С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 677
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, знам. Аз се отчетох и в този темата за муните. Явно съм си точно за там, щом търпях три години брак.

# 556
  • София
Защо? Имала си брак, имало е проблеми, опитала си се да ги оправиш, не се е получило, казала си "стоп". Според мен си постъпила правилно, сега остава да не позволяваш да те изнудват. Simple Smile

# 557
Неизвестна16,
каква муня?  Муня си, когато вместо захар си сипеш в кафето сол, не когато си жертва и бракът не върви. От споделеното от теб само тук ми настръхват косите. Стискам ти палци за успешен край.

# 558
Вярвам, всички ти стискаме палци. Държеливост и много нерви ще ти трябват също, но после спокойствие и мир. Чудесно е, че си действала навреме.

# 559
Как е възможно, не разбирам, да се нахвърлиш с подобна ярост върху майката на внучето ти? Защото наистина вярваш, че
Мамин муньо ще се грижи по-добре за детето ли? Неизвестна, доколкото помня, тази баба не гореше от желание да гледа внуче, нали така. За чий ѝ е да настройва синчето да става самотен баща. Или всичко е ей така от лошотия, друго обяснение нямам.

# 560
Не знаех, че толкова бързо става в съда. В началото на месеца подаден иск за лазвод, вече дела със свидетели и психиатрични експертизи!?
Както и да, щом ситуацията е нетърпима, тръгвай си оттам! Успех ти желая!

# 561
Как е възможно, не разбирам, да се нахвърлиш с подобна ярост върху майката на внучето ти? Защото наистина вярваш, че
Мамин муньо ще се грижи по-добре за детето ли? Неизвестна, доколкото помня, тази баба не гореше от желание да гледа внуче, нали така. За чий ѝ е да настройва синчето да става самотен баща. Или всичко е ей така от лошотия, друго обяснение нямам.
Може и за пари да е. Ако майката има много добра заплата, а детето е присъдено на бащата майката ще плаща хубава издръжка.
Както може една свекърва, зад гърба на майката да подаде молба в социалната служба да й дадат да гледа внучето - кърмаче у тях срещу заплащане (отказали са й), така може и тази бивша свекърва да драпа да вземе сина й детето не защото му мисли доброто, а заради издръжката, която ще трябва да получава сина й.

# 562
  • София
Птица, някои неща стават бавно, други по-бързо. Психиатричната експертиза си я направих на своя глава, не ми е разпоредена от съда. Делото за освидетелстване го насрочиха в седемдневен срок от тяхното искане. Делото за домашно насилие - след 14 дни. Дата за привременни мерки още нямам. Не ми се споделят конкретни дати, ама ако толкова държиш, мога да ти пратя на лично призовките.

Попи, тази баба хич не гореше от желание да го гледа, ама понеже е първороден син на сина и, рязко стана баба за пример. Там много голяма роля играят традициите. Милиони пъти ми беше повтаряно, че родителите са длъжни да осигурят на дъщерята - къща, а на сина - стая. Винаги е ставало въпрос и за пари - кой колко дал и т.н.
Никога няма да забравя едни нейни думи. Дъщеря и е имала детенце, починало на четири месеца. Няколко пъти ми е повтаряла - аз няма да позволя на никой да ми отнеме второ внуче. Е, стой и ме гледай.

# 563
  • Пловдив
Тя ако на оставането на детето с теб гледа като на "отнемане" от нея, сравнимо със смъртта - лошо. За нея преди всичко, но и за теб не е приятно.

Аз определено не смятам, че една баба не трябва да я интересува кога и колко ще контактува с внучето си и дали ще има внуче, но при добри отношения и нормални хора и от двете страни (и от двете! понякога и майките са проклети и противни, нямам предвид този случай) "отнемане" би следвало да няма.

# 564
Абе много грозна изглежда цялата им работа, дано се съхраниш.

# 565
Здравейте, Идвам да ви споделя която свекърва и свекър как си пазят единственото детенце,Мъжа ми. На 28 години е той и работят тримата по цял ден заедно в семеен бизнес.Нарочно така са го направили за него, за да няма друг избор да напусне семейното гнездо и да работи по специалността си в друг град.
Случва се често(1-2пъти седмично), след като той се прибере от работа в 18ч(дотогава са били в офиса заедно) или майка му или баща му да звънне към 21-21:30 да го попитат за нещо ПО РАБОТА😂 снощи например баща му звъня , за да го пита за един клиент ,точно в 21:30часа....и да ми пратят много поздрави,при което за пръв път от години аз казах на мъжа ми,че не смятам за удачно да звъниш на двама млади хора по това време за нещо по работа,което изобшо не е спешно и може да бъде обсъдено на следващия работен ден в 8часа Simple Smile при което той ми отговаря,че той уважава баща си и винаги ще му вдигне дори и да звънне в 3 през нощта да го чуе само...отдавна съм наясно,че мъжа ми е мамино синче, но тези случаи зачестяват откакто сме женени от половин година. Според вас дали като имаме деца и наше семейство,той няма да слага родителите си винаги на първо място, и да бъде готов да спори с мен,щом му кажа ,че съм се подразнила от това,че звънят в неуместно време. Ние с него можем да се виждаме само вечер след 18ч понеже аз работя на друго място, та не мисля, че няколкото часа заедно трябва да слушам отново майка му и баща му по телефона...макар и за минута-2-3...
П.П: допреди година майка му редовно му пишеше в месинджър вечер “Вечеряхте ли?” 😂😂😂😂

# 566
  • София
В повечето случаи не съм съгласна със свекърите, но да се дразниш, че са се обадили да го чуят за 2-3 минути или да го питат нещо не го намирам за нормално.

# 567
Както казах, това е регулярно явление,а те сапо цял ден заедно. Търсят си причина да му звъннат , не малко случаи е имало ,когато свекъра ми е отправял някакви тънки нападки, а мъжа ми все “ не е чул татко да е казал това”...

# 568
Може и наистина важно и спешно по работа да е. Собственият бизнес и така, не пита колко е часът. Не е канцелария с работно време от 9 до 17. За толкова време би трябвало да си го разбрала и приела. Ако не ти харесва, хващаш си мъжлето под мишка и отнасяш някъде надалеч, където ще сте на спокойствние, но и без паричките от бизнеса на мама и татко.

# 569
  • Blondeville
Ъъъъ...., ако след години твоето дете реши, че не трябва да ти вдига телефона като му звъннеш ще се чувстваш ли по-доволна от крайния резултат във възпитанието на “немамино” синче? Какво значи, че не смяташ, че е удачно да му звънят ИЗОБЩО в 21:30? Ами ако е спешно? Доколкото разбирам става дума за кратки разговори...Като се ожените според вас какво се очаква да направи милото, да заяви “Мамо, тате, дотук бяхме, не ме търсете вече, аз си имам жена”...

Общи условия

Активация на акаунт