америка. Тук в Испания са популярни с научните им ( на латински) наименования.

# 532
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
е, не моА ви трая!
една размахва пинокио, друга лиодоро, трета беллиссима...
имайте милост! на село съм си, магазини няма, китки няма, тръпката не мога да си начеша...
търпението и то избяга някъде...
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 533
Бързам, бързам да ви се похваля вижте с какво се прибрах от Лидл

Ето и корените
Скрит текст:
Мъжо си купи инструменти, така че имах оправдание за 2 орхидейки Relaxed

# 534
  • Варна
Чудесни са Heart Eyes  И цветовете, и корените. Дълго да те радват!

# 535
BЕЩИЦА,
И моята е малка - това са първият цветонос и първият цвят изобщо. И аз нямам търпение на порасне и да се раздаде повечко.
За съжаление повечето видови не са особено дашни на цветове, отворени едновременно, но пък са такава екзотика! Heart

# 536
  • Варна
Днес белината отвори още един цвят😍

Виждам, че оформя на цветоноса и трета пъпка , но е доста малка,  едва ли ще се засекат три едновременно ...

# 537
Раз-кош Heart Eyes

Докато ние се мъчим да им угодим, в други ъгълчета на света:
Скрит текст:

Imp

# 538
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Минахме през HomeMax Blush

Вече и на село има китки. Simple Smile
една неясно каква орхидея, две мини фалчета и три тиландизии  Simple Smile

# 539
  • Варна
Добри, като гледам какви са мънюнки пъпчиците, предполагам е онцидиум. Дано всичко е наред, като цъфне да ти ароматизира стаята Heart Eyes

Impala да, ама нямат мушкати ....... нъц! Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт