С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 764
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
K.A.G.,
Едно намигване към теб😉, през живота си не съм местила секции и други мебели, за да чистя зад тях, освен при ремонт. Колкото може отстрани с метлата или маркуча на прахосмукачката.
Подкрепям 😋

# 466
В случая АбсурТ е права. Парите са най-малкият проблем. Хем са безработни и мрънкат как пари няма, хем като им предложиш дори по-високо от установеното заплащане за услугата, пак се дърпат. Циркът с косенето, за който писа АбсурТ, съм го играла и аз, ама в по-хард вариант.

Иначе, най-добре би било мъжът на Куку да плати на някой и да му е мирна главата.

# 467
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В случая АбсурТ е права. Парите са най-малкият проблем. Хем са безработни и мрънкат как пари няма, хем като им предложиш дори по-високо от установеното заплащане за услугата, пак се дърпат. Циркът с косенето, за който писа АбсурТ, съм го играла и аз, ама в по-хард вариант.

Иначе, най-добре би било мъжът на Куку да плати на някой и да му е мирна главата.

И ние сме го играли тоя цирк преди години, когато поддържахме къщата на село. Не го правят само от мързел, а и от идиотска гордост - "Какви са тия гражданя, че да им работя...". а и се краде много.

# 468
Добре де,като има здравословни проблеми и баща и син,няма да варят ракия!За дървата вече е необходимост,въпреки,че ако се пресметнат разходите за дърва,транспорт и помощ,може би отоплението на ток,няма да е толкова по-скъпо.

# 469
Не, както и да го смяташ, на ток излиза по-скъпо. Евентуално, ако се инвестира в добри климатици, но за отопление на къща, а не на апартамент, това ще е твърде скъпа инвестиция.

# 470
Доколкото знам старците са към 80, синът отива, организира  и плаща и мир.Това е един път годишно.Разни други еднократни пак така, отива, помага и се връща.Както и когато иска да ги види, отива и толкова.Носи нещо да ги заалдва, дето те нямат или там няма, не с празни ръце, да се знае.

# 471
  • София
Добре де,като има здравословни проблеми и баща и син,няма да варят ракия!За дървата вече е необходимост,въпреки,че ако се пресметнат разходите за дърва,транспорт и помощ,може би отоплението на ток,няма да е толкова по-скъпо.

Пишеш "по принцип", но личи че идея нямаш от живота на село!
Дървата не са само за огрев, на печката се готви.
На село печка се пали поне едно 6-7 месеца в годината.
Хората са по цял ден и нощ вкъщи- не ходят в офиса на топло по 9 часа.
Ако се отопляват на ток и готвят на ток, и се къпят на бойлер, тежко им на децата им как ще им го плащат.

Що се отнася до ракията- събират плод, варят я и им излиза само цената на изгорените дърва.
За теб, не им е нужна и могат да минат без нея.
Ти, можеш ли да минеш без тортичка, без безалкохолно, без шоколад или другите глезотийки, които си позволяваш?

# 472
Тези дни аз, Уишмастъров и дребната ще участваме във фитнес мероприятие - прибиране на дървата на леля, ака Госпожа Главната Баба. Сега тя фучи защо точно в този сюблимен момент синът и снахата с децата са на море и изобщо не успява да вдене, че ние сме трима души и за нула време ще натръшкаме дървата, та няма за какво тя да се тръшка. Явно зор е, че точни синковецът и снахата няма да носят дърва тази година. Аз сто пъти ѝ обясних, че да ѝ пренесем дървата не ми нарушава комфорта, защото ако го нарушаваше, поне 100 извинения щях да измисля и да се скатая. Щом съм се навила, значи съм ок. Тя обаче се тръшка от свекървински яд. Ма, като ѝ сипя биричка ще ѝ мине.

# 473
Щом се оправя с бирчка нямаш грижа.Има такива като си навият ,особено ако са главни баби, става зор...

# 474
  • ВАРНА
В някои села не може и да се разчита на тока.Духне вятър-скъса жиците.А още го има явлението "слаб ток" при,което дискотечно мигат лампи и изгарят уредите.

# 475
А, това явление го има и в селското ми шато, което всъщност е последната къща в областен град. Специално се насладих на явлението преди 2-3 дни, когато имаше дъжд с гръмотевици. Ама явно е много нахално да искаме да има и ток, и вода, и интернет едновременно.

# 476
  • София
В някои села не може и да се разчита на тока.Духне вятър-скъса жиците.А още го има явлението "слаб ток" при,което дискотечно мигат лампи и изгарят уредите.
Да, това също.
При мен много рядко няма ток и напрежението е нормално, но при първия сняг винаги оставаме без ток.
Имало е случаи- 5 дни, докато пробият преспите в планината и намерят скъсаните жици в някой дол.
Затова и който прави парно, е гравитачно, не с помпи и ю пи ес.

# 477
А, да не мислите, че съм местила  някогашните секции с дължина 5 м и височина до тавана?  Не, в  моята къщичка вече няма такива.  Секцията е малка и може да се мести. Хладилникът е по-тежък. Аз съм си лѝтава в кръста от едно падане преди години и трябва да го пазя, ама пусто сърце не трае.
 До нас живее брат на мъжа ми. Всяка година  докарват по 10 кубика дърва. Събираме се цялата фамилия- мъжете режат, жените внасят. Свършваме работа и после банкет и веселба.  И у нас беше така преди ерата на климатиците. Какво толкова, ако се помогне!? Някои пък съвсем вече  сте ………….. (расли в кралския двор).

# 478
Нищо лошо няма в това да се помогне. Хубаво е да е семейството, кой, ако не те. Но не с цената на влошено здраве. Не на всяка цена.

# 479
  • София
Нищо лошо няма в това да се помогне. Хубаво е да е семейството, кой, ако не те. Но не с цената на влошено здраве. Не на всяка цена.
Нека не се заблуждаваме- никой не помага на всяка цена и с риск за здравето си.
Имам 2 дискови хернии и пак си нося сама дървата.
Нито са тежки, нито някой е казал, че трябва да се нарамят по кубик на гръб.
Тук наистина се изкарва, че а трябва да помогнеш, а си се прострял обездвижен и рискуващ живота си.

Общи условия

Активация на акаунт