С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 789
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
А мъжа ти как реагира, при обидите на майка му, към теб?
Когато заяви че съм уморила родителите си, директно я попита нормална ли е. Последния път когато ме нарече "професорката" и повиши доста тон. Общо взето след тези случаи каза на родителите си, че няма да търпи такова отношение към мен и приключва с тях. Щом не им изнасям, не е негов проблем, а техен.

Твоят мъж е по-рядко явление от слънчево затъмнение! Обикновено мълчат като пукали...

# 421
А мъжа ти как реагира, при обидите на майка му, към теб?
Когато заяви че съм уморила родителите си, директно я попита нормална ли е. Последния път когато ме нарече "професорката" и повиши доста тон. Общо взето след тези случаи каза на родителите си, че няма да търпи такова отношение към мен и приключва с тях. Щом не им изнасям, не е негов проблем, а техен.

Твоят мъж е по-рядко явление от слънчево затъмнение! Обикновено мълчат като пукали...
🤣 Ами едва ли, просто има характер. И вижда в какво е превърнала брат му. Той има жена, с която не живеят заедно и дете което отглежда майка му. Вижда и как се възпитава горкото дете и не иска такова нещо за себе си. Най интересното е, че всички "свекървища" дето роптаят срещу снахите си, накрая падат на техните ръце. И се стига до момента в който тя ще иска да вижда бъдещото си внуче, но аз няма да съм особено съгласна жената, която ме нарича убийца да е близо до детето ми. Та ...засега ще я оставя да прави каквото иска. Не вреди на мен, а на себе си.

# 422
Въпросът е Гал, дали наистина искаш да влезеш в това семейство! Помисли си! Защото има и нормални семейни отношения, защо не се замислиш дали след време няма да възприемаш нещата още по-негативно?

# 423
  • при късмета
Докато съществува нагласата, че снахата влиза в семейството на свекървата при това, свекървите ще успяват да си разиграват коня. Независимо дали сами или чрез сина. Снахата не влиза в ничие семейство, създава свое, заедно с мъжа си. Изобщо не е задължително дори, модела да се повтаря по точки, нито на единия, нито на другия. Само те двамата могат да го определят

# 424
Да в една идеална теория за семейство, но виждаме на практика, че има вмешателство, дори засега само на думи. Видно е, че тези думи обиждат, нараняват. Ако си по-дебелокож може би може да се абстрахираш, но пък и човек се уморява от човешката простотия, натрупва се една негативност.

# 425
  • Варна
Вижте темата Семейство или родители. Баш си е влязла тя в тяхното семейство и кашата е пълна.

# 426
Какво семейство, какво влизане? Хора, които ти говорят по този начин, спокойно може никога да не ги видиш. Не живеем във времето на тъпаните, пълните с пачки обувки на булката и зестрата, която се носи в дома на свекървата. Ако човека е наистина свестен, дава отпор на простотията, къде я пращате да търси г-н Идеален с г-жа Идеална свекърва? Има ли някой, който ги е намерил?

# 427
  • при късмета
Да в една идеална теория за семейство, но виждаме на практика, че има вмешателство, дори засега само на думи. Видно е, че тези думи обиждат, нараняват. Ако си по-дебелокож може би може да се абстрахираш, но пък и човек се уморява от човешката простотия, натрупва се една негативност.
Това какво общо има с това кой в чие семейство влиза? Има вмешателство, само ако го позволят. Независимо дали са близо или далеч. В темата има примери за вмешателство, дори само на думи и в семейства, които са на хиляди километри.
Може да те нарани с думи всеки, не е нужно да ти се води роднина дори

# 428
Нямам намерение да и влизам изобщо в семейството. Ние ще създаваме свое - нещо което искаме и двамата. Да, първоначално думите и ме нараниха и обидиха, но заради нея нямам желание да се разделяме. Просто определено ще бъде държана възможно най настрана.

# 429
Дано този мъж си струва, Гал. Защото такива отношения уморяват. С течение на годините се трупа емоционална и психическа умора. Проверила съм го лично, макар и от другата страна на барикадата, като дъщеря на Госпожа Ужасна Тъща. В един момент ми писва - аз я режа, тя се кротне за малко и после айде старата песен. А съвсем да я отсвиря не става - на 76 години е, други живи роднини освен мен и децата ми няма.

# 430
Дано този мъж си струва, Гал. Защото такива отношения уморяват. С течение на годините се трупа емоционална и психическа умора. Проверила съм го лично, макар и от другата страна на барикадата, като дъщеря на Госпожа Ужасна Тъща. В един момент ми писва - аз я режа, тя се кротне за малко и после айде старата песен. А съвсем да я отсвиря не става - на 76 години е, други живи роднини освен мен и децата ми няма.
Осъзнавам, че е така. Надявам се да се справя с присъствието и в живота ни.

# 431
  • при късмета
Ти си пример, че не трябва изначало да позволяваш нещо, за да не стане ежедневие и да се примириш. Ясно е, че на тази възраст няма как да я игнорираш напълно, напротив все повече ще се ангажираш с нея. Но ако беше я отрязала по-категорично преди години и да не клякаш след първото кротване, си мисля, че нещата щяха да са различни.
А мъжете са много по-компромисни към майките си и някак по-трудно се конфронтират с тях. Това трябва да е голям, червен светофар за жената. Ако уйдисва повече на майка си, отколкото на жена си, да бяга с 200. Ако застава зад жена си, и най-проклетата свекърва няма да е в състояние да се меси

Осъзнавам, че е така. Надявам се да се справя с присъствието и в живота ни.
Не. Ти с нищо не трябва да се справяш. Мъжа ти трябва

# 432
Въпросът е дали това му поведение ще се задържи? Всички сме виждали мъже първо силни-буйни, а после оставят "жените да се оправят".  И не само това, тази свекърва си позволява да говори абсурдно груби и обидни неща, кой е тоя човек, който лесно може да преглътне това? Това не е баба Пена комшийката, а майката на мъжа до теб! Събирате се по празници, тя ще е баба на децата ти...И на тях ли ще говори така? Мъжът ще каже ли на майка си, че няма да си вижда внуците, съмнявам се?

# 433
Въпросът е дали това му поведение ще се задържи? Всички сме виждали мъже първо силни-буйни, а после оставят "жените да се оправят".  И не само това, тази свекърва си позволява да говори абсурдно груби и обидни неща, кой е тоя човек, който лесно може да преглътне това? Това не е баба Пена комшийката, а майката на мъжа до теб! Събирате се по празници, тя ще е баба на децата ти...И на тях ли ще говори така? Мъжът ще каже ли на майка си, че няма да си вижда внуците, съмнявам се?
За съжаление няма как да предвидим толкова напред. Въпросните внуци ще се виждат под строг контрол. Защото да, тя може и на тях да говори простотии. Но той вижда как тя възпитава племенницата му и е твърдо против, но всеки път когато направи забележка му се казва, че не разбира.

# 434
  • при късмета
В конкретния случай, този мъж не се е отделили от майка си, заради жена. Направил го е сам, много преди да срещне жената. Така, че спокойно може да смяташ, че щом е на страната на жена си по принцип, то спокойно ще ѝ отреже достъпа и до внуците.
Гал, ме изпревари

Общи условия

Активация на акаунт