Нашите орхидеи – тема 30

• 29 964
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Ах, какви хубави орхидеи! Heart

# 586
  • Варна
Долче, не се зазяпвай много............ Води до пристрастяване Grinning

# 587
Знам, знам Laughing Вече се оглеждам за нови орхидеи...ама първо да видя дали ще оцелее моята Grinning Дотогава ще плакна очи с вашите красотички Heart

# 588
Знам, знам Laughing Вече се оглеждам за нови орхидеи...ама първо да видя дали ще оцелее моята Grinning Дотогава ще плакна очи с вашите красотички Heart
Първите които купувах не оцелявяха, но това не ме спираше да купувам нови Joy

# 589
Привет! Големи прелести видях в последните страници и леко завидях. Blush
Моите хубостници бяха 10 дни сами, на спокойствие и без досадната моя милост. Но да си призная честно ги мислих през цялото време. Леко се бяха дехидратирали, но се свестиха бързо като ги полях и няма поражения. На бялата се е отворила и последната пъпка и сага е в пълната си прелест. Heart Eyes

Обаче, първото ми мини замина в орхидейният рай. Sleepy
Не го спаси нито реанимацията, нито интензивният сектор, завърши земният си път в коша. Гадна работа, не очаквах да ми е мъчно чак пък толкова за китка, ама на! Някак ми е гузно, че аз му го причиних с тъпата си глава и мързела си, поне да отворя и да прочета най-елементарните условия за отглеждане. Поливах го веднъж в седмицата като всички останали цветя и го уморих. Sad Rolling Eyes

# 590
Вчера си купих каланхое от Лидъл (не мога да разбера в каква почва е), на 1,8-2 метра разстояние е от орхидеята. Това ок ли е?

# 591
  • Варна
Имаш предвид докато го видиш дали няма гадини ли?
Иначе мисля, че орхидеите не си пречат с другите цветя......... Освен че ги засенчват с екзотичната си хубост Grinning

# 592
Да, евентуални гадинки ме притесняват. Може и изобщо да не ги забележа в каланхоето (ако ги има)...дали това разстояние е добре? Thinking

# 593
  • Пловдив
Здравейте момичета, понеже повечето ми орхидеи в момента не цъфтят и са само с листа, се сдобих с две красавици от "бозавата" гама.
Ето ги
Скрит текст:
едната

и другата

# 594
  • Мадрид / София
Би било хубаво да цъфтят всички едновременно и обилно, ама май това не е често явление.

# 595
Аз предпочитам да се редуват с цъфтежа, така че винаги да има някоя цъфнала и някоя с пъпки в очакване. Но те изобщо не се съобразяват с моите желания.

Момичета, дайте идея, какво да правя с младите издънки на дендробиума, как да ги закрепвам? Има си две стари булби закрепени на отделни пръчки, и сега едновременно му растат пет нови. Засега се подпират на ръба на кашпата, но скоро ще трябва да ги закрепя. Не ми хрумва никаква умна идея как да го направя. Ако новите булби станат големи като старите, ще се разпадне на всички страни. Гледах клипчета в ютуб, не ми дойде никаква идея.
Не мога да набода още пет пръчки в саксията, със сигурност ще нараня някой корен така...

# 596
  • Мадрид / София
Слагат се пръчки както за цветоносите на фалчетата и новите издънки се връзват за тях внимателно.
Виж това видео, въпреки че е на испански ще ти стане ясно:

# 597
Много благодаря, разбрах как става! Друго е да видиш как някой го прави, аз нямаше да посмея да ги стегна така на китка ако не бях видяла.

# 598
  • тук и там
От къде и какъв препарат против гъбички купувате? От Агроаптеки ли? Вчера се бях засилила да купувам тор и фунгицид(който беше на прах впрочем) от Хоуммакс,ама викам да взема да питам тук първо..

# 599
  • Варна
Долче добро е разстоянието, но все пак наблюдавай отблизо.

Флокс дендробиумът ти е чуден! По принцип казват, че те висят от дърветата, така че явно висящата поза им е естествена. Честно казано, аз също предпочитам да са прикрепени нагоре... може би е крайно време да сложа едно дърво в хола.....да им осигуря естествена среда Grinning
Кайсия досега не съм виждала в хипермаркетите и само от агроаптека съм купувала. Може би и с идеята, че в агроаптеката ще ми предложат различни варианти и съвети как да постъпя при определен проблем. Макар ,че наскоро в една от аптеките се сблъсках и с некомпетентна продавачка.....

Общи условия

Активация на акаунт